Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Troll píše:
Nechci se tady dohadovat, ale běžný tricopter symetrický je.

Rovnako, ako bežná quadrocoptéra. Nikde nie je dané, že uhol medzi ramenami musí byť 120°, rovnako, ako nikde nie je dané, že quadra musí byť v tvare rovnoramenného kríža.
Mne osobne farebné vrtule na quadrách pomáhajú a nie len pri lietaní okolo hlavy, ale tie moje sú symetrické. Samozrejme, treba si vybrať vzájomne výrazné farby. Napríklad fialová vs čierna, veľmi nepomôže. Ony aj tie LED pásy sú cez deň viacmenej nanič. Svoju funkciu začnú plniť až za šera.
Ale pozerám, že autor otázky už má rám vybraný.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2017 15:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2007
Příspěvky: 17
A je možné provozovat Nazu v2 bez GPS, jenom samotnou?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2017 16:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Naza Lite ano (prodavali ji v setu), v2 nevim. Mimochodem - vis o tom ze Lite se da na v2 upgradovat ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2017 20:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2007
Příspěvky: 17
Upgradovat Lite na V2 bych si asi netroufl. Četl jsem pár příspěvků lidí, kteří s tím měli problémy. ..Ale zpět k otázce : je tam potřeba dávat napěťový modul, nebo by to bylo možné napájet z BECu regulátoru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 8:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Napěťový modul netřeba . Bez problému to můžeš napájet z BEC. Čím méně krámů tam bude, tím lépe. Neboli- nedávej tam nic, co není naprosto nezbytné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 9:52 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jednodušší je použít rozvodnou desku přímo s regulací napětí .
http://www.rotorama.cz/prislusenstvi/matek-pdb-s-5v-12v
nebo podobné
ty desky jsou stejně velké jako řidící deska . A regly použít bez becu .
Pokud se vše propájí bez konektorků, a do řidící desky z reglů se napájí jenom signálový kabel , je to úhledný
bez hromady drátů a konektorů.
návodů na Youtube je hromada.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 11:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2007
Příspěvky: 17
A jak se to potom zapoji? Aby byla z BECu napájena NAZA a z NAZy přijímač? Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 12:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2016
Příspěvky: 95
Bydliště: Nitra, SK
Naza aj príjmač bude napájaný z rozvodnej dosky (PDB)
Prípadne môže byť Naza napájaná z príjmača.


Přílohy:
MatekMiniPDB.png
MatekMiniPDB.png [ 305.68 KiB | Zobrazeno 732 krát ]

_________________
Taranis+,
Alpha 1500, Crack Pitts, Cessna 185
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 13:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2007
Příspěvky: 17
Rozvodnou desku nemam jak upevnit v modelu, nepočítal jsem s ní. Ale pokud je moznost napájeni z BECu regulátoru, jak bude potom vypadat zapojeni? Nevim, jak jsou nebo nejsou propojeny piny na jednotce NAZA. Ale pokud to dobře chápu , tak napájení by se použilo např. jen z regulátoru motoru M1, u ostatních regulátorů by se nezapojil prostředni pin (+) , ale nevím odkud vzít napájení pro RX. Šlo by třeba napájení použít z jednoho kanálu (třeba z Elevatoru) a u ostatních kanálů zase odpojit prostřední pin (+) ? Mohlo by to takto fungovat? Diky za vaše reakce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velká kvadrakoptéra
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 15:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Přesně tak to funguje. Chápeš to dobře. Přijímač pak bude napájen z řídící desky . Z přijímače vedou kablíky do řídící jednotky a protože jsou obvykle třížilové,( u toho nejobyčejnějšího zapojení to tak je) tak kromě signálu z přijímače vedou i plus a mínus. Přijímače i řídící desky mají v těch řadách konektorů všechny plusy a taky všechny mínusy propojeny, takže pro účely napájení stačí zapojit jeden konektor. Na ty ostatní se napájení dostane taky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz