Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Mini H FPV quad 250

#916 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Už jsem taky neodolal a objednal :D ... začalo to před Vánoci s Blade 200 QX a nejde to zastavit :mrgreen:.
PS: Ale FPV tam po vlastní zkušenosti zatím mít nebudu, takže tady asi moc nezapadnu :oops:.

Zatím vše funkční (RX, motory, Naze - otočení desky o 90°) - teď se bude laborovat - Baseflight, Cleanflight, ... ještě v tom mám guláš, co je co a jak vše správně nastavit (koncové body v TX vůči Naze, rozsahy, kalibrace, nastavení, PID, CLI, ...).
:-D.
Přílohy
03_250ka_bez_aku_287g.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
tomashr

#917 Příspěvek od tomashr »

Můj přírůstek do této oblasti vypadá takto:
_MG_9849.jpg

Je to konstrukce PEON 230, kompletně vytištěná z ABS, návrh viz http://www.thingiverse.com/thing:629338 .
Hmotnost rámu 116 gramů, autor návrhu podle mě dost schopný, na rozdál od řady jiných tištěných copterů celkem to respektuje "strojařskou logiku" a díky vhodnému použití různých nálitků vypadá pevnost slušně. Motory 2204 kV2300 od Ivana Hořejšího, jednotka OpenPilot CC3D, kryt jednotky opět doma tištěný.

Zatím mohu jen konstatovat, že to bez problémů létá, další ladění se uvidí. S FPV spíše počítám, ale na 100% jistý si nejsem.
graup15

#918 Příspěvek od graup15 »

Tome..nevadí,že je CC3D mimo těžiště (střed rámu)??
(No když ti to létá,ta asi ne..jen je to neobvyklé)
tomashr

#919 Příspěvek od tomashr »

Zas tak neobvyklé to není, u různých H či "TBS style" jsem to viděl mockrát. Ono to popravdě při umístění na spodním platu často jinak nejde, nevešla by se baterka. Nicméně v mém případě po osazení kamery asi centrování zlepším, LiPOL mohu posunout o něco přes centimetr dozadu. Až bude vpředu Mobius, tak pak vyjde těžiště dobře a CC3D se pak středu velmi přiblíží.

Ale na ladění je času dost...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, motory Multistar elite 2204 mi v EU skladu asi nenaskladní, tak pokukuju po něčem jiném.
Jak jste spokojeni s motory DYS nebo RCX? Případně jaké motory létáte a jak jste s nimi spokojeni?

Dík
Amper

#921 Příspěvek od Amper »

Sakra, ten jsem prehlid. Hornet250 me prijde horsi. No, ted uz to necham do prvniho rozmlaceni
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
qeex

#922 Příspěvek od qeex »

Můžu říct, že po prvním pevnostním testu lehoučkého rámu jsem trochu v rozpacích, asi jsem to poddimenzoval, nebo jsem prckovi hned ze začátku naložil trochu moc (při lopingu jsem moc stáhl plyn, a aby se koptera dotočila, rychle jsem přidal plnej, a to znamenalo z 5metrů velmi rychle přistání v maximální rychlosti).
Vzhledem k tomu, že praskla i ramena o jejichž pevnost jsem se vubec nebal, dávám tomu rámu ještě šanci a večer vyříznu novej (naštěstí to stojí míň jak očesat všechny vrtule)

Více fotek zde
Přílohy
H250-0091.jpg
tomashr

#923 Příspěvek od tomashr »

Amper píše:Sakra, ten jsem prehlid. Hornet250 me prijde horsi. No, ted uz to necham do prvniho rozmlaceni

Asi nejúžasnější konstrukce 250 z Thingverse je T4 mini: http://www.thingiverse.com/thing:304237 .
Na první pohled to vypadá jak hračka a "exhibice 3D kreslení", taky proto jsem sám volil Peona. Ale později jsem si to více prohlédl a začalo mi to vrtat hlavou, teď o víkendu dokonce natolik, že jsem si pokusně vytiskl jedno rameno a jsem docela nadšen. On to má fakt promakané, v podstatě dutý nosník, navíc se správně umístěnou "stojinou", která to dál zpevňuje, ve výsledku lehké, ale tuhé...
Díly z Peona přemontovávat nebudu, ale mám na cestě z RCTimeru ještě jednu sadu motorů na mini a pak asi neodolám pokusu o vytištění a kompletaci T4. Elegance řešení s plně zakrytými dráty a "kapotáží" je prostě někde jinde,než klasická "vrabčí hnízda" :-)

Jinak Hornet 250 proti Peonu asi horší je. Je to právě o tom, že ho evidentně navrhl někdo, kdo zvládl kreslení ve SketchUp (či něčem takovém), ale chybí mu ten "konstruktérský základ". Proto je to vlastně celé "tištěná placka", přitom 3D tiskárna bez problémů zvládne i ruzné výztuhy, které tomu dají profil a při celkem malém nárůstu objemu materiálu a tím hmotnosti zvednou pevnost fakt výrazně.
arachna

#924 Příspěvek od arachna »

Me se teda hodne libi tenhle: http://www.thingiverse.com/thing:605078/#files

a uz delsi dobu se to chystam taky cvicne vytisknout, jen me trochu mrzi, ze to budu muset "prekopat" kvuli FPV. S Mobiusem se mi FPV litat nechce ... jinak sem zadnou zasadni vadu nenasel. Samozrejme tuhost ramu asi nebude kdovi co ... :lol:
tomashr

#925 Příspěvek od tomashr »

Esteticky super, zase něco méně tradičního :-) Ale trochu by mi vadilo, že pokud s tím víc praštíš, tak asi půjde "dopryč" celý ten rám okolo, zatímco u "klasiky" zpravidla jen vyměníš rameno, což je vytištěné daleko rychleji (a levněji).
Ale zajímavé to je zcela jednoznačně...
arachna

#926 Příspěvek od arachna »

...jasne, jak sem psal, tuhost asi nebude zavratna :) ale u 3D tisku sem hodne prekvapenej z toho, jaky to ma moznosti z konstrukcniho hlediska, takze pokud se to trochu "dotahne" mechanicko-konstrukcne :roll: (to je spojeni), tak by to zas tak tragicky byt nemuselo ...
No, ... asi to zkusim a ram udelam spis z PLA a samotnou skorepinu z Flexi TPE (to je taky uzasnej matros) :lol:

Uz treti mesic cekam na T-Motors z team-blacksheep - musel sem uz eskalovat spor, ale prachy stejne porad nemam :( Takze pokud vubec dorazi, zbydou mi motory i regly a pouzil bych je cvicne na tento ram ...
tomashr

#927 Příspěvek od tomashr »

Já si myslím, že tuhost tohoto návrhu při provozu nemusí být špatná a létat by to mohlo velmi slušně. Spíš jde o to, že u copteru občas rameno prostě urazíš a pokud by se létaly závody s FPV250, tak toto riziko spíš naroste. A pokud se to stane tady, tak bude oprava časově a částečně i finančně zkrátka dražší než u klasického řešení...
Musím si to večer projet slicerem a prozkoumat, jak se to bude jevit, pokud by tisk vypadal reálně, tak mi to asi taky bude vrtat hlavou.

Fakt je, že autor sám navrhuje použít Ninjaflex, se kterým zatím nemám zkušenost, ale mohl by právě tu "houževnatost" dost zvednout...
xxkarlosxx

#928 Příspěvek od xxkarlosxx »

Ať hledám jak můžu,nemohu najít nikde v CZ vrtulky 5030.6030 a když náhodou je vyprodáno..To si je všichni objednáváte z HK a podobných shopů?
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#929 Příspěvek od jeeff »

Ja som objednaval HQProp tuna:

http://flyduino.net

nechal som si to poslat obycajnou postou s trackingom, objednane cez vikend a v piatok som to mal doma.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
tomashr

#930 Příspěvek od tomashr »

tomashr píše:Můj přírůstek do této oblasti vypadá takto:
_MG_9849.jpg

Je to konstrukce PEON 230, kompletně vytištěná z ABS, návrh viz http://www.thingiverse.com/thing:629338 .
Hmotnost rámu 116 gramů, autor návrhu podle mě dost schopný, na rozdál od řady jiných tištěných copterů celkem to respektuje "strojařskou logiku" a díky vhodnému použití různých nálitků vypadá pevnost slušně. Motory 2204 kV2300 od Ivana Hořejšího, jednotka OpenPilot CC3D, kryt jednotky opět doma tištěný.

Zatím mohu jen konstatovat, že to bez problémů létá, další ladění se uvidí. S FPV spíše počítám, ale na 100% jistý si nejsem.

Trochu k praxi ještě doplním pár parametrů... Acu je 3s1300mAh, letělo to s tím "nadoraz" 8 minut, odhaduji, že v létě by to mohl být i standardní čas, v zimě raději uberu. Teď jsem to právě po údržbě poskládal - CC3D je o kus víc vzadu a na držáku pro Mobius je zatím olůvko o hmotnosti celkem přesně odpovídající Mobiusu. Vzletovka je takto 501 g, dalo by se minimálně 5-8g ušetřit na kabelech (zatím jsem je u reglů nekrátil na možné minimum). S miniaturním FPV vysílačem ve stylu http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Su ... _TX_TS5823|RP-SMA_jack.html bych se asi udržel na 500g i při použití Mobiusu jako kamery. Nějaký "soutěžní setup" s čistě FPV malou kamerou jako je sada http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Su ... input.html by se dal dostat někam k 470g.
Do budoucna vidím prostor k dalším úsporám hmotnosti, celkově je reálné se dostat i na 450g s touto LiPOL...
Za mě celkem spokojenost, na první pokus s quad 250 (vlastně 230) to vůbec není špatné...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“