Reklama

 



Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

kterou?
HITEC OPTIC 6 SPORT 11%  11%  [ 2 ]
FS-i6 53%  53%  [ 10 ]
jinou 37%  37%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 19
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 636
Bydliště: Brno-Maloměřice
Není to žádný zázrak - prostě normální spotřební elektronika s kvalitou odpovídající ceně. Ten, co má velký spalovák ( nebo jiný velký a drahý stroj ), by si s velkou pravděpodobností nevzal ani jeden z těch dvou kusů - je to prostě jiná liga. V dnešní době moderních technologií lze těžko něco posuzovat z hlediska dílenského zpracování - navíc "železo" je čím dál tím míň důležité oproti programovému vybavení. Takže nejde jen o to dílenské zpracování - to ani laik nemůže většinou reálně rozpoznat ( jaké se používají tloušťky mědi, kolik prokovů je na deskách, jak kvalitně a přesně jsou osazeny součástky, jaký je jejich výrobce, jaká je zvolena toleranční hodnota .... těch neznámých je hodně a málokdo to dokáže poznat ), ale také jak dobře byl navržený SW a hlavně jak byl kvalitně a poctivě testovaný. Spíš je důležité, jak kvalitní a důkladná je výstupní kontrola, jak složité a důkladné je testování celého výrobku ... a tomu hlavně odpovídá cena ( když odečteme "cenu" značky ). Pokud jde pořád o částku do 2500,-Kč, tak nemá moc velký význam pátrat po kvalitě - s tou cenou se počítá spíš s tím, že když něco nebude fungovat jak má, roztočí se to nad hlavou a hodí do kopřiv a pořídí se něco jiného.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 4:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Citace:
Dál mě udivilo kolik je na netu i na youtube informací ohledně těch číňanů. Oproti ostatním značkám je toho tak 10x tolik takže hádám že i uživatelů po světě bude mraky...


Ano, je toho "10x" více, ale jsou to převážně ukázky problémů a návody na různá bastlení, podivné přehrávání firmware a tzv. "vychytávky" v domění, že lze ze 100 dolarového spotřebáku vytvořit vysílač srovnatelný s těmi třeba za 1000$. Tak to ani náhodou. Ne nadarmo se říká, s prominutím "z hovna bič neupleteš"... :wink:

Citace:
Na dotaz ohledně dílenského zpracování a kvalitu použitých součástek FS-i6 vs. optic sport se nikdo konkrétně nevyjádřil.


Nevím jak kdo, ale osobně jsem nikdy neměl potřebu rozebírat, šťourat se ve vysílači a porovnávat použité součástky s něčím jako FS-i6. Obecně však lze říct, že dílenské zpracování je jasné, má se to tvářit jako kvalitní vysílač... Co se použitých součástek týká, tak chytrému napoví cena. :wink:

Citace:
Zajímalo by mě kdyby si někdo s velkým spalovákem měl vybrat z těchto dvou, co by vzal s ohledem na spolehlivost...


Na velký spalovák je šestikanál málo a když už jsi zmínil spolehlivost, tak já bych osobně věřil více Opticu. Uvedu příklad na jednom ze svých letadel.

samotný drak cca 10.000,-
standartní servo 9ks po 1.000,- = 9.000,-
motor cca 10.000,-
přijímač cca 2.000,-
bižuterii počítat nebudu a teď se tě zeptám, ovládal by si letadlo v hodnotě cca 30.000,- něčím takovým jako je FS-i6 za 1.800,-Kč? Já tedy rozhodně ne... :D

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 5:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16028
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Bořík píše:
... Spíš je důležité, jak kvalitní a důkladná je výstupní kontrola...

Aby vybrala z výrobků slepených z levných součástek levnou pracovní silou ty které zrovna fungují?
Výrobní proces je o něčem jiném než o selekci až na konci "výstupní kontrolou"... Tohle často a s oblibou tvrdí lidi kteří ke skutečné výrobě (fabrika) většinou mají dosti daleko... Pokud je proces od začátku nedobrý a potřebuje takovou silnou selekci a/nebo hlídání na konci, o čem to asi vypovídá?

Jinak 6-ti kanál i na 3m akrobata stačí (ba i 4-kanál - výškovka, směrovka, křidélka, motor; klapky nemívají) ale zkus pohledat milovníka adrenalinových sportů který by to zkusil... :wink:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 7:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 636
Bydliště: Brno-Maloměřice
Nedávno dávali v TV dokument ohledně výroby a výstupní kontroly u Ferrari. Také jde o proces od začátku nedobrý ? Kde každá součástka měla svůj průvodní list s podpisy všech, co se jí dotkli. A přesto byla výstupní kontrola velice důkladná a i tak se prý stává, že nějakou část vrátí zpět na předělání.
Zřejmě výstupní kontrola je něco jiného, než co si představuješ. Ale z toho si nic nedělej - takhle se k tomu staví s oblibou ti, kteří ke skutečné výrobě (fabrika) většinou mají dosti daleko. :P :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 9:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
pořád se tady mluví o kvalitě.
pravděpodobnost havárie je mnohokrát vyšší z důvodu ovládání, nebo nějakého zanedbání ze strany uživalele, než z důvodu
chyby soupravy. A z těch chyb připisovaných soupravě je velká část zase z blbostí uživatele a jeho neznalosti.
Kolega Nino 555 lítat "neumí" jak jsem tak pochopil, ale řeší soupravu , jako kdyby lítal 3D s 10 kg helinou 5m od sebe .
Až začne lítat, zjistí , že problém je někde úplně jinde .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 9:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Když řešíte chyby souprav za pár šupů, tak přidám taky svou zkušenost.

Mám Futabu FC-28, kvalita nic moc, provedení nic moc, uvnitř ostré výstupky okolo kterých se pohybují káblíky.
Rozkalibroval se jí navíc VF díl tak že musel do servisu, přestal být schopen spojit se s příjmačem.
Knyply rozkalibrovány bez oficiální možnosti uživatelem si je nakalibrovat zpět.
Takže šla do RC servisu na opravu/kalibraci.
Odložena do kufru, již nepoužívána.

Druhá Futaba FX-30 která ji nahradila má opětovně rozkalibrovány knyply tak, že nedokážu bez nastavení trimu provozovat na ni reglík púro elektromotor ... Kalibrace knyplu zamčená výrobcem :( Takže nutnost poslat poštou do RC servisu a trnout hruzou co se v balíku po přepravě vrátí .....
Taktéž odložena do kufru a letos již nepoužita.

Nahrazeno FSi6 a jediné co mne sere je větroň s 4 servovým křídlem, to ta FSi6 bohužel nedá programově, dořeším vlastním mixem na jednočipu...

Takže shrnuto, pro mne jako vlastníka TOP modelů vysílače japonského výrobce nakonec bohužel zvítězila na plné čáře kvalitní china.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 10:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16028
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Bořík píše:
... z toho si nic nedělej - takhle se k tomu staví s oblibou ti, kteří ke skutečné výrobě (fabrika) většinou mají dosti daleko...

Jasne, mam to daleko. Jsem jen technolog, jen tvorim kontrolni plany a predpisy, jen urcuju co jak kdy cim se ma overovat, jak udrzet stabilitu procesu... :mrgreen:
Cim horsi zacatek a vstupy, tim hur se to udrzi. Vystupni kontrola je pak jen o pocitu sucha a bezpeci :lol:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 10:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 636
Bydliště: Brno-Maloměřice
S tím naprosto souhlasím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 11:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16028
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Po ocku jsem sledoval drivejsi diskuze treba o Turnigy T9 a je v case videt ze se ta "noname" Cina zlepsuje. Naopak "znackova" Cina (co se tam asi tak vsechno vyrabi :mrgreen: ) je asi nucena cenovymi a konkurencnimi tlaky drzet krok a ne vzdy se vsechno povede, pak zlobi i ty uznavane znacky...
Dneska myslim ze nejde az tak o znacku ale o (dlouhodobe) zkusenosti s danym vyrobkem ale i to bohuzel selhava, viz treba stiznosti na nekvalitu serv Hitec.
Svet se v pr.el obraci a nejen v modelarine.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 13:44 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jyrry píše:
Svet se v pr.el obraci a nejen v modelarine.


Souhlas. Bohužel už od doby , co jsem se narodil :(

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 31.07.2016 1:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Lidi já nevím co pořád máte. Čekejte od všeho vždy jen to nejhorší značka/neznačka. Když se to stane tak si řeknete "já to říkal" a ničemu se divit nebudete. Když se to nestane tak budete mile překvapeni. S tímto přístupem bude Váš život přeplněn převážně jen milými překvapeními, protože často se ani ty na první pohled nejsračkóznější věci jen tak hned nepodělají a kupodivu celkem dobře slouží svému účelu. :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2016 11:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 161
Ahoj,mam strach z odpovedi ale po precteni vselijakych nazory a nekdy i tlachanim o nicem z toho moc moudrej nejsem a proto se tu znovu zeptam. Muze mi nekdo doporucit rc soupravu pokud mozno bazarovou do jiz zminene ceny (z duvodu financi) s vice jak 6ti kanaly?
Edit: na model bazaru jsem od borca objednal turnigy 9xr v zakladu za 1500,mel to v patek poslat ale uz se neozyva,jeste ze sem to chtel na dobirku. Ted tam pokukuju po spektru dx8 co tam nekdo prodava za smesny ceny i s vetronem a ma mail smyk1111zavinac... Neni to divny za 1 234kc? A inzerat je tam jeste jednou za 1 111kc uz fakt nevim komu verit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2016 12:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 295
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
Divný je už jen ten název mailu, region psaný není vůbec. Zbývá zavolat a zeptat se, ale s uvedenou cenou nepočítej. Ta se tam napsala, jen aby nějaká byla. Lidi přes bazar na dálku si prověřuji více způsoby, s osobním předáním problém není.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2016 12:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 161
Máš pravdu je to divný. Chci začít nějakým rc bagrem, hodí se víc spektrum nebo turnigy?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2016 14:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
na rc bagr, určite turnigy (s OpenTX čo je firmware napísaný ľuďmi pre ľudí a nemá praktické obmedzenia.. lebo predpokladám že na rc bagr môžu byť preddefinované mixy na vztlakové klapky, trochu na "houby"..)
Podľa mňa, to už je vec o ktorej viem že mnohí so mňou súhlasiť nebudú (ale verím že mnohí zas ano), je Turnigy lepšou voľbou než Spektrum v každom prípade.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz