Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pon 20.11.2017 15:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Protože neměl nastavený failsafe, tak se mu údajně (nebyl jsem zrovna tehdy u toho, ale nemám důvod nevěřit) roztočil na zemi vrtulník a pak se převrátil. Takových případů bylo. Pokud nemá přijímač nebo řídící jednotka tuto funkci, tak může být problém. Mně, než se mi odporoučela Dx6i, tak tohle neuměla ani přes původní řídící desku (Openpilot). Prostě při vypnutí vysílačky motory zvyšovaly otáčky - ideální na ulítnutí koptéry. Naštěstí pak při těchto testech vysílačka zdechla (odešel VF modul) a problém byl vyřešen nákupem Taranise. Nedej bože se mi to stát v době, kdy jsem měl větší vrtulníky - 500, 700...
Edit: jinak s tímto mají 2 kamarádi s 250 koptérama co lítáme problém. Prostě jim to nepodporuje ani přijímač, ani si s tím neporadí Betaflight deska. A je to úplně základní věc, vysílačku zapínat jako první a vypínat jako poslední.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 24.12.2017 16:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 55
Bydliště: Nejdek
Qwak píše:
kodynejdek
tak uz jsem na to přišel. Nevím přesně co pomohlo ale udělal jsem tohle a ted je to uplně super:
Upgrade FW betaflight. Bangood mi do toho nahral v 2.9.1. Postupoval jsem podle navodu tady: https://www.youtube.com/watch?v=YIVMnwydt-A
V radiu jsem nastavil krivku cca X^2 viz obrazek.
Upgrade všech ESC na posledni FW. Ted to je pecka uplně něco jinyho
Co si osobně nejvíc myslím, že pomohlo tak je to, že v betaflight jsem nemel jinou moznost komunikačního protokolu nez ONESHOT. Po upgrade mi tam přibyly možnosti pro DSHOT. Dal jsem tam DSHOT600.
Podle mě, ti tam dali stejně starou verzi když jsme to kupovali na stejnym mistě :-)





No asi jo vyzkousim to od piki nastavit nekde ten pes zakopanej bude. Hele a co ta Taraniska je dobra vysilacka? Ja koupil Radiolink at9s a ted si trosku skubu vlasi :(

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220, rcfactory flash,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pát 16.03.2018 23:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2017
Příspěvky: 35
Obrázky: 4
Zdravím, pořídil jsem si tuto coptéru a nedaří se mi ji zprovoznit v programu betaflight. Nainstaloval jsem si ovladač a když kliknu na connect tak vidím jen vlevo řádek CLI. Po zadání říkazu version se mi zobrazí SPRACING F3 3.1.7 Nezobrazí se mi žádná jiná nabidka (kterou vidím v návodech na youtube)
Budu vděčný za každou radu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 17.03.2018 13:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 283
Bydliště: Opava
Koli píše:
Zdravím, pořídil jsem si tuto coptéru a nedaří se mi ji zprovoznit v programu betaflight. Nainstaloval jsem si ovladač a když kliknu na connect tak vidím jen vlevo řádek CLI. Po zadání říkazu version se mi zobrazí SPRACING F3 3.1.7 Nezobrazí se mi žádná jiná nabidka (kterou vidím v návodech na youtube)
Budu vděčný za každou radu.


Dej odkaz kde si to koupil. Takhle z patra ti moc neporadim, ale urcite to pujde vyresit...

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 17.03.2018 14:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
S velkou pravděpodobností jen nesedí verze BF v modelu a v PC.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 17.03.2018 15:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2017
Příspěvky: 35
Obrázky: 4
Moc si vážím toho, že se mi snažíte pomoci.
Copteru jsem koupil z druhé ruky na bazaru. Předem říkám, že je to asi určitě čína.
Komponenty: motory eachine rosh MN2205/2300kv, regulatory eachine BLHELI_S 20A, FC CLEANFLIGHT SP Racing MDF3 v1
(proc. STM32F 303, Akcelerometr/gyroskop MPU6050) to jsem vyčetl lupou.
Ještě je tu: RX redcon FT4X, VTX TS5823, a kamerka


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 17.03.2018 20:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 283
Bydliště: Opava
Koli píše:
Moc si vážím toho, že se mi snažíte pomoci.
Copteru jsem koupil z druhé ruky na bazaru. Předem říkám, že je to asi určitě čína.
Komponenty: motory eachine rosh MN2205/2300kv, regulatory eachine BLHELI_S 20A, FC CLEANFLIGHT SP Racing MDF3 v1
(proc. STM32F 303, Akcelerometr/gyroskop MPU6050) to jsem vyčetl lupou.
Ještě je tu: RX redcon FT4X, VTX TS5823, a kamerka


Rozhodne je to cina, ale jde o to, ze se dela nekolik verzy. Tato tvoje se standartne dodava s cleanfightem. Ja ho tam mel taky, nez jsem presel na betaflight. Momentalne tam mam betaflight v3.1.7 a nejnovejsi betaflight konfigurator, ktery uz se instaluje samostatne a ne pres chrom a vse se chova standartne.
Zkusil bych teda nainstalovat do pc cleanflight a otevrit nastave tam pro zacatek.
Pokud toto nezabere, tak zkusit betaflight i cleanflight na jinem pc a jinem kabelu.
Pokud ani to nepujde, tak bych nejspis udelal kompletni flash na ridici desce a dal tam nejnovejsi betaflight.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 18.03.2018 22:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2017
Příspěvky: 35
Obrázky: 4
Moc děkuji za radu. Pomohlo to. Nainstaloval jsem tu novou samostatnou verzi betaflight do Win 7. Měl jsem ještě XP. Pak už to šlo nastavovat v poho. Flashnul jsem to na tu v3.1.7 protože ji máte a tak si myslím, že funguje dobře. Nastavil jsem to podle youtube, co jsem okoukal a si myslel. Vznesl jsem se s tím doma a vypadá to dobře. Jak počasí dovolí, zkusím to venku.
Ještě bych se chrěl zeptat: jak máte nastavéný regulátor v configuration, já tam mám ONESHOT125. a potom v Gyro updace freguency mám 2kHz a v PID loop freguency mám 1kHz. Mám to tak nechat, nebo to změnit?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pon 19.03.2018 11:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 283
Bydliště: Opava
Koli píše:
Moc děkuji za radu. Pomohlo to. Nainstaloval jsem tu novou samostatnou verzi betaflight do Win 7. Měl jsem ještě XP. Pak už to šlo nastavovat v poho. Flashnul jsem to na tu v3.1.7 protože ji máte a tak si myslím, že funguje dobře. Nastavil jsem to podle youtube, co jsem okoukal a si myslel. Vznesl jsem se s tím doma a vypadá to dobře. Jak počasí dovolí, zkusím to venku.
Ještě bych se chrěl zeptat: jak máte nastavéný regulátor v configuration, já tam mám ONESHOT125. a potom v Gyro updace freguency mám 2kHz a v PID loop freguency mám 1kHz. Mám to tak nechat, nebo to změnit?


Moje regulatory (ESC) podporuji DSHOT600 a tak jsem tam nastavoval toto. Gyro a PID mam stejne, takze nechat. Ohledne toho betaflightu v ridici desce (FC), tak tam se dava vzdy nejnovejsi, ale ja se k tomu nedostal jeste, protoze neni pocasi a naposled jsem instaloval prave tu v3.1.7.
Do ESC se taky dava nejnovejsi firmware, takze pred sezonou to rozhodne doporucuji vse updatovat.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: stř 11.04.2018 15:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 294
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Nedaří se mi zprovoznit přijímač frsky X4R sb. Nemáte ho někdo?

Už jednou jsem měl připojeno k betaflajtu a teď se mi to nedaří. Dron svítív betaflajtu se ukáže com3 ale připojení se nekoná. Co dělám špatně, nebo co dělám dobře. Toho bude míň.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 11:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 294
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Nenašel by se někdo trpělivý z Brna nebo okolí, nejlépe jižně, který by mi s tou koptérou pomohl osobně?

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz