Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 20:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 4197
Bydliště: Pardubice
ddano007 píše:
Nie, nie je. 8)
Ak bude už po celý život lietať len toho jedného motoráka, tak nech si zoberie čokoľvek.
Ale ak by som si ja mal dneska vybrať medzi šesťkanálom alebo 16-kanálom, tak si šesťkanál nevyberiem. A tú telemetriu by som mal ako bonus. Môžeš merať napätie aku, prúd, merať spotrebu a ostatné iné hračičky, bez ktorých sa dá existovať rovnako, ako ... bez modelárčiny :mrgreen:

OK, toto beru a je to každého, co od toho chce, co mu vyhovuje a co vše využije. Já lítám akro do 2m (dříve metyláky, dnes elektry) větroně do 3m a nikdy jsem, za posledních 15let, nepotřeboval více jak 5 kanálů. Či spíše 4kanály a nějaký ty mixy. A to mám 8k Futabu a 6k Optica.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 21:11 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 7
Optic 6 je na začátek dobrá volba. Baterky jsou tak na rok možná na dva, pak to chce ENELOOPY.
Dva proporcionální kanály na stranách a super spolehlivost. Nemohu si stěžovat. Mám Auroru 9, Cockpit sx i DX6 (trochu pošuk)a jednu již jmenovanou Činu (zelenou) Blbne Čína a sem tam DX6.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 4:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
ddano007 píše:
Za tie peniaze by som tiež išiel do Taranisa Q X7: 16 kanálov, telemetria, audio hlášky, logy na pamäťovú kartu a telemetrické príjímače za slušnú cenu.


Ale on chce létat, ne se imrvére šťourat v rádiu... :mrgreen:

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 4:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
MartyTorx píše:
Zdar chlapy, chci se po pár letech vrátit k letadlům. Vybírám vysílač, měl jsem optic 6 a byl s ním spokojen, teď se prodává i s optimou 7 asi za 3200, což je dobrá cena. 6 kanál mi stačí, větroň mě nebaví, chtěl bych zhavika, vysílač musí být spolehlivý, žádná Čína. Myslíte, že je blbost kupovat dnes takovou soupravu? Díky.

P.S. nechci bazar


Optic dobrý, měl jsem ho hromadu let, ale na tvém místě bych šel do Flashe https://www.jino.cz/flash-7-2-4ghz---prijimac-optima-7-mode-1/3_4861, cena o pár stovek vyšší, sedmý kanál se může hodit a nějaká ta funkce navíc také... :wink:

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 7:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 4197
Bydliště: Pardubice
aviatik666 píše:
Optic dobrý, měl jsem ho hromadu let, ale na tvém místě bych šel do Flashe https://www.jino.cz/flash-7-2-4ghz---prijimac-optima-7-mode-1/3_4861, cena o pár stovek vyšší, sedmý kanál se může hodit a nějaká ta funkce navíc také... :wink:

Já byl na sedmičkou trochu zrazován, že je třeba nastavovat pomalu každé servo zvlášť (když je jich více na plochách) a není to zrovna intuitivní - nevím, jen dávám jak jsem koupil. Proto jsem nakonec, pro jednoduchost, volil klasického Optika-6. jak už tu někdo psal - chci lítat a né štelovat a ladit rádio.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1082
Bydliště: Doma
chci litat a ne stelovat radio - ano, to sem s optikem taky delal, jen lital. protoze stelovat cokoliv na tom displeji neni uplne prehledne nehlede na to ze pokud to delas jednou za cas, tak zapomenes jak co je kde v menu.. a musis najit navod. takze optic te donuti jen litat a nestourat se do nej :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 8:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Kuba78, menu Optic je naprosto jednoduché a přehledné, mimo to jsem návod k němu měl vždy na dně kufru s rádiem. :wink:

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 9:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 57
"Ale on chce létat, ne se imrvére šťourat v rádiu... :mrgreen:"

To šťourání je o tom, či to chce, alebo nie. Mám Taranisa, na začiatku som naštudoval princíp, nastavil som model a už nešťourám
a lietam - aj s telemetriou. Ale tie možnosti sú s obrovskou rezervou, ak by chcel v budúcnosti niečo viac - a za tú cenu... Týmto nechcem odpisovať Optic a iné, sám som mal Hitec i Futabu k plnej spokojnosti. Je to téma na nekonečnú debatu a nakoniec je to len otázka prístupu. Vývoj ide dopredu a dáva nové možnosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1082
Bydliště: Doma
o tom jestli je menu Optica prehledne by se mohly vest spory. o tom ze je jednoduche se da souhlasit, protoze to radio je jednoduche a tolik toho neumi - ale bezne peti sestikanalove letadlo bez slozitych mixu a zavislosti to staci, souhlasim. Vsak sem rikal ze sem ho lital mnoho let, koupil sem ho kdyz to byla novinka na trhu 2005 a litam sem ho asi 8 let ,pak sem presel na mx24s, ale jen proto ze sem ji zdedil- jinak by mi mozna stacil dodnes. Dalsi radio planuju DS24 a to uz asi bude konecne reseni otazky "jake radio" - to se programuje podle me vyborne.

Ale ja litam relativne malo, mel sem nekolik stalych modelu, takze kdyz sem pak potreboval nastavit neco na Opticu slozitejsiho (mixy napriklad) jednou za pul roku tak sem proste do navodu musel, neb to neni uplne intuitivni. Proto sem rikal ze bez navodu je to horsi - A ten jednoradkovy displej alfanumericky tomu moc nepomuze, maly displej neumoznuje popisky funkci, vse je popsano zkratkami ktere by si clovek musel pamatovat. Proto sem rikal - dobre radio, byl sem spokojen, ale je to prece jen vyrobek a koncept stary 12 let se vsemi omezenimi, dneska bych za ty penize koupil neco jineho - mozna ty cinske co tu zminuji jini, za stejne penize vice moznosti (telemetrie napriklad je dost navykova vec), slozitejsi nastavovani protoze vice moznosti asi nevadi pri tomto pouziti - jednou za cas to proste nastavi nebo prenastavi, zbytek lita.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 15:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
Takže Optic 6 s optimou 7 za 2900kc je lákavá nabidka, ale asi se přiklonim k flash 7 s opt7 za 3900. Myslím že ani jedna není špatná a O6 mě nikdy nezklamal. Díky všem..

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 17:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 200
Tohle za litr strčí do kapsy Optica s přehledem..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
skybreaker píše:
Tohle za litr strčí do kapsy Optica s přehledem..


Vysvětlím na jednom rčení a jednom příkladu...

Lepší lžička medu, nežli kýbl hnoje.

Dají se koupit párky za 60,-/Kg a dají se koupit za 200,-/Kg, já kupuji ty dražší, páč mají větší obsah masa.
Stačí...? 8) :wink: Jinak, ať si tazatel koupí co chce a co je pro něho vyhovující.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 17:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 4197
Bydliště: Pardubice
aviatik666 píše:
Kuba78, menu Optic je naprosto jednoduché a přehledné, mimo to jsem návod k němu měl vždy na dně kufru s rádiem. :wink:

Tak nějak to vidím + co píše Kuba78.
Složitější věci = prvotní nastavení modelu, výchylky, velikosti, D/R, Expo. To dělám v klidu domova u kávy s modelem na stole. Třeba i s návodem, zas tolik stránek nemá, když udečtu plkání o provozu a vrtulníky.
Na place = doštelovávám velikosti výchylek, D/R a Expo. A na to mám ke každé vysílačce jednoduchý manuál - vodítko co kde najdu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
aviatik666 píše:
... Vysvětlím na jednom rčení a jednom příkladu...

Vidím, že pán je odborník aj na FlySky :mrgreen:
A inak myslím, že má skybreaker pravdu.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 teď?
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 19:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.1.2014
Příspěvky: 96
Obrázky: 5
Nemá cenu mi tady zmiňovat čínský krámy, ok, pokud lítat epp za dvojku, možná, ale na dražší modely jen blázen. To je můj pohled. Souhlasím s aviatikem666.

_________________
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz