Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 18:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Ahoj koupil jsem na ali tuhle kopteru na fpv letani a dorazila bohuzel bez vrtulek. Nemel jsem teda moznost ji testnout za letu, ale jen tak hala bala na stole. Zkousel jsem prenos fpv ten je v pohode ale u vysilace je takove kolinko na antenu a neskutecne se to zahriva a netusim jestli je to normalni.
Dalsi vec je, ze kdyz pridam trochu plynu, tak se motory rostoci a po chvilce jakoby zrychlujou sami, az skoro do maxima. Netusim jestli je to normalni. Pokud kopteru zvednu zda se ze se to uklidni. Skoro to vypada ze vi ze ma stoupat a kdyz se tak nedeje zrychluje.
Vrtule jsem obednal a po prodejci budu pozadovat slevu, ale netusim jestli ostatni veci jsou ok, nebo je tam nejaky problem.

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 18:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
BANE píše:
Skoro to vypada ze vi ze ma stoupat a kdyz se tak nedeje zrychluje.


To je přece logické, že motory přidávají, když chceš stoupat. Pokud není koptérka ve vzduchu, nemá jednotka tu správnou zpětnou vazbu a nemůže dobře fungovat. Nasaď vrtule, přidej plyn, zvedni to do 2 metrů a všechno bude v pořádku :wink: .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 20:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
To jsem rád nejspíš to tak bude ale co to zahřívání té antény na fpv?

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 22:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
To je taky normální, hřeje se to od koncového stupně vysílače.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 02.02.2017 18:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
JosefSvejk píše:
To je taky normální, hřeje se to od koncového stupně vysílače.

Super jsem rad ze je ok a cinan dokonce posle vrtule dodatecne, tak hned jak dojdou poletim. Dekuji za odpovedi.

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pát 10.02.2017 3:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Prosím o pomoc s nastavením této koptery. Na netu jsem hledal a našel jen nastavení na betaflight. Mám tam cleanflight a vysílačku FS-I6. Potřeboval bych poradit, jak nastavit cleanflight a vysílač, abych mohl přepínat dva módy letu. Jeden se stabilizací a druhý acro. To acro bych chtěl tak, že když dám plyn dolů, budou se vrtule pomalu točit. Celkem si umím nastavit ten vysílač, ale cleanflight je pro mě Španělská vesnice. Myslel jsem si že když objednám rtf že bude vše nastaveno, ale je to tak napůl. Pokud má někdo podobnou kopteru a cleanflight bude to nastavení asi stejné. Za pomoc bych byl rád, zatím nedělám tak aspoň můžu dělat základní nastavení.

EDIT: Tak už jsem to asi pochopil ty módy už tam jsou a já jen přiřadim přepínač. Myslel jsem že to bude složitější a hledal v tom vědu.
EDIT 2: Potreboval bych jeste vysvetlit, co kterej mod dela a taky jestli muzu treba zapnout dva mody naraz a co by bylo nejlepsi pro tuto kopteru.
EDIT 3: tak uz i tohle vyreseno :D

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2017 16:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Nejake ty LOS lety v hale uz mam za sebou. Zatim jen v modu ANGLE, ale uz uvazuju co bude dal. Resim ted jednu vec, protoze jsem s kvadrou jeste nedelal zadne kejkle, tak netusim jak se co dela. Mam nacviceno v simulatoru FPV letani na ACRO. Na koptere jsem nastavil 3 mody:
1. ANGLE
2. HORIZON
3. ACRO + AIR
Premyslel jsem jestli nemam AIR pridat i k tomu HORIZON modu? Kutalim se tam stejne jako v ACRO a nebo se to tam dela jinak? Ja mam teorii ze proste skocim trosku a stahnu plyn a otocim to jako v ACRO, ale jak pisu jsem laik a netusim co tam mam nastavit. Nerad bych to rozsekal hned ze startu.

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2017 5:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Zdravicko,
po nehode mi odesla FC (netocila jednim motorem) tak jsem koupil F3 Flight Controller Acro 6 DOF: http://www.banggood.com/Upgrade-NAZE32- ... ds=myorder
Puvodne jsem myslel ze je to regl, ale ten byl nakonec ok. Nez jsem to ale zjistil koupil jsem nove ESC Racerstar RS20A V2: http://www.banggood.com/4X-Racerstar-RS ... ds=myorder
Hned jsem vzal i novou PDB a budu predelavat wizarda. Mam ale par otazek:
1. Budu muset nahravat do ESC novy firmware? Je to nutne a nebo to nemusim delat?
2. ESC podporuji DShot600/300/150, Multishot, OneShot42, OneShot125 ale v nastaveni FC mam jen OneShot125. To pro me znamena, ze muzu pouzit jen toto a nic jineho?
3. Musim po vymene ESC provadet nejake kalibrace?
Nerad bych neco podelal a pokud se zadari a nezhorim uz u pajeni rad bych to dokonal ke zdarnemu konci.

AD 1. Nikdo neporadi a tak radsi provedu update a snad to nejak nepodelam :)
AD 2. Tak jsem nainstaloval na FC novy firmware CF v2.0.0 a uz tam mam v nastaveni DShot600/300/150, Multishot, OneShot42, OneShot125, Brushed a PWM. Toto je teda vyreseno.
AD 3. Porad nevim, ale po zmene firmwaru se to asi dela a tak to provedu.

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 15.10.2017 1:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.10.2017
Příspěvky: 1
To BANE: Ahoj, jak jsi dopadl s tou výměnou ESC? Mně odešel jeden regulátor a sháním ten origoš Eachine nebo Racestar. Je to verze V1.3. Nemáš náhodou po výměně k dispozici? Díky, Konuch


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 15.10.2017 18:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Konuch píše:
To BANE: Ahoj, jak jsi dopadl s tou výměnou ESC? Mně odešel jeden regulátor a sháním ten origoš Eachine nebo Racestar. Je to verze V1.3. Nemáš náhodou po výměně k dispozici? Díky, Konuch

Ahoj, vymenil jsem vsechny ESC za 4X Racerstar RS20A V2 v sade na BG. Origo jsem nikde nesehnal a ty stare jsem hodil do kose, at se nemotaji. Od te doby zadny problem a ESC drzi perfektne. Casem chcu prejit na 4S baterky a uvazuji jestli jsem nemel koupit ty same ESC, ale ve 30A a nebo mozna kvuli vaze 4v1. Jinak mam tam Blheli_S 16.6 a frcim na protokol DSHOT600 a vse je OK. Nedela se ani kalibrace a proste jen napajis, aktualizujes a nastavis a letas...

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 16.11.2017 9:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 10
Bydliště: Praha
Ahoj,
koupil jsem si stejnou koptéru na BG byla v nějakém setu, postavená a v akci za slušnej peníz tak jsem do toho šel jako úplnej amatér a teď se v tom snažím zorientovat.
Jako přijímač jsem pořídil FrSky XSR a rádio : Taranis Q X7.
Hned první let se mi podařilo trefit vedení vysokého napětí, ulámat vrtule a jednou z vrtulí naseknout baterku která se ihned začala nafukovat a v místě řezu černat :-).
Tam jsem pochopil, že jsem přecenil svoje síly a šel na to znova opatrněji. Bohužel se mi ale podařilo při zkoušení nastavení rádia kde jsem se pokoušel o méně stoupající křivku u rychlosti odpálit jeden z regulátorů. Nejdříve po odjištění jedna vrtule se otočila o jednu otáčku, pak se ozvalo zapípání a zastavila se. Zkusil jsem to vypnout a zapnout a udělala to zase. Přo třetím pokusu se roztočila ale z regulátoru se začalo kouřit.
Tak mě napadlo, jestli náhodou někdo nemáte nějaký seznam těch vystražných akustických signálů a co který znamená. Podle mě se mě to snažilo varovat co je špatně, koupil jsem nový regulátor ale předpokládám, že příčinu tím neodstraním a spálím další.
Pak bych se chtěl ještě zeptat, ty jsi tady psal, že jsi musel regulátor nějak nastavovat? Jak se to dělá? Jestli přes PC tak jak se to má zapojit? Děkuju :-) aletu zdar

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 16.11.2017 16:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Tak nemuze za to nejspis to nastavovani na vysilaci. Podle me to bude jeste nasledek toho narazu. Muzu jen hadat, ale pokud neni vadny motor nebo ridici deska, tak bude stacit vymenit ten regl a bude to ok. Po vymene se kopter pripoji k PC jako kdyz bys chtel do nastaveni CF/BF a musi se skontrolovat, jestli jsou vsechny regle na stejnem FW. Muzes tam dale nastavit treba smysl otaceni, ale do ostatniho radsi nevrtej. Na netu je spousta videi jak flashnout ESC...

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 16.11.2017 19:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 10
Bydliště: Praha
Dík za rychlou odpověď :-) mám v plánu dneska přepájet ten regulátor a vyzkoušet to. Ještě mě ale napadá, jestli nedělám chybu když chci nahradit ten původní jeden co odešel jiným, resp. jinou značkou? Můžou být různé nebo to vůbec nejde? Ty tři původní co tam mám v plánu nechat jsou Eachine 20A s označením (předpokládám, že jde o firmware uvnitř) BLHELi_S. Ten nový co jsem koupil je ale Racerstar RS20A V2. Který by ale měl být, jak to chápu, taky s firmware BLHeli_S. To je jedna otázka a pak by mě ještě zajímalo jak to je s těmi akustickými signály? Je někde nejaký seznam co který znamená? Příjde mi, že to je taková mezi modeláři všeobecná znalost, poznat "co ti říká", já to ale nikde nedohledal :-) Děkuju

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 16.11.2017 19:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 162
Bydliště: Opava
Qwak píše:
Dík za rychlou odpověď :-) mám v plánu dneska přepájet ten regulátor a vyzkoušet to. Ještě mě ale napadá, jestli nedělám chybu když chci nahradit ten původní jeden co odešel jiným, resp. jinou značkou? Můžou být různé nebo to vůbec nejde? Ty tři původní co tam mám v plánu nechat jsou Eachine 20A s označením (předpokládám, že jde o firmware uvnitř) BLHELi_S. Ten nový co jsem koupil je ale Racerstar RS20A V2. Který by ale měl být, jak to chápu, taky s firmware BLHeli_S. To je jedna otázka a pak by mě ještě zajímalo jak to je s těmi akustickými signály? Je někde nejaký seznam co který znamená? Příjde mi, že to je taková mezi modeláři všeobecná znalost, poznat "co ti říká", já to ale nikde nedohledal :-) Děkuju


Nemohu to rict jiste, ale podle me to fungovat nebude a rozhodne bych to neriskoval. Mam presne ty same racestary tam, ale ja vymenil vsechny. Obednal jsem 5x ten racestar co mas, abych mel vsechny 4 a jeste jeden pro strycka prihodu. To V2 tam znamena, ze to leti i na protokolu DSHOT 600 a to ty stare nedaj. Asi nebudou chodit ani stejne a docela bych se toho bal. Radsi priobednej a napajej tam vsechny. Hold Wizard je super, ale casem zjistis, ze ti tam zustal jen ram :D

_________________
RC: FS-i6X
Let.: Master Stick
Cop.: Wizard X220 | Lizard 95


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: čtv 16.11.2017 19:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 209
Bydliště: Česká republika
Qwak píše:
Bohužel se mi ale podařilo při zkoušení nastavení rádia kde jsem se pokoušel o méně stoupající křivku u rychlosti odpálit jeden z regulátorů.


A není to nějaká hloupost nastavovat "méně stoupající křivku"? Ani si vlastně nedokážu představit, jak by to mělo fungovat. To nějak mixujete plyn a klopení? :? Nebo to je něco jako expo pouze na plyn? Fakt mi to nedává smysl.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz