Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 9:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2549
Obrázky: 1
Hledání na zemi ve směru. Pro určení přímky je dobré (pokud existují) najít jeden výrazný
bod ve směru před sebou. Pomocí buzoly (nejlíp průzorová se zrcátkem) změřit azimut.
Pokud je orientační bod a já "na azimutu" Neodchýlil jsem se ze směru.
Pro vracení (když už jsem příliš daleko) je dobré mít vybraný i druhý bod na azimutu +180° za zády.
A není od věci si vyznačit původní stanoviště. Tyč viditelná v otevřeném terénu je nejlepší.
Praxe v orientačním běhu nebo průzkumné geologické práce v terénu jsou dobrým cvičením postupu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 15:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4715
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
mozna stoji za pripomenuti ze kompas ma skoro kazdej telefon :-)

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 16:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Amper píše:
mozna stoji za pripomenuti ze kompas ma skoro kazdej telefon :-)


to sice jo, ale to bys musel najit dneska lidi co vi co to je kompas a jestli se to ji s kecupem nebo horcici :lol:

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 16:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.4.2016
Příspěvky: 29
Amper píše:
mozna stoji za pripomenuti ze kompas ma skoro kazdej telefon :-)

Tak to ma fakt nenapadlo. Vyskúšam.

_________________
, Sky Surfer X8,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 16:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 399
bonifac137 píše:
Zajtra tvoju radu vyskúšam až na to, že s lietadlom som nelietal. Jazdil som len 5kové a osmičkové spaľovacie buggy. Tam bolo jasné kde je čumák :D Takže ovládanie čumákom k sebe mi problém nerobí. Akurát ako som písal vo výške a nad sebou stratím pojem o postavení koptéry. Asi to budem riešiť nejakým reflexným prvkom na spodu ramien. Ledky v ramenách sú, len pri lete sú blbo vidieť. Prípadne dorobím nejaký falošný chvost. :oops:


Kašlete na natírání barvou a na ledky,jakékoliv se nevyrovnají tomuhle http://www.banggood.com/Xenon-Night-Str ... 22677.html
Pokud dáte na předek 2,nebo ještě lépe 3 kusy tak máte orientaci coptéry zajištěn i na slunci,pokud už světlo neuvidíte, tak model už taky né.
Video je tady v tomhle vlákně
viewtopic.php?f=136&t=62839&start=15


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 573
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Zajímavá konstrukce. Co to váží?

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 853
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Někdo říkal že 4 gr. zajímalo by mne jaký to má odběr a také jak dlouho to vydrží svítit v kuse (myslím tím výdrž té výbojky :)

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 17:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 399
pepinozbrna píše:
Někdo říkal že 4 gr. zajímalo by mne jaký to má odběr a také jak dlouho to vydrží svítit v kuse (myslím tím výdrž té výbojky :)

Váží to 4Gr,stačí koupit ten blesk na 5V,nemusíte platit BEC. Po zkoušce 1 kusu jsem koupil ještě 4 ,ale nenamontoval jsem to ještě.
1 nemá skoro žádný odběr ,napájí se to z přijímače, mám přesné OSD a při přehrávání dat je v přijimači stabilně 5V,ani o milivolt méně,tak se nabití kondíku nijak neprojevuje v poklesu napětí ale pro více kusů dám BEC. Prozatím mám namontován jeden kus ,ale je to málo,protože to bleskne tak za 1 vteřinu, tři budou akorát.Mám ho v provozu teprve asi jen 2 hodiny,odhaduji životnost tak na 200000 záblesku,něco jako u foto blesku,je to jen má domněnka,čas ukáže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2016 18:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4715
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to by se nekdy hodilo do letadla.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.05.2016 14:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2015
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha 5
Tady na 3,80 USD:
http://www.aliexpress.com/item/GoolRC-H ... 71490.html

_________________
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 8:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Jak moc je pravděpodobné, že copetru, která má na palubě telemetrii 433mhz, něco zblbne a uletí?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 8:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4715
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pokud to "neco" bude clovek ktery ti ji bude chtit prebrat tak ta sance je vysoka. Neni tam zadna ochrana heslem nebo sifrovanim.

pokud tim "necim" myslis nahodne ruseni tak tam si myslim ze zaruseni 433 tak aby to vygenerovalo nejaky pochopitelny command je prakticky nulova

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
No je tam těch 512 kombinací NetID. Takže nahodile se nikdo nepřipojí. Ale je pravda, že chytrý hacker si může NetID odposlechnout a napodobit. Potom by to byla hra na přetahovanou. Ale myslím, že RC ovládání na 2.4 by taky šlo hacknout. Doufejme, že podobných zlosynů moc není. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 10:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
Tady je ukázka jak se chytnout když v dálce nevíme kde je čumák. Doporučuji se naučit. Kdo neumí italsky tak jsou tam anglické titulky.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.06.2016 17:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Amper píše:
pokud to "neco" bude clovek ktery ti ji bude chtit prebrat tak ta sance je vysoka. Neni tam zadna ochrana heslem nebo sifrovanim.

pokud tim "necim" myslis nahodne ruseni tak tam si myslim ze zaruseni 433 tak aby to vygenerovalo nejaky pochopitelny command je prakticky nulova


Díky moc za odpověď, docela mě to uklidnilo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz