Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 964 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1236
Bydliště: Vysočina
....zase jinam...


Naposledy upravil ellet dne pát 24.05.2019 12:06, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 12:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 343
Bydliště: Opava
prikrylm píše:
A to antigravity je co? Plyn určuje vertikální rychlost a ne výkon?


Tak to presne nevim abych se priznal. Pry to nejak pomaha v nekterych situacich u dobrzdovani z padu od takove te rurbolence. Jak se koptera rozvibruje u prudkeho brzdeni z padu.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2019 10:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 101
Doporučte něco z ali na letošní prazdniny.
Syma x5c-1 je moc velka a Eachine H8 Mini Headless RC moc mala.

Nějaký zlatý střed jen na hraní.
Hlavně aby litala tak bombovně jako ta H8 Mini :D
Dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dron z ali
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2019 11:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 101
Doporučte něco z ali na letošní prazdniny.
Syma x5c-1 je moc velka a pokazila se a Eachine H8 Mini Headless RC moc mala.

Nějaký zlatý střed jen na hraní.
Hlavně aby litala tak bombovně jako ta H8 Mini :D
Dik.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2019 12:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 796
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
http://www.mjxrc.net
Tady v ČR toho moc není ale venku je to vcelku oblíbené.Třeba Bugs3Mini?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2019 16:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 447
Bydliště: Blansko
jo presne...to same je Eachine EX2mini a zrovna ju mam na prodej kdyby mel nekdo zajem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.05.2019 8:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 796
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Kdyby ještě někdo potřeboval inspiraci s výběrem tak doporučuji Jay Drone na Youtube.Ten chlap je fakt blázen.Doporučuji počkat ve videu až na záběr celé místnosti. :mrgreen:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 29.05.2019 9:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.1.2016
Příspěvky: 101
milagros píše:
jo presne...to same je Eachine EX2mini a zrovna ju mam na prodej kdyby mel nekdo zajem


Bych řek že spousta jích je hodně podobna.
Tato se mi ale libi vic :D

https://www.youtube.com/watch?v=MTF0RPG6ioc
https://www.aliexpress.com/item/3283724 ... fed4e3cf74


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2019 10:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 558
Bydliště: Praha Vinohrady
Potřeboval bych prosím poradit. Nevím jestli je něco rozbité nebo jen špatně nastavené.
Na létání v pokoji a na zahradě používám https://emax-usa.com/tinyhawk2.html
U nás prodává pan Hořejší.
Jako vysílač k tomu nyní mám Jumper T12.

Mám s tím nalétáno stovky letů.

Jen se mi od začátku děje, že po zapnutí vysílače a následném připojení aku k modelů trvá delší než krátkou dobu, než je možné roztočit vrtule. Ono si to spolu asi nějak povídá, protože mám na přepínači pípání, což dělají ty střídavé motory a to funguje vždy hned. Ale vrtule ne.

Vždy zkusím zakvrdlat s plynovou pákou. Někdy se to chytne dříve, jindy později a někdy vůbec.

Je to dost otravné a zatím se mi nepodařilo nic vyčíst. Model jsem nikdy neměl připojený k PC a zatím v něm žádné parametry neměnil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2019 11:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1103
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nezměnil se způsob "odemykání" motorů?
Quadcoptery mají typicky odemykání motorů tak, že při minimálním plynu nastavím "kormidlo" na max pravou výchylku (v MODE 2 levou pákou doprava dolů).
V Betaflight se dá odemykání přehodit i na extra kanál (přepínač).
Nemohlo by týt nelítání jen zamknutými motory?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2019 12:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 558
Bydliště: Praha Vinohrady
Aby model fungoval, musel jsem do vysílače napípat 3 přepínače. Zamykání motorů, pípání a 3 letové režimy. Bez tohoto se mi model ani nehnul a myslel jsem, že je něco nefunkční.

Přepínač pro zamčení motorů mám trvale zamknutý pokud neletím. Zapnu vysílač, odklikám hlášky o přepínačích v nevýchozích polohách a dám plyn do minima a chvilku počkám. Odemknu motory a zpravidla se nic neděje. Motory se neroztočí ani po přidání plynovou pákou. Ale motory pípají, pokud se aktivuje ten pípací přepínač. Takže si vysílač a přijímač spolu nějak povídá.

Většinou pomůže buď počkat, nebo zamknout a odemknout motory, mezitím pohnout plynovou pákou. Prostě se to po čase dříve či později nějak rozjede a já nevím čím to je. Jestli stačí delší dobu čekat nebo se tomu něčím dá pomoci.

Závodit by s tím nešlo. Když doba letu je 3 min. A kolikrát mi trvá minutu než donutím aby se vrtule roztočily...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.07.2019 8:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1103
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě mě napadá, že odemykání (tím vypínačem) nefunguje, pokud není plyn na nule, není v betaflight vidět, že by plyn nebyl na úrovni, kdy se motory neodemykají? Nastavit menší hodnotu buď ve vysílačce nebo v betaflight jinou hranici "nuly"?
Přímo v betaflight by mělo být vidět, jestli se model odemyká nebo ne, zkusil bych "simulaci" tam.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.07.2019 9:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 558
Bydliště: Praha Vinohrady
Ano, to samé mě napadlo taky už dříve. Ale netušil jsme jak to ověřit. Mám na plynové páce pověšené stopky a běží jen když není plynová páka v minimu. Z počátku mi ale běžely pořád - páka sama nedržela zcela ve spodní části. Vyřešil jsem to větším přítlakem pružinky uvnitř vysílače na knipl a pevně už drží ve "spodní" poloze a stopky se zastavují.

Nikdy jsem to neměl připojené k pc, takže moc nevím jak na to a jak a betaflight ještě neznám. Doufám, že běží pod Linuxem. S Windows se moc nekamarádím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.10.2019 13:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 340
Bydliště: Liberec
BANE píše:

air: zustane v poloze dokud nedostane jiny povel z rizeni, i kdyz na ni pusobi jina sila, tak to neustale kompenzuje.
acro: necha se pohazovat vetrem a nic proti tomu nebude delat. (kdyz poletim dopredu a foukne bocni vitr, klidne zmeni smer)
algle: poloha paky urcuje naklon kopteru do max myslim 30 stupnu.
horizon: to same co angle, ale bez omezeni naklonu. (dela premety na LOS, ale kdyz pustim paky srovna se jako pri angle)


Tohle jsem už jakž takž pochopil, ale nějak nechápu úplně smysl, když jsem někde viděl míchání třeba angle módu s air módem - k čemu to je? Nehádá se to? Mám na přepínač angle a air, ale dohromady? Proč? Na přistání je lepší přece samotný angle ne?

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.10.2019 2:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 343
Bydliště: Opava
Hadat by se to nemelo. Kazdopadne se to nedela a pokud to nekdo tak dava je to jeho vec, ale nema to smysl. Mozna ma nekdo zaple perma air a prepina jen stab a jakoby acro.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 964 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz