Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LHI F450
PříspěvekNapsal: stř 04.10.2017 10:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
Ahoj

Má někdo zkušenost s tímhle setem? Nejdou mně spustit motory, přijímač s vysílačem mám spárovaný.

Děkuji

Aleš


Přílohy:
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG [ 74.75 KiB | Zobrazeno 754 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: stř 04.10.2017 10:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to je bezne APMko. Udelal jsi komplet nastaveni pres Mission Planner vcetne kalibrace kompasu atd... ? Kdyz ho pripojis k pocitaci a pokusis se o ARM motoru, co pise ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: stř 04.10.2017 10:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
No něco jsem dělal s mission planerem, ale asi ne vše. Po práci zkusím a napíši.

Moc děkuji za odpověď.

Aleš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: stř 04.10.2017 20:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
Nějak se nemohu dopátrat toho ARM motoru, poradíte?

Díky

Aleš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: stř 04.10.2017 20:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
Jo a ještě ten compas, nic se na těch osách nepohybuje. A u ESC calibration mně to hlásí viz obrázek. Ach jo :|


Přílohy:
obr1.jpg
obr1.jpg [ 90.96 KiB | Zobrazeno 542 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 6:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Kalibraci ESC musis udelat "po staru" protoze na APM neni k disposic verze SW 3.3 ale nizsi

Pro ARM se podivej sem - http://ardupilot.org/copter/docs/arming_the_motors.html , v levem menu najdes odpovedi i na dalsi otazky.

Ty mas ridici desku APM 2.5. Info o zapojeni atd... najdes zde http://ardupilot.org/copter/docs/common ... rview.html
Kompas se resi zde - http://ardupilot.org/copter/docs/common ... ass-module

A pak se podivej tady na RCManii do vlakna o APM - viewtopic.php?f=132&t=57819

Na Ardupilot.org najdes vsechny odpovedi, staci jet od zacatku ,nepreskakovat a nedivit se ze APM te obcas hodi do "Archived" sekce :-)

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 13:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
Díky za rady, vyzkouším večer o5 :) . Ještě mně napadlo, že tam vůbec kompas mít nemusím, když ho mám v GPS modulu. Zkouknul jsem Aliexpress, že to APM nabízí i bez kompasu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 16:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
APM umi pracovat pouze s jednim. Ten u GPS je lepsi (je dal od motoru) takze se musi zkouknout zda ma APM kompas aktivni. Driv se musela proskrabnout cesticka na tistaku, pozdeji se naopak musela aktivovat nebo vyndat jumper. Na tom linku co jsem poslal je to popsane a musis si to proste najit na sve verzi

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 19:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
No nic jsem nenastavoval a kompas se na monitoru hejbal a zahlásilo to že kalibrace je hotova. Ted to po mne chce že musím mit 3D-FIX. To mám jako jít ven ? :) A co to ESC ? Jak po staru, nešlo by někdy zavolat?

Mockrát díky

Aleš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 13:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
3d fix - ano, musi byt vyhled na druzice
esc calib - postupuj podle navodu na webu arducopteru

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 20:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
Moc díky za rady.

Motory se mi podařilo roztočit metodou Manual ESC-by-ESC Calibration. Tedy po jednom. Ale všechny po zapojení zpátky do ArduCoptera ani omylem :-). A to jsem měl 3d-fix. No budu ještě studovat. Dobrá zpráva je, že motory fungují, neprovalil jsem vinutí šroubama při upevňování, z čehož jsem měl trochu strach i když jsem délky šroubů měřil.

Kdyby tě ještě něco napadlo tak pls sem s tím :-).

Díky

Aleš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LHI F450
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 16:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 15
FYI, tak už se mi podařilo nakalibrovat :-), jednoduché, když se ví jak na to. Takže teď všechno poupevňovat a pokračovat v krasojízdě.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz