Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: sob 29.03.2014 8:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.3.2014
Příspěvky: 39
Ahoj, mám takový dotaz. Chtěl bych si vyrobit svou kvadrokopteru, ale nejsem žádný elektronik atd.. Výroba konstrukce a vše okolo není problém (3D tisk) ale čeho se nejvíce bojím je elektronika. Může mi někdo říct, jestli existuje nějaký stručný návod ? nebo nějaký set kde by elektronika byla už hotová ? Případně nějaké tipy?
Co jsem koukal na internet musí se tam hodně věcí programovat a to nevím jestli zvládnu :/

Moc Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: sob 29.03.2014 8:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Na trhu je dostatek hotových produktů, obsahující návody se vším potřebným.
Nač tedy chodit zbytečně obtížnou cestou...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: sob 29.03.2014 8:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.3.2014
Příspěvky: 39
To je pravda, nicméně ten pocit, že jsi to vyrobil je lepší :) a chci té výrobě trochu času věnovat. Jsem na průmyslovce a nějaký projekt by se hodil. Jeden návod jsem našel tu http://www.quadcopter.8u.cz/stavba-quadrokoptery/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: sob 29.03.2014 9:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2007
Příspěvky: 646
Bydliště: Brno
On chtěl imho rici hotovych, kde to sice stejne musis smontovat, popř. si sám nakoupit komponenty, kde ale nic neprogramujes. Max nastavujes řídící jednotku, přes pc nebo primo na ni.


Naposledy upravil niky79 dne sob 29.03.2014 9:48, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: sob 29.03.2014 9:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.3.2014
Příspěvky: 39
Tak to pak jo :) kouknu. A šlo by to i kdybych si udělal vlastní konstrukci ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: úte 06.05.2014 10:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Spousta lidí si dělá vlastní konstrukci. Koptera je díky řídící elektronice konstrukčně hodně jednoduchá, takže fantazii se pak meze nekladou. Důležitá je akorát přijatelná hmotnost a konfigurace motorů odpovídající tomu, co je nastavené na řídící jednotce.

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: pát 09.05.2014 19:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je možné vyrobit koptéru, která tvoří systém, který nejde ustabilizovat?
Mě se pořád nedaří.
Koupil jsem KK 2.1.5, kterou nikde nehaní, ale nastavení se mi prostě nedaří. Když se s tím moc necloumá, tak to ve vzduchu visí jak přibité, když se za to zabere, tak se to nějak divně rozkmitá...
Ještě to zkusím pořádně odvibrovat a zkusím to...

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: ned 11.05.2014 22:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Máte někdo zkušenost s nastavováním mixu u KK 2.1.x (položka Mixe editor)? Jak se projevuje nastavení jakoby vzdálenější vrtule, pokud jsou všechny stejně daleko?
Provozujete někdo KK 2 na stroji se vzdáleností vrtulí 600 mm? Nemám tam dát jiné vrtule? Nebo zkrátit ramena?

O víkendu pršelo nebo jsem neměl možnost nové odvibrování a nastavení zalítat, třeba to pomohlo...

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 18:29 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.10.2012
Příspěvky: 85
Jak rikaji.. niceho se neboj a proste postav ram, aby byl alespon trochu presnej. Pokud budou motory krasne mirit nahoru, bude to ok. vhodny je hlinik z bauhausu atd. zbytek si vytiskni.

Ohledne elektroniky by bylo dobre napsat, kolik chces investovat a co od toho cekas. Levnou copteru osad deskou KK2.0 nebo 2.1. Regly jsou dobre Afro 30A SimonK. Jsou hodne dobre nastavene a hlavne dobre udelane.

Pokud chces zainvestovat vice a neresit nejake velke nastavovani a ucit se dokonale pilotazi, kup dsi desku NAZA-M lite. Stoji sice vice, ale poletani je daleko lepsi. S KK deskou se neda srovnat. Ja jsem presel na Nazu a KK uz nechci videt :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 21:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
duruz: byl jsi schopen s KK deskou uvést kopteru do stavu, kdy létala a nedělala občas kraviny? Mě se to zatím nedaří.

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 21:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Aké kraviny?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2007
Příspěvky: 646
Bydliště: Brno
Také by mě to zajímalo. Kk mi leta ok.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: čtv 15.05.2014 7:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
macil píše:
Aké kraviny?

Právě že to možná nedělá KK. Teď děsně fouká, tak se nedá venku nic dělat a doma to nenastavím. Ale když tak přemýšlím, co to dělalo, tak nastavování P mělo mít v případě velkého zisku rychlé kmitavé odezvy. U mě to byly odezvy vypadající jako velký zisk I. Pomalu podezřívám, že v tom má prsty ten Qbrain, ale chce to ještě nějaké testy.

Když jsem měl jakštakš vyladěnou KK blackboard (piezo gyra bez akcelerometrů), tak to nějak lítalo, viselo to hezky, trochu se to klepalo ve vyšších rychlostech, to bych bral. Akorát když jsem z visu zabral s rychlou (rychlejší) otočkou, tak se to celé rozkmitalo na protilehlých ramenech X a pak už to nešlo moc řídit.

Je tam spousta proměnných (ESC, motor, vrtule, regulátor, rozsahy, zisky, ...). Než vyzkouším všechny možnosti, abych přišel na to, co zlobí, bude to chvilku trvat.

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: čtv 15.05.2014 14:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.10.2012
Příspěvky: 85
prikrylm píše:
duruz: byl jsi schopen s KK deskou uvést kopteru do stavu, kdy létala a nedělala občas kraviny? Mě se to zatím nedaří.


AHoj... byl. Vzletal sem i pristaval z ruky do ruky. Prakticky na nic jsem nesahal a jen jsem stahl plozku pro plyn, aby to tak rychle nereagovalo. Ale i tak se to dost spatne ridilo. Letal jsem si do krize, ale otocit byl dost problem. Hodne to utikalo pri toceni. Ale byl jsem schopny pristat i na vetsim balkone. S Nazou se to vsak srovnat neda, ta je blbubzdorna.

Ale vzpominam si, ze prvni lety byly spatne. Pak jsem copteru predelal a napadlo me dat desku na silenbloky... obycejne, modre z hobbykingu. Pak to zacalo teprve letat. Predtim jsem spise padal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavba quadrocoptery
PříspěvekNapsal: čtv 15.05.2014 16:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
odtlumil jsem to nedavno, ale pak už se nedalo kvuli počasí lítat. Navíc oproti ostatním modelům co vidím, mám kapku delší ramena. V KK 2 menu je jakési nastavení, kde se právě na délku ramen hraje, tak tohle musím taky pozkoušet.

Jinak když to zrovna nebylo ve stavu šíleného rozkolísání, tak jsem std přistával na bedně 0,5x0,5m.

No, a když už jsem byl z výsledků zoufalý, tak jsem aspoň vytáhl 450-ku vrtulník a trochu polítal. :)

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz