Reklama

 



Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 16:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2013
Příspěvky: 356
Bydliště: Kroměříž
Tutor píše:
Ok tak dekuju a je težké postavi tu loď PILOT ?


Prakticky ta stejná loď zde a česky:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 16:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
je dekuju to nevypada težce takze to servo co tam ma Hitec HS-311 je zbytecne velke a tezke ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 978
Bydliště: uhlířská lhota 74
okem mi cuklo že někdo chce stavět první lodní model.
Vladyka je na začátek docela dobrá verze, ale mám za to že prvostavba by také nebyla příliš náročná... kdosi zde zminoval nedostatek stavebnic ve větším rozměru na trhu, ono to není o náročnosti výroby a poměru ceny 10:1 za velkou lod proti malé , ale o nezájmu prodejců.... valná většina obchodníků totiž má za to , že velký model jim bude ležet na skladě protože průměrný tatík si raději pro synka koupí malou lodku a tu pak dá na zadní okno v autě i při cestě na dovolenou než aby mu pořádný model zabíral půl kufru v autě.
Mám osobní zkušenosti s tím , že lisovaná plastovka z polotovarů Vladyka zabere o 1/4 více času než prvostavba z reklamních desek lisovaného PVC.
Jinak co se týká konkrétních dotazů na vybavení doporučuji zajít v Praze sem:
http://www.mmodely.cz
Mirek je ,,praktikující lodičkář,, a umí dobře poradit s výběrem osazení modelu.
Pokud by byl zájem zde je odkaz na možnost stažení modelu pro prvostavbu:
http://www.rcrevue.cz/ke-stazeni/plankynavody
model je mou konstrukcí a lze ho postavit i v klasické verzi s motorem a lodní hřídelí-rád případně poradím.
server monako už asi 14 dní není v provozu a pánbu ví zda bude.
www.modelarstvihajek.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 17:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2013
Příspěvky: 356
Bydliště: Kroměříž
Tutor píše:
je dekuju to nevypada težce takze to servo co tam ma Hitec HS-311 je zbytecne velke a tezke ?


Je zbytečně velké a těžké. Porovnej s motorem... Loď není letadlo, ta uveze skoro cokoliv. Takže výbava je většinou o šuplíkových zásobách.

Dej tam třeba něco takového:
http://www.rc-zoom.cz/go-13mg-servo-13g/
Nebo levněji s převody v plastu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 17:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
ok dekuju takze sem nasel tohle servo http://www.rcm.cz/produkt/MG90S-13g-22k ... rvo-i78236 a tuhle baterku http://www.rcm.cz/produkt/Baterie-NiMH- ... Losi-i4726 bude to ok ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 635
Bydliště: Brno-Maloměřice
Servo bezva, baterka nic moc. Pro tu loď od Vladyky ( kterou také doporučuji, stavba je rychlá a příjemná ) bych raději použil tyto dva články: http://shop.battex.cz/vyrobky/NCR18650GA.php a nebo tyto: http://eshopnet.cz/baterie-do-e-cigaret ... bulk/74606
popř. pokud sám nechceš pájet a nebo nemáš nikoho, kdo ti ty baterky spájí, tak je možné koupit toto: http://shop.jetimodel.cz/power-ion-2600-2s1p-p-66227
Budeš rozhodně spokojenější, nehledě na dvoj až trojnásobnou délku jízdy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 18:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
aha a to k tomu uz jen pripajim konektor ? a nabiji se to normalne jako Ni-mh ?


Naposledy upravil Tutor dne úte 14.06.2016 19:24, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 19:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
a sli by tyhle bylo by jich 6 http://www.rcm.cz/produkt/1.2V-650mAh-K ... iMh-i39277


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 20:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 635
Bydliště: Brno-Maloměřice
Nabíjí se jako Li-polky. Jsou to Lionky a oproti NiNH mají řadu výhod - největší asi tu, že mají dlouhou životnost a není potřeba se o ně tak moc starat. NiMH mají dost velké a hlavně často rozdílné samovybíjení a pokud je necháš delší dobu v nečinnosti, tak je potřeba je znovu rozhýbat a to znamená nemalou časovou ztrátu.
Nech si spájet ty dva články Lionek a jen se k nim připájí konektory.
NiMH jsou pomstou na modelářích a jsou to obecně nejháklivější baterky, co se dají koupit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 20:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
no jo to znamena ale jeste nabijecku na lipo co ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 6:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 635
Bydliště: Brno-Maloměřice
Lipolky jsou nejpoužívanější baterky, takže pokud to myslíš s modelařením vážně, nabíječka na Lipolky tě stejně nemine.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 8:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
A nevíte jakou třeba?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 9:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 635
Bydliště: Brno-Maloměřice
Tam záleží na tom, do jaké míry se tomu modelářství hodláš věnovat. Nabíječky se dají pořídit od 300,- do 10 000,- . Pokud to má být jen okrajová záležitost, tak stačí to nejlevnější - http://www.mojerc.cz/index.php?option=c ... GwodSYsKlg ( kde se články nabíjí přes balanční konektor, takže by se musela udělat redukce ze silových vodičů vytáhnout ze sady střední vodič )
nebo třeba pomocí modulu od Zajíce http://www.zajic.cz/nablion/nablion.htm
přes nabíječky s displayem ( to bych doporučoval, protože máš důležitou informaci, kolik se do nabíječky dostalo energie ) - ty stojí kolem 1000,-Kč a výš až po super nabíječky s velkým komfortem nastavení všeho možného.
Rozhodně bych doporučoval něco ne úplně primitivního, ale třeba toto: https://emotors.cz/nabijeni/9486-imax-b ... droje.html
rozdíl těch cca 500,-Kč není až tak velký ( oproti té "hloupé" nabíječce ) a možnosti a univerzálnost jsou podstatně vyšší.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz