Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 554
Bydliště: Svitavy a okolí
CC3S je sice stará, ale pořád velice dobrá deska. Sám jich ještě několik mám v provozu a mám v plánu stavět ještě nejméně jeden stroj postavený na této desce (v nano provedení). Ale jinak souhlasím že tato deska nemá na rámu velikosti 450 nic moc co pohledávat. Tahle věc byla primárně určená pro závodní a akrobatické stroje velikosti cca 250...

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 19:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
No jasný ted už to vim že to byl úlet neva ale štve mě že sem to nerozchodil alespoň zdárně hlavně že sem dostatečně nepochopil nastavení a funkce desky třeba že bych chtěl časem postavit race250

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 19:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Ještě jsem koukal na youtube a 450 osadili i tímhle a lítalo to


Přílohy:
IMG_0946.PNG
IMG_0946.PNG [ 201.33 KiB | Zobrazeno 399 krát ]

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 6:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 15
Bydliště: Uh. Hradiště
450ka v tvé konfiguraci s CC3D musí letět...
zkontroluj orientaci desky -šipka dopředu
zkonroluj pořadí motorů , směr otáčení a vrtule
v librepilot při výběru rámu dej Generic X
bez zásahu do regulátorů/PID/ to musí letět
pokud je to tvůj první kopter tak si myslím: nezvedneš ji dost vysoko/ minimum 1,5m/
pokud to máš níž tak se "opře" vzduch od vrtulí o zem a projevuje se to až převrácením.
dále to může být že se lekneš a nesprávně zareaguješ na "páčkách" a pokud máš vysoké PIDy převrátíš to .
doporučuji pořídit nějakou malou potvoru za 300 kč - třeba eachine H8 a potrénovat -opravdu dost to pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 7:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Ja skoušě lítat na symě x5 a v pohodě má jí tata a vítr mi nevadi ani malí prostor jasně nezaletím s tím bůh ví co ale minimum havarii akorát má jí v modu 2 ja sem z letadel zvyklí na mod 1 tak je to pro mě nepřirozený ale nastavení v librepilot už sem delal 10x vrtule jsem taky kontroloval a když sem to zvedl do 1,5 m tak se to převratilo bez zásahu do řízení nejde mi to v klidu postavit do visu. Teď jsem do desky dal fimware a boatloader betaflight a zkusim to ještě nastavit v něm zdá se mi jako by bylo moc citliví giro a vibrace rámu mu zkreslí co má delat. Nebo uz fakt nevim "atitude" jsem sundal na 30 "Atitude Stabilizaccion outer lop" mam na proporcional na 25 dal už nevim.


Přílohy:
IMG_0947.PNG
IMG_0947.PNG [ 154.92 KiB | Zobrazeno 363 krát ]
IMG_0948.PNG
IMG_0948.PNG [ 182.08 KiB | Zobrazeno 363 krát ]

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
A to když vám tady řeknu že vysílačku mám Orange t-six dsm2 tak už mě pošlete na http://www.modelizeleznic.cz :lol: :lol: :lol:

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Naposledy upravil kodynejdek dne stř 23.08.2017 18:00, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Ještě jeden blbej dotaz když nastavuji přez wizard všechny regulatory se naprogramujou stejně? Jestli nemam vzít rači kartu a projet je ať na nich je vše nastavený stejně? Napadlo mě jesli neni problém v tom že muže někde být soft start nekde brzda a každej si dělá co chce byli fung nový ale jak byli nastavený kdo ví.

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: sob 26.08.2017 19:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Ahoj chlapi tak uz sem to zvládl už to lítá jen teď mám jeden problém když lítam v klidu tak je to supr stabilní ale když jí dám plnej plyn tak začnou motory přerušovat a coptera jde k zemi. Neví někdo kde je chyba?

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 17:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Poradí někdo je chyba motory si dělají co chtějí podezdřívám regulátory[youtube][/youtube]


https://youtu.be/Ize4XKF1FLY

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 17:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
zadnou zasadni chybu nevidim. Chtelo by to poladit PIDy ale jinak me to prijde vcelku bezne chovani nedoladeneho stroje.

Muzes dat cas kdy dojde k tomu problemu o kterem mluvis ? Regulatory muzou zacit stahovat vykon pokud je slaba baterka - proste kdyz pridas tak si ty ctyri motory sosnou vic nez baterka zvladne, klesne napeti a uz to nestaci na let nebo zacnou regulatory omezovat.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 17:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Baterku mam 10c multirotor turnygy 4000mah 3s na videu plně nabytou regulatury 30a ale nevim jestli simonK motory 1000kv 2212 ale uz nevim jaky pidy upravit. Je to rychlokvaška stroj muj první quat tak se s tim peru.

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: úte 29.08.2017 19:17 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Tak jsem si našel info o svích regulátorech a je tam standartní fimware a našel jsem i video na youtube rozdíl mezi standartm a SimonK fimware a přesně to tancuje jak mě a s fimware SimonK je to super klidný potvrdíte mi někdo jestli to tak je nebo koukám na fake. Akorát vůbec nevim jak na flash to asi koupim jiný esc jestli to tak je.

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 7:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pokud nejsi vybaven na flashovani uC tak bych to neriskoval ale navod najdes na webu

ano, mezi SimonK a normalnim ESC je velky rozdil ale osobne bych zacal nejdriv s tema PIDama. Navodu jak naladit pidy najdes spoustu. Hledej "CC3D PID tunning" a verzi pro soft ktery mas v jednotce.

Problem u vsech videiich je v tom ze to jsou dost casto uz odladene stroje. A u coptera hraje roli spousta veci - od vrtuli (zda a jak jsou vyvazene) pres ulozeni jednotky (kdyz je natvrdo tak chyta vibrace, kdyz je moc mekka tak muzou za ni tahat treba draty a taky to dela bordel) az po ruzne verze sw a nastaveni ve vsech procesorech co jsou na palube (kterych je u takoveho bezneho quadu minimalne 6 ). Pokud clovek neporidi overeny setup (nemusi jit o Phantoma ale treba o Eagle550 od Horejsiho coz jsou dostupne soucasti ale uz dane do kupy a se znamym nastavenim) tak se musi pripravit na pomerne dlouhou cestu nastavovani atd.... A na konci si rekne ze by si tam dal treba GPSku, zjisti ze to jeho jednotka/sw neumi a muze zacit znova.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 17:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Ted jsem našel že cc3d si umi v librepilotu udělat autotune akorat průšvih je že má vysílačka ma jen dvoupolohový flightmod a je asi potřeba třípolohač :oops: a PIDy se uloží do banky3

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cc3d pomoc
PříspěvekNapsal: stř 30.08.2017 19:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
do spousty vysilacu jdou prepinace dokoupit nebo dodelat doma - i do moji prvni Graupner MC-12 to slo ale tu tvoji vysilacku neznam, zkus pohledat

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: luiscarne a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz