Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 09.07.2013 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4258
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Ano přes barometrický čidlo se dává molitan (černej) ve všech návodech se to píše.

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 09.07.2013 21:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5446
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
krtek2k píše:
... ve všech návodech se to píše.


Nedávno se řešil copter co měl všechny PIDy na 0 a divil se že mu to nelíta. Tak radši upozorňuju na vše :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2013 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Já teď nahrál novou desku, měl jsem dřív 1.9 a teď mám 2.1
P jsem naladil bez problémů na tom nic není.
Divné ale je že ať pohybuji s I a D tak se ale vůbec nic neděje.
Jestli mám I 0.03 nebo 250 je to pořád stejné. To samé s D
Asi bych to ani neřešil, ale když coptér visí tak nepatrně osciluje.
Vylétal jsem asi 8 baterek a postupně zkoušel ladit. Ale nic.
Bez výsledku. Nevíte čím to? U té 1.9 jsem to naladil hned, tady je to takové tupé.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2013 21:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4258
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Odkomentuj tu kalibraci reglů , je to v configh někde skoro na konci- upload, odpoj USB, zapni baterku , počkej až to odpípá, vypni baterku , zakomentuj to zpátky-upload.
Odpoj a hurá do vzduchu , pak dej vědět.

Taky před nahráním nový verze udělej clear EEPROM.

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2013 22:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Jo jo Eprom jsem vyčistil, kalibraci jsem dělal jestli je to ono jak se rozeběhnou na plno, pak vynout, zapnout a nalít SW.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 11.08.2013 8:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Mám nějaký hokej v PID regulátorech Altitude a Level (ve verzi 2.2). Zkouším režim HORIZON, nicméně quad mi nedrží výšku, prosedá se v pomalých vlnách. Aktuálně to mám nastaveno nějak takhle:
3105
Nepodělí se někdo o své nastavení Altitude a Level? Vodorovně drží platforma jak přišitá.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 29.08.2013 19:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 173
Mě se zalíbil tento nápad přidělání multicoptera na provázky (od času 2:10), člověk pak bezpečně může měnit PIDy aniž by s tím šlehnul, chci to vyzkoušet na svým quadovi :) Uvidím jak se to povede, on má jednodušší, že má quad+...

http://www.youtube.com/watch?v=YNzqTGEl2xQ

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: sob 31.08.2013 2:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2006
Příspěvky: 9
Bydliště: Brno - Holásky
ladění PIDů se dá provádět i takto https://www.youtube.com/watch?v=HpMMxo5pEcw


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 06.09.2013 16:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 173
Tak ten způsob s lankama je pro QuadX nepoužitelný...
Zkusím ještě to dát na nějakou tyčku, podobně jako ve video co posílal spolik.

BTW mám podezření, že už neplatí to, že zvyšováním čísla v GUI se D snižuje a naopak.
Když jsem chtěl naladit pitch, dal jsem YAW a RALL na 0,0,0 a vypadalo to, že se to opravdu vyplo, když jsem dal 0,0,100 šíleně to kmitalo...

Verze MultiWii i GUI 2.2

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 06.09.2013 16:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Asi máš recht. Řádek 538 v multiwii.ino:
Kód:
   
dynP8[axis] = (uint16_t)conf.P8[axis]*prop1/100;
dynD8[axis] = (uint16_t)conf.D8[axis]*prop1/100;

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: sob 07.09.2013 7:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Jinak, když už jsem se v tom hrabal, našel jsem něco, co možná pomůže při ladění. Jsou to rozsahy pro jednotlivá zesílení v PID regulaci:
P=0..20;
I=0.00..0.30;
D=0.000..0.250;

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: sob 07.09.2013 14:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 173
Tak ne, to Dčko platí furt, vyšší hodnota znamená slabší účinek.

Ale opravdu hodně doporučuji si před započetím kalibrace nebo nedej bože letu zkontrolovat smysly gyr a acc, ať neskončíte s rozsekaným prstem jako já, když copter místo aby se bránil, ještě přidal...
A ještě k tomu jsem měl prohozeno u acc roll a pitch :D

EDIT: Tak možná ještě jinak, u P u pitch to mam totiž taky prohozený, možná je to tím, že musím mít nastaveno gyro pitch na -X. U I to ale neplatí...

EDIT2: Teda to je pakárna, snažil jsem naladit Pitch a dostal jsem se na hodnoty cca 1, 0.1, 20
Ale když ten koptr natočim, tak hrozně překmitne zpátky (jako se o kousek vrátí) :/
A vůbec, nevypadá to, že by to reagovalo tak svižně a přesně, jako jsem to viděl na těch videích...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 08.09.2013 14:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 173
Tak už jsem bezradnej :(

Chtěl jsem zkusit ten vývojovej MultiWii kód s novýma PIDama, ale jakmile změním nastavení PID, výchozí hodnota při odjištěných motorech padne na 0...

Po nahrání znova v2.2 jsem zkoušel znova naladit PIDy ale vůbec mi to nejde.
Zkoušel jsem naladit P, ale i když jsem šel od 0,1 do 20, tak jsem nikde nenašel oscilace.
Quad akorát při nižších hodnotách lépe odpovídá na pohyb páčky, ale málo drží pozici, při vyšších hodnotách naopak suprově drží pozici ale strašně pomalu se otáčí.
Změna I to nijak zásadně nevyřešila.
D se mi taky nepodařilo najít. Když dam 100 tak quad v občasných intervalech nárazově přidává plyn, při nižších hodnotách se to chová líp, ale taky sem nedošel až k tomu, že by to začalo oscilovat :/

Jak to ladíte vy? Když budu chtít třeba ladit pitch, co máte na YAW a RALL? Když ladíte třeba jako první P tak I a D máte 0?

Ladím samozřejmě v acro módu (to je ten výchozí po odArmování ne?) řešíte při tomhle ladění i ostatní PIDy?

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 08.09.2013 14:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Ten acromód asi nebude správně... V acromódu lítá platforma jen podle akcelerometrů, k signálu z gyr algoritmus nepřihlíží. Pro ladění bys měl mít zapnutý level mode.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 08.09.2013 14:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 173
Já myslel že v acro módu létá quad jen podle gyr, v level módu podle gyr+acc...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz