Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 21.06.2015 17:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 172
Tak ten LuxFloat. Ve verzi 1.9 dost vylepšili ten PID1 (byl tam nějaký problém s YAW)

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 23.06.2015 14:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Tak jsem dal novou CC3D
Stejný SW
Tak začínám od nuly.
Všechno jinak!
Už se to netřepe, P mohu mít i 4.5 místo 1.8
I a D se chová z cela jinak.
Takže se s tím zase seznamuji.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2015 19:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Ještě k programaci reglů
Našel jsem toto http://www.getfpv.com/usb-programmer-fo ... lheli.html
Jsou tam odkazy na SW do PC a i do regulátorů.
Objednal jsem Afra s tím programátorem.
Mohu tam nalejt to s odkazu?
Odkaz co tu někdo dával, tak je tam toho na mě dost.
Je ten soft pro všechny regulátory stejny?

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2015 22:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 172
Tohle je podle všeho programátor přes servo kabel. Tam záleží, jestli má ten FW bootloader. Dále Simonk a BLHeli používají jiný bootloader (resp BLHeli dokáže běžet i s bootloaderem SimonK) a jiný programátor...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 10:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Ten Afro programátor taky jede USB-servokabel

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 17:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Prosím o pomoc.
Nejde mi stáhnout BLHeli Suite
Všude najdu jen prázdné stránky.
Nevím co dělám špatně.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Nejde to ani odtiaľto?
http://www.mediafire.com/download/l5ioa ... e14002.zip


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 18:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 172
BLheli má teď nové vlastní stránky: https://blhelisuite.wordpress.com/

Odkaz funguje OK, jestli ne, je chyba někde u tebe...

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Díky to bude ono.
Chystám se flashnout Afra12
Tak se mi to nakonec povedlo, ale musím mít vždycky nějaký špek.
Když jsem rozklik ten odkaz, tak se mi neobjevila žádná složka ke stažení.
Maska stejná jako na videích a obrázcích ale bez obsahu ke stažení.
Vyluštil jsem, že mi to házelo i trochu jinou adresu v příkazovém řádku.
Nakonec jsem to otevřel v mobilu, zkopíroval odkaz a poslal mailem.
Pak jsem to otevřel v PC, stáhnul a pak brnkačka.
To zase bylo.
Nechápu proč?

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Nevíte když nastavím v CF OneShot, jestli je nutné ještě v CLI upravovat Looptime?
Nebo se zaškrtnutím políčka OneShot nastaví sám?

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 21:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Skús sa na to opýtať v príslušnej téme. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 10:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 635
Bydliště: Plzeň
Porsím o radu, rám 550mm, řj flip32 10dof, při prudším klesní se chvěje. Složku P mám zvednout?
A když přídám plyn tak se mi to stáčí trochu ek straně. (mag kalibrovaný a stále zapnutý

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 11:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
tomas1987 píše:
Porsím o radu, rám 550mm, řj flip32 10dof, při prudším klesní se chvěje. Složku P mám zvednout?
A když přídám plyn tak se mi to stáčí trochu ek straně. (mag kalibrovaný a stále zapnutý


při prudším klesání letíš skrz vlastní turbulenci a tam se klepe prakticky cokoliv ... pomůže jedině ke klesání přidat nějaký dopředný pohyb (sklesávat spirálou) ... na PID nemá smysl v takovém případě sahat.

přidání plynu může velmi pravděpodobně ovlivňovat magnetometr - může to tedy být i něco jiného (nějaká nerovnoměrnost regulace, neskalibrovvaný reg apod. ale začal bych od nejpravděpodobnějšího a nejjednoduššího - vypni magnetometr a sleduj, zda se to děje stále.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.05.2017 2:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Ahoj mám problém. Vyměnil jsem na kopteru pdb, fc, a esc. Když letím a jakoby trochu přidávám plyn kopter se cuká kolem zetové osy (yaw). Zkoušel jsem měnit nastavení pid, ale bez efektu. Není to extrémní problém, ale je to dost nepříjemné a chtěl bych to vyřešit.

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pon 01.05.2017 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
Toto nemá nic společného s PID. Magnetické pole ze silových vodičů ti ovlivňuje magnetometr. Asi si nedodržel zásady správné instalace. Často to dělá nevhodně navržená rozvodná deska.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz