px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 15:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 303
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Nevíte někdo, jestli se dá použít PMU z Lite na V2? A proč je ta na V2 asi o 1200,- Kč dražší? Kromě datové sběrnice asi žádný rozdíl není? Ale ta by mi nechyběla, mám doma sběrnicovou rozbočku.. Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Zdar,

poté, co jsem skoro rozložil quada s Omnibusem a iNav (nějak nesedlo nastavení, to teď neřeším) a prakticky současně mi kolegaukázal, jak se lítá s Phantomem 4, tak mi to nějak vrtalo hlavou a říkal jsem si, že jsem na experimenty fakt už asi starej (línej a málo pohotovej) a že by se mi možná líbila Naza jako řídící jednotka - quada chci jako "léající stativ", který mi dopraví kameru nebo foťák do určeného místa. (Quad je potvora docela velká, postavená na rámu HK X666, v manuálu se s ní poletovalo celkem slušně)

Tak koukám, jakou Nazu a kde se dá koupit - a jestli by mi nestačila Lite s GPS a kompasem (peněz není nikdy dost) a tak podobně. A zjistil jsem (možná se mi to jen zdá), že začíná být trochu problém Lite někde koupit, prodejců nějak radikálně ubylo a přestože cca před rokem ležela pomalu v Tescu vedle rohlíků, teď nějak přituhuje. To ji přestal DJI vyrábět a podporovat? Uniklo mi něco? Je nějaká jiná rozumná varianta pro moje využití, tj. jednotka pro (polo)automatický let podle naklikaných WP v telefonu? Má cenu dneska M Lite vůbec kupovat?

Je pravda, že třeba u Pelikána je M Lite s GPS za podobnou cenu, na kterou se dostanu při dovozu z Číny, ale není skladem - není nějaké lepší místo, kde nakoupit?

Díky za každé nakopnutí správným směrem.

Bit

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 19:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
bitovod píše:
...jednotka pro (polo)automatický let podle naklikaných WP v telefonu?


Tohle ti Naza Lite určitě neumožní :( .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 22:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
JosefSvejk píše:
Tohle ti Naza Lite určitě neumožní :( .


Ani po přeflashování na "velkou"?

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 23:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 316
Bydliště: Chebsko
...ani tak. To umi od DJI az Wookong ...
Naza se umi vratit na pozici startu, takze pak se muzes venovat foceni, toceni ... ale jen primou carou...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 1:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Aha, no tak to je pak trochu problém :( A je něco, co by moje požadavky splnilo? I když tedy teď už asi budu ve špatném vlákně...

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 12.09.2017 18:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 58
Zdravím mohl by mi někdo poradit jaké nastavit zisky pro naza V2(nebo jaké máte na tarot 650 rámu vy) motory 3510, vrtule 14x5.5 a váha 2,5 kg.diky za případnou odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pát 03.11.2017 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1193
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Tak dnes jsem poprve zkusil litat hexou, kterou jsem postavil pro deti. Chteji ji na vanoce tak to doma tajim jak muzu. Ram je DJI F550, jednotka NAZA V2 (jak jinak kdyz to pisu do tohoto tematu :-D) doplnena o datalink 2.4GHz. Ta jednotka po prvnim nastaveni lita nadherne. Hexa se po prepnuti do GPS Atti nehla z mista ani o centimetr. Na GPS a Atti mod kranse drzi vysku a nepropada se. O to mi slo aby s tim mohli litat i ti moji prcci. Ja to mam teda naparovane na JETI DC-16 a decka budou mit Optika s JETI modelem, kam jsem jim pres zaka povolil pouze kloneni, klopeni a rotaci. Plyn mi zistava nadale na mem radiu. Pokud se to bude chovat tak jak ted tak se to snad neda ani rozbit.

ZKousel jsem dnes FS pouze prepnutim ale pripadalo mi, ze to nic nedela. Na jednotce to mam nastaveno. V budoucnu planuji ze to bude pres letovy mod, at mohu vyuzivat veskere moznosti. Jelikoz byly baterky jiz slabe a na plyn nahore to jiz nestoupalo je mozne ze FS nezafungoval jelikoz hexa nemohla vystoupat do 20m a pak se vratit ? Od nacteneho Vychoziho bodu jsem byl vzdalen cca 20m.

Tak dnes znovu vyzkousen FS a zase nic Hexa zustala viset ve stejne vysce a nic se nedelo. Nema na to vliv napriklad pripojeny GS z notebooku ? Kdyz jsem si to tam nechal zobrazovat ale neplanoval jsem let (pouze kreslil), tak mi zobrazil H (coz je nejspise home position) cca 20m nad zemi.

A jeste jeden dotaz. Jake babterie doporucujete. Nevozim na ni zadne zavazi (gimball, kamera atd). Ale to asi nebude na na porad. Chci osadit H4-3D o gopro + prenosovy system (nejspise AVL58 + iOSD). Vrtule mam defaultni od DJI ktere jsou u F550 frame a regly E300 + motory 2212/920kV. Momentalne jsem mel baterii 3S 2200 20C, ale na to to ani nechce stoupat. Nechce se mi moc pouzivat 4S. Jakou kapacitu a jake C doporucujete. Baterie planuji davat paralelne. Bylo by dobre pouzit 2x 3S 5000mAh zapojene paralelne aby letovy cas byl nekde kolem 15 minut ? Momentalne jsem rad ze mam nejakych 5 minut ani ne (ale baterie jsou jiz starsi).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz