Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1499 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 100  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 12:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
proky píše:
Prohledal jsem hodne zahrad, dostal na spoustu strech, dal letaky, inzerat do novin, ale zel nic. Kazdopadne dekuji vsem za pomoc.

Asi je to blbost, ale kde jsi s ním lítal před tím úletem naposledy? Jak tady tak diskutujeme o nesprávných souřadnicích pro HL - neodlítl prostě tam? Nebo aspoň tím směrem?
Osobně se tedy spíš přikláním k teorii GR, protože pokud fungovalo ovládání zdvihu, tak o RTH jít nemohlo, ALE na druhou stranu hypoteticky ten zdvih mohl být i první fáze RTH při určité koincidenci - třeba pokud jsi před tím chvíli visel na místě a ani neviděl na diodu...
Už je to trochu dost velká spekulace, ale co kdyby...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 13:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
off píše:
...To jsem zvědavý. Pokud je to tak, tak je to podle mě bug jako prase. První, co by to po zapnutí mělo udělat, je vynulování všech těchhle hodnot :-(. Ani se mi nechce věřit, že by vytvořili takovou botu...
Nemyslím, že to tak nefunguje, pokud GPS lock není dokončen, tak prostě žádný uložený není, a žádné RTH se při FS neudělá. Reset všechno vymaže.
off píše:
...Přikláním k teorii GR, protože pokud fungovalo ovládání zdvihu, tak o RTH jít nemohlo, ALE na druhou stranu hypoteticky ten zdvih mohl být i první fáze RTH při určité koincidenci - třeba pokud jsi před tím chvíli visel na místě a ani neviděl na diodu...
@proky psal, že ten zdvih byl jeho aktivita z Tx, určitě to nebylo RTH někam jinam, GPS lock nebyl dokončen, RTH se tedy nekonalo. Occamova břitva - přes aktivované IOC to někam odletělo z dohledu, pomohl k tomu ATTi režim, který nestabilizuje polohu, takže pokud nedělal nic, tak to vzal vítr až do výpadku ovládání. GPS lock nebyl, nemělo se kam vrátit.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 14:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.4.2012
Příspěvky: 3
Zdravím páni,
Phantoma mám iba krátko, ale viem, že každý modul GPS má záložnú batériu. Záložnú batériu má aj NAZA GPS, takže je možné, že naozaj si GPS modul polohu udržuje v pamäti až pokiaľ si nenačíta novú, takže opatrnosť pri predštartovej príprave je namieste.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 15:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
gardenroute píše:
Nemyslím, že to tak nefunguje, pokud GPS lock není dokončen, tak prostě žádný uložený není, a žádné RTH se při FS neudělá. Reset všechno vymaže.

Nojo, ale jak potom vysvětlit ten lock ve Vrchlabí, co tu publikoval SAT-HOFMAN výše :-(? Taky bych byl rád, kdyby to fungovalo, jak píšeš, jenže to do toho tak úplně nezapadá a je to zdokumentované.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 17:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
gardenroute píše:
@proky psal, že ten zdvih byl jeho aktivita z Tx, určitě to nebylo RTH někam jinam, GPS lock nebyl dokončen, RTH se tedy nekonalo. Occamova břitva - přes aktivované IOC to někam odletělo z dohledu, pomohl k tomu ATTi režim, který nestabilizuje polohu, takže pokud nedělal nic, tak to vzal vítr až do výpadku ovládání. GPS lock nebyl, nemělo se kam vrátit.

Psal jsem, ze doslo ke ztrate signalu z Tx, ze se rozletela proti domu a ja dal pokyn nahoru a zarizeni se zvedalo. Ale ze to taky mohlo byt automaticke zvedani do 20m? Pak jsem prepl na z ATTI na GPS. Ale pravdepodobne z duvodu ztraty signalu se to nezapsalo...
No, je pryc, zivot jde dal.... zacinam setrit na novou...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 18:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
gardenroute ty myslíš že tedy není možný bug že by po znovuzapnutí ptáka zůstala zapsaná stará home pozice? Když není samozřejmě korektně přepsána novou

Taky mne napadá že toto by mohlo odhalit OSD - tam je při startu vidět vzdálenost od homepointu - čili měl bych začínat na nule ne?

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 18:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 234
Bydliště: Svoboda nad Úpou
gardenroute píše:
Původně jsi myslím popisoval, že ti to reagovalo nahoru a dolů, ale Roll a Yaw ti ovládat nešel. Z toho bych se domníval, že šlo o nechtěně aktivované IOC - protože ti šel ovládat zdvih, ale směr v režimu IOC dělá něco jiného (podle toho, který IOC režim jsi měl), a tak ti na směrové řízení nereagoval, jak jsi byl zvyklý.


S tím nesouhlasím. Při aktivaci IOC/HL funguje yav(směrovka) normálně, mění se pouze ovládání pitch potlačení (let od pilota) přitažení (k pilotovi) a roll let po pomyslném kruhu (vlevo a vpravo).
Hojně využívám při předvádění možností coptery. Aktivuji IOC/HL plná směrovka a rovné průlety s roztočenou copterou v ose letíště (dá se natrénovat ovládáním pitch a roll i když fungují jinak, při pilotáži se neřeší předek a zadek coptery) takový let je velmi efektní pro diváka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 19:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
gardenroute ty myslíš že může zůstat v NAZA uložená předchozí home position po odpojení baterie, pakliže z jakéhokoli důvodu nebyla korektně zpsána nová?

P.S. V tomto by docela mohlo pomoci OSD - při startu vidím vzdálenost od homeposition která by vždy měla být 0m že?

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 20:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
texmur píše:
...gardenroute ty myslíš že tedy není možný bug že by po znovuzapnutí ptáka zůstala zapsaná stará home pozice? Když není samozřejmě korektně přepsána novou...
Ne, ne, možná špatně pochopeno, myslím, že naopak. Záměrem logiky celého systému je jistě nechat Home pozici prázdnou, když se GPS lock neprovede správně, naopak by to bylo dost nepředstavitelné.
SAT-HOFMAN píše:
...S tím nesouhlasím. Při aktivaci IOC/HL funguje yav(směrovka) normálně, mění se pouze ovládání pitch potlačení (let od pilota) přitažení (k pilotovi) a roll let po pomyslném kruhu (vlevo a vpravo)...Aktivuji IOC/HL plná směrovka a rovné průlety s roztočenou copterou v ose letíště (dá se natrénovat ovládáním pitch a roll i když fungují jinak, při pilotáži se neřeší předek a zadek coptery) takový let je velmi efektní pro diváka...
S čím nesouhlasíš ? Že nezkušený pilot, neseznámený s funkcí IOC, nebo i zkušený, který netuší, či okamžitě nepochopí, že má aktivované IOC nemůže zazmatkovat ? S tím nesouhlasím já, a to i z vlastní zkušenosti. Na RCgroups je popsána halda pádů a nárazů s koptérami, protože si piloti včas neuvědomili aktivovaný IOC, a to zejména v CL modu... Já tu funkci občas také využiji, ale obvykle si na ní vzpomenu, když už mám hotovo :?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 20:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 234
Bydliště: Svoboda nad Úpou
gardenroute píše:
S čím nesouhlasíš ? Že nezkušený pilot, neseznámený s funkcí IOC, nebo i zkušený, který netuší, či okamžitě nepochopí, že má aktivované IOC nemůže zazmatkovat ? S tím nesouhlasím já, a to i z vlastní zkušenosti. Na RCgroups je popsána halda pádů a nárazů s koptérami, protože si piloti včas neuvědomili aktivovaný IOC, a to zejména v CL modu... Já tu funkci občas také využiji, ale obvykle si na ní vzpomenu, když už mám hotovo :?

To jsi špatně pochopil :D. Nesouhlas se týkal nefunkčnosti yav při aktivaci IOC/HL.
Právě nováček by měl být přesně o funkci, kterou nemá vyzkoušenou správě informován.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Go Africa 2013 - Na okraji věčnosti - Fish River Canyon, Namibie
Závěrečné africké létání s mým Ptaakem mě čekalo na konci namibijské části naší expedice, před tím, než jsme se vydali na cca 1.500 km dlouhý nonstop přejezd do Pretorie v provincii Gauteng v jižní Africe. Jak už jsem předeslal, start i cíl naší cesty měly být oba na dvou největších světových kaňonech. Ten první v Jižní Africe, Blyde River Canyon jste již viděli v prvním videu, finále nás čekalo na Fish River Canyonu, druhém největším na této planetě. Už jen cesta ke kaňonu je poměrně obtížná záležitost, kaňon se nachází ve zcela odlehlé pouštní oblasti jižní Namibie, bez uzardění na konci světa. Jen z poslední odbočky té běžné namibijské "gravel road" to bylo ještě cca 70 km tak šílenou cestou, že místy spíše připomínala vyschlé a kamenité koryto nějakého potoka, velmi často z ničeho nic uzavřené farmářskou branou. Tu bylo potřeba otevřít, projet a za sebou opět zavřít. Cesta na foto je ta "dálničního" typu :D
3778
Po cestě (ještě té "gravel road") jsme několikrát zabloudili (mapy a GPS k ničemu), skoro na konci dokonce tak, že jsme jeli dobře, a těsně (opravdu velmi, možná 100 metrů !) před správnou odbočkou jsme se otočili, a vraceli se zpět na jinou křižovatku, což nás ve výsledku stálo asi 150 km zajížďky a mnoho hodin času. V namibijských poměrech to ovšem nic neznamenalo, ale příjezd ke kaňonu byl opravdu až před západem slunce.
3773
My jsme ke kaňonu přijeli na jedno z opravdu neuvěřitelných míst, mající v podtitulu slogan "On the Edge of Eternity". Představte si, že se vyhoupnete z pouštní pláně, kde pořád nic nevidíte, místy spíše tušíte, občas zahlédnete nějakou velkou průrvu do země, přejedete přes najednou jako z divného filmu působícího pouštní airstrip (patřící k lodge), a najednou se ocitnete před opravdu super dírou. S manželkou a synem jsme před 16 lety projeli mj. i Grand Canyon ve Státech, je to plně srovnatelné. Není sice tak hluboký, dno bývá "jen" kolem 500-600 metr hluboko, ale z jeho gigantických rozměrů (přes 160 km dlouhý a široký bývá i 20-30 km) se Vám opravdu zatají dech. Kaňon je asi 550 miliónů let starý, a vznikl jako následek pohybů zemské kůry, a později i eroze řeky Fish River, po níž je pojmenován.
Je to absolutně opuštěné a vzdálené místo, takřka bez turistů, s několika lodge pro ubytování, bez civilizace, teploty v létě dosahují 48°C ve dne, 30°C v noci. Přesto je to přísně kontrolované území, a vstup do něj je pouze na zvláštní permit.
3776
A teď přijde ta pecka, přímo na jeho kraji, a tím myslím skutečně několik (!) metrů od cca 80 m kolmého srázu, který dále přechází v méně kolmý další svah padající až do nějakých 300-400 metrů je postavena šňůrka nádherných bungalovů a hlavní budova celé Fish River Lodge s bazénem. Výhled přepychový, vpravo západ slunce, vlevo východ slunce, dole superdíra.
3777
Jen škoda, že jsme neměli více času, druhý den ráno jsme již museli frčet velmi dlouhou etapu domů do Pretorie, a tak nás v tomto kontextu hodně, hodně zamrzelo, když nám manager lodge při ubytování sdělil, že máme kompletně placené a rezervované 2 noci místo jedné (!), to včetně snídaní, večeří a aktivit kolem kaňonu. To dost zabolelo, ani ne tak kvůli těm penězům (žádná refundace), ale dílem proto, že místo je opravdu neuvěřitelné, dílem proto, že rezervace jsme dělali 3/4 roku dopředu, a dílem i kvůli té odlehlosti, s nadsázkou je cesta na Měsíc asi jednodušší...
3774
A tak jsme po celodenních útrapách hupli do bazénu, drinkem a pivem popřáli svobodu Kubě, fotili, natáčeli a nakonec i 2x zalétali s Ptaakem. Mimochodem, foukalo tam nahoře tak, že jsem myslel, že nepoletím, tak jak ječely moje Antigravity! jsem je ještě nikdy předtím neslyšel, když se vracel z výletu nad superdírou, tak jel na plný plyn, a chvílemi jsem myslel, že to nedá (!)...
Místo je tak odlehlé, že zde není elektřina (lodge má vlastní generátor), žádné mobilní, ani normální telefonní spojení. Kupodivu elektřina běžela ještě dlouho po společné večeři s domorodými tanci, skoro do půlnoci, a velmi pomalu se dalo připojit i k Internetu - lodge má Inmarsat satelitní konektivitu pro data, a pro telefon a fax na recepci. V té souvislosti byla pecka, když v obchodě se suvenýry akceptovali i plastik :D
3775
Z tohoto místa na "okraji věčnosti" jsme opravdu odjížděli velmi neradi, snad Vám to těch pár obrázků a hlavně let Ptaaka trochu přiblíží. Enjoy It!

Přepněte si do HD (a na celou obrazovku), aspoň 720p, ještě lépe do 1080p, zapněte zvuk, kritika vítána...


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
-----------------------------------------
Go Africa 2013 - další Ptaakova africká letecká videa
Předchozí -
Duny v Sossusvlei (poušť Namib, Namibie)
Gravel Roads, Moonland (poušť Kalahari a Namib)
Gunns Camp - Okavango Delta, Botswana
Solné pláně Makgadikgadi Pans N.P., Botswana
Národní park Gonarezhou - Chilo Gorge Safari Lodge, Zimbabwe
Blyde River Canyon, Jižní Afrika
A příště ? Tak snad opět s nějakým Ptaakem, plány se již spřádají... :D

Souhrn létání s Ptaakem z celé africké cesty na mém místním blogu

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Naposledy upravil gardenroute dne pát 07.03.2014 10:04, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 22:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
co říci? opravdu nádherné záběry...

... a termín "superdíra" mě fakt dostal :lol:

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 23:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Peťo, no nádhera, ešte že necítime to teplo aké tam je, to by ma odrovnalo , mám problém keď je 30st.C .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 07.03.2014 14:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2012
Příspěvky: 91
Bydliště: Zlín
Kdo nemá čas s Phantomem lítat venku, je tu řešení :lol:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 07.03.2014 22:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
texmur píše:
co říci? opravdu nádherné záběry...... a termín "superdíra" mě fakt dostal :lol:
salamander píše:
Peťo, no nádhera, ešte že necítime to teplo aké tam je, to by ma odrovnalo , mám problém keď je 30st.C .
Díky moc chlapi, hned bych jel zpět :)

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1499 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 100  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz