Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 20:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.9.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Žďár nad Sázavou
S těma motorama jak píše Švejk, zapoj dráty náhodně jak ti příjdou pod ruku a když se bude točit obráceně než má tak dva dráty mezi sebou přehoď.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 21:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 8
S tim gimbalem do stran je to asi fakt blbost... Takze na gimbal by stacil jenom jeden kanal. Porad mi to teda ale vychazi na 7 kanalu. Pokud je kanal na prepinani modu nutny a nejde to prenastavovat nejak pred letem na zemi. Ovladat gimbal jsem chtel hlavne kvuli tomu, ze jsem chtel zkusit "ala FPV" pouzitim wifi kamery a telefonu. Ram F450 jsem dostal, tak jsem se do neho pustil a casem se treba poohlednu po necem jinem. S tema motorama diky, myslel jsem si to, jen jsem nechtel neco podelat. Ohledne vysilacky jsem koukal, ze tady nekdo prodava za 95EUR ze Slovenska Hitec Optic 6. Ta by se hodila nebo spis nejakou jinou?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 21:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.9.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Bacha na to ale Wifi kameru nepoužiješ protože na wifi už budeš vysílat a ty dvě wifiny by se ti navzájem rušili. To by si musel použít RC na 35MHz ale to nevím jestli je na koptéry povolený a navíc aby to nebylo rušený GPSkou což asi bude. Takže na přenos kamery přes wifi zapomeň. Na FPV se používá 5,8GHz,900MHz,...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 21:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Proč 7 kanálů? :?
Počítal jsi sedm, teď jsi jeden ušetřil, to je šest a přepínání letových režimů za letu je taky víceméně zbytečné. Takže pět. Failsafe je automatická funkce. Jedině, že bys chtěl ještě RTH (návrat domů "z vůle pilota") a to by ti pořád těch 6 stačilo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 21:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.9.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Apropo mod provozu nastavíš doma na PC a jinej stejně ani potřebovat nebudeš. Venku to uděláš jedině přes notebook. TAkže 4 kanály ovládací, 1 failsave ,1 Gimbal tzn. 6kanálů.

Sorry jak píše Švejk celou dobu to píšu blbě failsave je automaticky když spadne signál a při režimu failsave mu nastavíš co má dělat. Přepínač se samozřejmě nastavíš jako RTH ale to není důležitý ale na začátek určitě dobrý.


Naposledy upravil paegas123 dne úte 16.02.2016 21:25, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 21:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.5.2015
Příspěvky: 152
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 15
Citace:
"ala FPV" pouzitim wifi kamery a telefonu.

To není dobrý nápad, WiFi se ti bude rušit s 2,4GHz rádiem :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.02.2016 16:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 8
Díky za rady. To RTH by se mi celkem líbilo, ale jestli to jde nastavit místo přepínání módů, tak by mi opravdu stačila 6ti kanálová. S tou wifi na kameře to teda asi zkoušet moc nebudu, když píšete.
Jinak mám teď dilema - koukám po nějakých bazarových kouscích a nemůžu se nějak rozhodnout - jedno je šestikanál Graupner MX12, pak jsem koukal na na předělanou asi starší Graupner MX-16 z 35Mhz na 2,4Ghz za skoro stejné peníze jako ten předchozí Graupner a pak nejlevnější varianta je jetá Turnigy 9x. Co myslíte?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.02.2016 21:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.9.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Graupner MX12 !!!Hott!!!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 15:30 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 12
Bydliště: Brno
Dobrý den mám podobný dotaz jako kolega, jaká jsou doporučení pro quadrocopter převážně na video. Měl jsem turnigy 9x a celkem stačila, jenže jsem ji upekl a už to není ono hlavně VF modul. Takže otázka zní, koupit stejnou, nebo něco jiného a co? Používám Nazu M V2, tak jsem koukal po dt7 & dr16 od dji a jelikož chci dji iosd on screen displa, tak telemetrie atd. mi jsou celkem jedno. Ale přijde mi až moc "hloupá" a ještě navíc to napájení 4xAA...
A při psaní článku na mě vyskočil FrSky ACCST Taranis Q X7 2.4GHz, nějaké zkušenosti?
Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.09.2017 20:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 51
Bydliště: Nejdek
Original FrSky 2.4G 16CH ACCST Taranis X9D Plus Transmitter Carton Package
https://banggood.app.link/g9y8wmwu7F Tohle maj dost na youtubu.

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz