Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: sob 14.09.2013 4:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Tak zle snad nebude. Nastav si v tom simulátoru tepelné ztráty blíž k polovině, bude to líp simulovat chování létající platformy. Ki si nastav na nulu a měněním Kp, tedy proporcionální složky krásně uvidíš, jak se mění velikost a charakter řídícího působku (to je ten jezdec Power, který simuluje sepnutí topného článku nebo z našem modelu korekci desky). Vyzkoušej to pro různé velikosti změny požadované cílové teploty (simulace pohybu kniplu) nebo můžeš zavádět chybu tlačítkem Dump (simulace vnějšího vlivu, třeba poryvu větru), nastavíš si velikost a délku chybového signálu a všimni si, kde se ustálí faktický stav při změně do plusu a do mínusu. Zkus si výstup rozkmitat postupným zvyšováním Kp. Pak nastav Kp do plusmínus stabilní regulace a pomalu zvedej Ki - krásně uvidíš, jak funguje integrování odchylky a jak se při velkém koeficientu formuje nestabilita integrální složkou. Vliv Kd v ustáleném režimu neuvidíš, ten se ti ukáže v amplitudě řídících působků v přechodových režimech.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2013 16:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2013
Příspěvky: 27
Neviete mi prosim sem niekto dat defaultne nastavenie PID na multiwii prosim? Mam multiwii se 2.5
Neviem to nikde najst


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2013 20:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4251
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
udělej "clear EEPROM" a dostaneš deafultní hodnoty PID

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2013 21:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2013
Příspěvky: 27
fuh, nejaky kratsi navod ako na to?
doteraz som sa hrabal v doske len cez android bluetooth


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2013 21:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 173
1.) už to tady napsaný je
2.) ty jsi ani sám nenahrával MultiWii do desky?
Jinak to najdeš v Arduino IDE ve file->examples->EEPROM->eeprom_clear...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 20:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2013
Příspěvky: 27
viete mi prosim napisat uplne po lopate ako spravit ten clear eeprom prosim?
naistaloval som arduino, pripojil dosku cez usb. File - examples - eeprom - clear_eeprom

otvorilo mi to dalsie okno a dalej co?

diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 173
V tools->board si zkontroluj, jestli máš nastaveno Arduino Duemilanove a v serial port správný COM port.
Pak už jen file->upload, nebo klikneš na tu šipku doprava...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2013
Příspěvky: 27
Binary sketch size: 790 bytes (of a 30 720 byte maximum)
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x30
toto mi vyskocilo.

mam prepnute na com3

board duemilanove w/atmega 328 znamena co?

doska vydava rozne melodie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 173
Máš správnou verzi Arduino IDE?
Pokud si správně pamatuju, tak verze MultiWii a vyšší používá Arduino 1.0.5 ale starší verze jiný IDE...

Board udává typ desky... Crius SE je jako Arduino Duemilanove s Atmelem 328 a FTDI převodníkem...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2013
Příspěvky: 27
mam arduino 1.0.5


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 173
To je hezký, ale chtělo by to spíš vědět, co je tam nahraný za MultiWii, nebo ještě lépe sám si to přehrát na MultiWii 2.2, protože oni tam většinou dávají nějakou starou verzi...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.8.2013
Příspěvky: 27
com3 je spravne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 21:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 173
Nevím, koukni do správce HW jestli je to opravdu ten FTDI převodník, každý PC si to může označit jinak.
Pravděpodobně budeš taky potřebovat nainstalovat ovladače....
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

Možná bych poprosil móda, ať tyhle příspěvky přesune do sekce o MultiWii, protože tohle už s lazením PID nemá nic společného...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 10:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.9.2011
Příspěvky: 101
Bydliště: Palkovice
Obrázky: 2
Již 4 baterku nastavuju PID

Mám následující problem :
Když nastavím jakoukoli hodnotu P (samozřejmně do oscilace) Coptera prostě nijak nereaguje , da se s tím litat jenže pořad to musim korigovat , pořad utíká dopředu a to dost znatelně až do nekonečna, prostě nic ji nezastaví ať mam P 5 nebo 11 pořad je to stejně, do žadneho jineho směru neutika pořad jen dopředu.

Pokud nastavim hodně D tak se zase nedá přístát protože jak se dotknu země tak povyskoči a převrati se.

Mam to nastaveno nějak takhle:

P 11 I 0,045 D60 (roll/pitch)
P 3,5 I 0,015 D60 (yaw - neotáčí se vše ok)

Mam nastavovat i ostatní (poshold, posholdrate , nav.gate , level, mag) ? Nebo to už je čistě zavisle na letovem režimu a na samotnou prvotni stabilizaci nema vliv?

Diky

PS: crius AIOP deska ,X4 700 , multiwii


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 11:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 173
V jakém módu?
V acro (tedy ten základní) to musíš furt řídit.
Oproti tomu v "level" módu by to mělo držet samo.

Pokud je to v level módu, tak zkus in-flight acc calibration....
Pro jednotlivý módy pak mají vliv i ty zbývající PIDy...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz