RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

F450
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=130&t=67755
Stránka 2 z 3

Autor:  Aldamir [ pát 08.09.2017 12:16 ]
Předmět příspěvku:  LHI F450

Ahoj všem

Zakupil jsem na Aliexpressu stavebnici LHI F450. Bude to asi kopie DJI. Poradíte jaký mám použít software?

Díky předem

Autor:  jio [ pát 08.09.2017 14:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Pokud je to kopie DJI, tak má řídící jednotku NAZA2 nebo NAZA2 lite. Pro ně je určen DJI NAZAM Assistant.
Když to má jinou řídící jednotku, tak je třeba hledat sw určený pro ni.

Autor:  Aldamir [ pon 11.09.2017 11:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Díky za radu, je tam Arducopter APM 2.6

Autor:  kodynejdek [ pát 22.09.2017 12:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Apm planer 2 je pro adrucopter myslim měl by byt pro adrucopter pixhawk a pixhack. http://ardupilot.org/planner2/docs/inst ... ll-windows

Autor:  Aldamir [ úte 07.11.2017 15:23 ]
Předmět příspěvku:  LHI F450 problém při prvním startu

Dobrý den

Sestavil jsem drona, oživil APM atd. Ale při staru se dron začne točit doleva. Co může být špatně. V Mission Planneru jsem nenašel možnost, kouknout, jestli se motory točí všechny stejně, což by asi při staru měly. Dá se někde zjistit?

Díky za rady.

Aleš

Přílohy:
LHI F450.JPG
LHI F450.JPG [ 74.75 KiB | Zobrazeno 1058 krát ]

Autor:  macil [ úte 07.11.2017 15:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: LHI F450 problém při prvním startu

Už z princípu sa všetky motory nemôžu točiť na jednu stranu. Vylučovalo by to možnosť riadiť rotáciu koptéry okolo zvislej osi zmenou ich otáčok. Všetky potrebné informácie nájdeš v dokumentácii k príslušnej riadiacej jednotke.
https://www.google.sk/search?q=apm+2.6+ ... =754&dpr=1

Autor:  Aldamir [ úte 07.11.2017 15:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Díky, pardon nemyslel jsem na stejnou stranu, ale aby měly stejné otáčky. To mám dobře 2x CW a 2x CCW.

Autor:  Aldamir [ stř 15.11.2017 22:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Mám ještě dotaz. Nedaří se mi spojit přes FPV. Začne to jakože OK, ale nepovede se. S mobilem se mi to spojí. Viz obrázek.
Díky za rady.

Přílohy:
výstřížek.jpg
výstřížek.jpg [ 44.46 KiB | Zobrazeno 952 krát ]

Autor:  Kreyson [ stř 15.11.2017 23:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

A máte tam vůbec nějaké FPV?
Na obrázku je záložka trackeru.

Autor:  Aldamir [ pát 17.11.2017 9:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Mám na tom obrázku stavebnice je vidět. Když zapnu dron, tak zelené LEDky začnou místo blikání svítit trvale, ale nezadaří se. Ta záložka si myslím nemá na nic vliv. Chtěl jsem ukázat co se děje, když kliknu na tlačítko Connect.

Autor:  Kreyson [ pát 17.11.2017 10:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

A není to telemetrie?

Autor:  Aldamir [ sob 18.11.2017 19:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Tak jo je to telemetrie, jeste se v tech terminech moc nevyznam. Ale i tak, otazka trva :-).

Autor:  steveyzerman [ čtv 30.11.2017 0:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Zdravím modeláře.
Předem se moc omlouvám, že toto bude asi naprosto tristní dotaz, ale googlil jsem jak jsem mohl a nikde nenašel odpověď. :(

Mám quadro-copter DJI F450 (samozřejmě kopie Čína) a na něm motory 2212/920kv. Motorky mají na osičkách aretaci (říká se tomu tak?), takže osička nemá tvar kružnice, ale je jakoby seřízlá z obou stran (viz. obrázek zde: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1tNE0XwfH ... 40x640.jpg). Po nasazení vrtulek se samozřejmě neprotáčejí - jsou zachycené těmi "ploškami".

A teď - zlomil jsem ty vrtule, které k tomu defaultně byly, takže nemám s čím létat.
Koupil jsem tedy náhradní - karbonové. A ty se standartně nedodávaly s těmi aretujícími středy, ale pouze s kulatými středy. Takže, když nenasadím na motorek "čepičku", tak se vrtule protáčí - nemají tam prostě ty plošky.

Můj dotaz - bude to fungovat, když to prostě jen dotáhnu tou "čepičkou"? Mám hrozný strach, že se začnou protáčet a copter půjde k zemi.
Pokud to tak má funogvat - mám to utáhnout na doraz? Bojím se, že strhnu závit... :(

Sorry za amatéřinu...

P.S. Vyvážené je samozřejmě mám. ;)

SY.

Autor:  Aldamir [ ned 03.12.2017 12:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Zdravím.

Já jsem koupil také náhradní vrtule bez těch plošek a dotáhnul je tak nějak rozumně a nemají snahu se povolovat. p.s. odkud jste? :-)

Autor:  steveyzerman [ pon 04.12.2017 12:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: F450

Aldamir píše:
Zdravím.

Já jsem koupil také náhradní vrtule bez těch plošek a dotáhnul je tak nějak rozumně a nemají snahu se povolovat. p.s. odkud jste? :-)


Tak jsem to také zkusil jen na "dotažení" a vypadá to, že to funguje dobře. :) Radši je ještě před dalším letem zkontroluji, ale zdá se to dobré.
Každopádně se nemohu zbavit pocitu, že se to nikdy nepovolí. :D

Momentálně Praha, Vy odkud?

Stránka 2 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/