Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 14.06.2013 15:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.4.2009
Příspěvky: 48
Bydliště: Bratislava
Ma tu niekto quadcopter F450 a dosku multiwii SE 2.0 s fw 2.2 ,ak ano,ako mate PID hodnoty na LEVEL _? :?:
Příloha:
PIDHow.jpg
PIDHow.jpg
[ 32.77 KiB | Zobrazeno 1260 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 20.06.2013 9:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4256
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Ahoj Kluci.
Chci se zeptat , mám desku crius AIO pro v1 , quadro , ta poletucha mi i jen na gyra při rychlejším lítání lehce sem tam zakolíbá. Žádný rychlý kmity , prostě tak lehce zavlní. Na jaký parametr PID se zaměřit aby mi to během rychlejšího lítání jelo jako po kolejích??
Díky za nápady.

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: sob 22.06.2013 16:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 92
Bydliště: Bratislava/Kosice
Obrázky: 8
Dakujem Troll za fantasticky prispevok, velmi mi to pomohlo pri ladeni mojej masiny :-)

_________________
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 23.06.2013 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2957
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Děkuji, poděkování vždy potěší. :) Zvláště proto, že tady za snahu pomoci děkuje velmi málokdo. Ale dnes už je to zase o pořádný kus dále a jsou i daleko lepší návody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2013 20:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2005
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
Resim jeden problem. Mam hexu a pokud dam vychylku dopredu, tak se hexa poslusne nakloni, ale jakmile packu vratim do neutralu, tak jakoby hexa se nechce srovnat. Musim pritahnout. Rekl bych, ze takhle by to fungovat nemelo, nebo ano? Pritom vystup z ACC vypada ze odpovida skutecnosti.
Mam defaultni nastaveni a desku s multiWii.
To co tady pisu je zkusenost zatim jenom ze zkouseni v mistnosti kdy hexu drzim v ruce a zjistuju kam to tahne.
Dokonce kdyz hexu zvednu v klidu za ocas, tak bych cekal ze zaberou predni vrtule a zadni se zpomali, ale to se nestane.
Reaguje to jen kdyz ten pohyb udelam rychle (tudiz se zapoji signal z gyra).
Podle teorie je asi male I, ale ze by default hodnota byla az tak mala?

Diky za rady
D.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.07.2013 9:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4256
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
davidoff píše:
Resim jeden problem. Mam hexu a pokud dam vychylku dopredu, tak se hexa poslusne nakloni, ale jakmile packu vratim do neutralu, tak jakoby hexa se nechce srovnat. Musim pritahnout. Rekl bych, ze takhle by to fungovat nemelo, nebo ano?

mělo , pokud cheš level , zapni level , když chceš level , a level nezapnes , tak level mit nebudes

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.07.2013 10:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2005
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
2krtek2k:

V tom je mozna ten maly problem. V nastaveni nemuzu polozku LEVEL najit. Moje GUI vypada podobne jako na obrazku v priloze(narychlo jsem to vytahnul na netu, protoze ted nejsem doma, ale u me to je podobne akorat pro hexa).

Takze nevim co nastavit aby se level zapnul. Myslel jsem, ze defaultne bude level nastaveny.

Hledal jsem tady na foru nejake rady, ale vsechno smeruje na ten radek s level, ktery nemam.

Diky za nejakou radu

D.


Přílohy:
Poznámka: multiwii gui
multiwii.jpg
multiwii.jpg
[ 194.14 KiB | Zobrazeno 1092 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.07.2013 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4256
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
http://www.multiwii.com/wiki/index.php?title=Main_Page
http://www.multiwii.com/wiki/index.php? ... ltiWii_GUI
šikovná stránka, kterou by si měl každý kdo jde do multiwii alespoň zběžně projít

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.07.2013 11:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2005
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
2krtek2k:

Diky, ty stranky uz jsem si prosel. Cili jinak receno level mod se zapne navysovanim hodnoty P u LEVEL (Increase value for P will make the autolevel mode stronger)? Myslel jsem, ze default nenulova hodnota by uz sama od sebe mela level mod zapnout.
Jeste me napadlo, ze jsem nikdy nedelal to trimovani v kapitole "Calibration Accelerometer", pouze z GUI jsem provedl kalibraci acc na rovne podlozce a kalibraci MAG.

A zeptam se jeste jednou, pokud uploaduji firmware, tak defaultne neni level mod zapnuty a musi se donastavit? Podle dosavadniho chovani mi to tak prijde.

D.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.07.2013 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2957
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Level se zapne tak, že ho zapneš v GUI.( takové ty čtverečky ) přiřadíš nějaký spínač na rádiu . A teprve potom můžeš ladit hodnoty. Když ho nezapneš, pak taky nefunguje. Nemá důvod aby fungoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.07.2013 14:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2005
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
2Troll:

Tomu bych rozumel, ale jak jsem posilal ten obrazek, tak tam level neni, takze ani ctverecky nastavit nemuzu. To je prvni zadrhel. A i tak, neda se zapnout tak aby proste byl zapnuty standardne a ne az externe pres vysilacku?

D.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2013 0:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4256
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
tak pro ty mene chapave , zaskrtni si angle a horizon pro nejakoou předvolbu na nejakym auxu

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2013 9:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2005
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
Diky za odpoved. Diky tomu, ze nebyl krome tebe schopen nikdo odpovedet, tak si nechtene oznacil za mene chapave zbytek osazenstva.
Jinak jeste doplnim pro zbytek "mene chapavych", ze ona fce (i ty ostatni samozrejme) se da zapnout tak, ze se oznaci vsechny tri ctverecky u AUX.

D.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: sob 06.07.2013 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2008
Příspěvky: 632
Bydliště: Martin, Slovensko
Nema nahodou niekto hodnoty alebo obrazok originalnych PID hodnot z multiwii v2.2? (myslim hodnoty, ktore su defaultne v mw) Hral som sa totiz na letisku s ladenim, ale nie som spokojny s vysledkom a chcem zacat odznova. Dik.

_________________
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 09.07.2013 8:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Vcera jsem si zkousel hrat s tim PIDem na ALT a nejak me to nejde :-(

Pouzil jsem ten navod z MultiWii wiki ale jsem kapanek zmaten tim ze v pulce pisou ze mam P a I dat na 0.


Zatim se me povedlo vyprodukovat jen ty zvetsujici se sinusoidy :-D


BTW : Pro vsechny co pisou ze jim vyskomer lita - ja mam caru naprosto stabilni - vite o tom ze vyskomer je citlivej na proud vzduchu a svetlo ? Ja jsem to poresil tak ze jsem namotal cernou izolepu na trubicku (lepidlem nahoru, posledni vrstva lepidlem dolu), do te jsem nacpal nahoru molitan (musi jit profouknout) a prilepil to tavnym lepidlem k desce (to asi neni optimalni ale funkcni, stejne mam tavkou pojisteny USB konektor pro snizeni mechanicke namahy.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz