Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 24.01.2016 22:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10452
Bydliště: praha 5
lubo1 píše:
Ak chceš skúsiť - stiahni si OPENTX - ten je zdarma a máš v tom emulátor rádia.


to mi moc nepomohlo--do vyhledávače jsem zadal---

http://www.opentx.cz/index.php/Hlavn%C3%AD_strana

já se obávám, že jsou opravdu individua, kterým bude víc vyhovovat koupit výrobek s návodem, s ním si na pár večeru zalézt večer do postele a pomoci toho návodu ten výrobek ovládat--mnohdy sáhnout po návodu pouze v nouzi nejvyšší.

určitě je to dobrý vysílač, ale pro každého asi opravdu ne, do určité míry mám i tak trochu divný pocit, že ani tak moc nejde o to si za pomoci vysílače zalétat, jako spíš se doma zabavit možnostma vysílače--což není vubec nic špatného, někdo zase smaží hry a modelařina má mnoho variant vyžití--třeba mám jen hodně přepnuto na to, že pokud koupím jiný vysílač, během týdnu tam předatluju ze starého všechny své modely--na louce doladím a pak už tady nebudu debatovat o tom, co ještě tunit, páč chci jen odjet na víkend a tam si zalétat .

určitě je to ale dobrý vysílač a cenově bezkonkurenční, jen se ale obávám, že třeba v případě banu na RC mánii z něj bude doma nakonec jen hezký doplněk v poličce--tak trochu mi přijde právě i uchylné, že bez komunikace přez internet a bez you tube vlastně nikdo neví, jak to má obsluhovat.

pokud opravdu reálně funguje ta možnost--nastavení určité šablony pro určitý model nastavení tak by se mi ten vysílač opravdu líbil.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 24.01.2016 23:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
pepin píše:
pamatuji si, jak jsem si před lety koupil syntezátor Roland jv 1080, když jsem se v menu hrabal každý den, tak v poho, ale když už jsem po nějaké době potřeboval přenastavit něco jen občas, tak jsem byl zase v háji a mohl jsem začínat v podstatě znovu od začátku.

Čo si budeme nahovárať? Je to tak aj s Taranisom. Napokon, občas som musel pozrieť aj do návodu eFCé šestnástky, keď som chcel po roku lietania s modelmi niečo zmeniť, či nastaviť nový model.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.01.2016 23:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
Vario pro Hott považuju za mizerný (už jsem to tady několikrát psal), zbytečně jsem za to tenkrát vyhodil peníze, konkrétně za modul GPS/vario. GPS hodně nepřesný a vario hodně zpožděný. O moc lepší na tom není ani vario MZK Twin, to jsem si kupoval ještě v době kdy jsem v rozvoj systému Twin věřil. Slušný vario s rozumným zpožděním je fakt snad jen Skyassistant, jsem rád, že jsem si ho před několika lety nakonec jako poslední variantu koupil. U něj mi vadí jen nízká zvuková kvalita mluveného hlášení, která ale v reálu na louce nehraje roli.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 0:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10452
Bydliště: praha 5
martin z píše:
Vario pro Hott považuju za mizerný (už jsem to tady několikrát psal), zbytečně jsem za to tenkrát vyhodil peníze, konkrétně za modul GPS/vario. GPS hodně nepřesný a vario hodně zpožděný.


jako že ti mozek nezpracuje informaci, že když to začalo pípat, měl by ses vrát zpět o deset metru a stejně se snažit hledat optimum oproti pouhému líznutí stoupáku, nebo to házelo nesmyslné hlášky?

neumím posoudit Hott, létám duplex starší generace--na Rané mi přijde v poho, spíš se občas děsím toho, že až jednou přestanu jezdit na Ranou, seknu s modelařinou, páč honit nuzné stoupáky někde za bukem bydliště mě bavit nebudou a nic na tom nezmění žádný přesný vario.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 0:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10452
Bydliště: praha 5
macil píše:
Čo si budeme nahovárať? Je to tak aj s Taranisom. Napokon, občas som musel pozrieť aj do návodu eFCé šestnástky, keď som chcel po roku lietania s modelmi niečo zmeniť, či nastaviť nový model.


hodně mi pomohlo si nějaké nastavení, které používám i pro ostatní modely odfotit z displee vysílače a ty fotky tahat v kufru pro vysílač.

v každém případě taranis mi přejde super, jen se u sebe obávám, že já už nejsem takový nadšenec vysílačem žít, já už spíš věci, které mohu hned používat.


Naposledy upravil pepin dne pon 25.01.2016 0:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 0:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
martin z píše:
Vario pro Hott považuju za mizerný (už jsem to tady několikrát psal), zbytečně jsem za to tenkrát vyhodil peníze, konkrétně za modul GPS/vario. GPS hodně nepřesný a vario hodně zpožděný. O moc lepší na tom není ani vario MZK Twin, to jsem si kupoval ještě v době kdy jsem v rozvoj systému Twin věřil. Slušný vario s rozumným zpožděním je fakt snad jen Skyassistant, jsem rád, že jsem si ho před několika lety nakonec jako poslední variantu koupil. U něj mi vadí jen nízká zvuková kvalita mluveného hlášení, která ale v reálu na louce nehraje roli.
Tenkrát není dnes. Pokud píšeš o počátcích HoTTu, tak to možné bylo. Nebylo to variem ale rychlostí přenosu telemetrie. V současné době už telemetrie jede prakticky bez zpoždění. Proti začátkům je to nesrovnatelně rychlejší. Stačí updatovat.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 5:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
pepin píše:
... mc 20 hott--kterej mě ale mechanickým zpracováním oproti klasice starých graupneru uplně moc nenadchnul.
Myslíš že krabice Taranise je lepší?
Osahával jsem kdysi "vysílač od MZK" a taky mně to nenadchlo.
Aneb "hledej 10 rozdílů" :lol:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 9:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
pepin píše:

toho se také trochu bojím--jak to vário opravdu vubec od frsky funguje.

já o frsky uvažoval tak, že bych ten vysílač využil pro 2,4 duplex s váriem duplex a ohledně vysílače mi šlo pouze o možnosti více mixu a nastaveních, než mám u současného vysílače graupner 19 a pro nenáročnější modely použít levné 8 kanály frsky a vário řešit vedle nich opět přez duplex---pokud nezjistím, že i vário frsky funguje vcelku v poho.

To by nešlo.
Podmienkou fungovania telemetrie je vstavaný FrSky VF modul a Xkové príjmače... Déčkové príjmače môžu chodiť obmedzene ..... ale vario tuším chodí....
Vario u FrSky neprenáša pípanie, ale údaj o ABSOLÚTNEJ nadmorskej výške, respektive tlaku..... Zvyšok počíta vysielač.
Okrem FrSky varia tam chodí tuším aj Unisens aj Jeti - ale toto som neskúšal - takže treba overiť.
Inak rozlišenie toho HP varia je slušné - 10 cm chodí v pohode....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 9:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
pepin píše:

.....

Ak ti sedí Graupner - choď do Graupnera.... Viem ako som nevedel prísť na chuť Hitecu...
FrSky má nastavovanie hodne pododbné MPX EVU. To má tiež veľa zástancov a mnoho ľudí bolo z neho nešťastných.....
Pred rokom som chcel tiež len Vario - neaký externý dodatočný krabičkový systém začínal na 80E. Taranis v tej dobe aj s kufrom a dopravou stál v Belgicku 150E.....
Takže nebolo čo riešiť. Dnes sú ceny už iné....
Ale ešte stále sa treba pozrieť koľko stojí telemetrický príjmač a snímače.... Keďže nezačínaš - bude treba toho viac. .... a to ssa môže predražiť..... Takisto cena varia.
Ja mám aj origo HP varia, mám aj lacnejšie NP - do bubliniek ....
.....a mám aj robené.... presnousťou sú na tom rovnako ako HPvario
Příloha:
DSC00744.JPG
DSC00744.JPG [ 127.84 KiB | Zobrazeno 1184 krát ]

Tie robené vychádzajú na cca 10E za kus

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil lubo1 dne pon 25.01.2016 9:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 9:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10452
Bydliště: praha 5
lubo1 píše:
Podmienkou fungovania telemetrie je vstavaný FrSky VF modul a Xkové príjmače...


to je mi jasný, kdybych tam měl duplex, jel bych telemetrii přez duplex--já používám pouze vário .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 9:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
pepin píše:

to je mi jasný, kdybych tam měl duplex, jel bych telemetrii přez duplex--já používám pouze vário .

Mám dojem, že to ich vario by malo chodiť aj s FRSKY....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
lubo1 píše:
FrSky má nastavovanie hodne pododbné MPX EVU. To má tiež veľa zástancov a mnoho ľudí bolo z neho nešťastných.....


Já jsem sice odkojený Multiplexem Profi MC, ze kterého vychází EVO, musím ale říct, že OpenTX software mi přijde až lehce zrůdný a prostě bych na něj nervy neměl. Vím že se na mě zastánci Taranisu (a obecně věcí s OpenTX) sesypou, ale ten soft prostě z hlediska UI ve vysílači naprosto postrádá logiku. Ono se často argumentuje tím, jak se to skvěle nastaví přes počítač, jenže zastáncům trochu uniká, že v počítači běžně nastavují i věci, které by se na normálnějším vysílači banálně dělaly přímo v něm.

Naštěstí mám Open TX jen v TGY9X, kterou používám defakto jen na coptery, kde se toho zase tolik neprogramuje, tak tam velký problém není, ale ladit v tom F5J bych fakt nechtěl.
Jinak je Taranis ve spoustě věcí super, hlasové funkce má proti mé Futabě daleko lepší, najdou se i další vychytávky, proti kterým neřeknu ani slovo, OpenTX mi ale prostě k srdci nepřirostl, ač bych teoreticky měl být k cílové skupině blízko - nějak mi to ale zkrátka nesedlo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4799
Bydliště: CA
tomashr píše:

Já jsem sice odkojený Multiplexem Profi MC, ze kterého vychází EVO, musím ale říct, že OpenTX software mi přijde až lehce zrůdný a prostě bych na něj nervy neměl. Vím že se na mě zastánci Taranisu (a obecně věcí s OpenTX) sesypou, ale ten soft prostě z hlediska UI ve vysílači naprosto postrádá logiku. Ono se často argumentuje tím, jak se to skvěle nastaví přes počítač, jenže zastáncům trochu uniká, že v počítači běžně nastavují i věci, které by se na normálnějším vysílači banálně dělaly přímo v něm.

Naštěstí mám Open TX jen v TGY9X, kterou používám defakto jen na coptery, kde se toho zase tolik neprogramuje, tak tam velký problém není, ale ladit v tom F5J bych fakt nechtěl.
Jinak je Taranis ve spoustě věcí super, hlasové funkce má proti mé Futabě daleko lepší, najdou se i další vychytávky, proti kterým neřeknu ani slovo, OpenTX mi ale prostě k srdci nepřirostl, ač bych teoreticky měl být k cílové skupině blízko - nějak mi to ale zkrátka nesedlo.

Zatiaľ som nenašiel nič, čo by sa nedalo nastaviť rovnako v rádiu, ako aj v OpenTx.
Mnoho vecí si vymýšľam a skúšam.... nieje to 5minutovka odladiť trebárs Script, alebo vykombinovať neakú vychytávku.... a než smažiť hodinu na stole vysielač aj model - jednoduchšie je zapnúť PC a spustiť si simulátor - navyše vidím všetko na jednej obrazovke v PC a nemusím sa preklikávať v rádiu medzi obrazovkami. V tom OpenTX je to proste komfortnejšie.....
Prvotné nastavenie ovládania robím ale tak, či tak v rádiu a v PC k tomu robím logické spínače , spec funkcie a telemetriu. Predsalen CTRL C a CTRL V je rýchlejšie, ako vyplnovať logické spínače v rádiu....
No a tie spínače zase mám kôli funkciam ktoré som si vymyslel... ako napr hlásenie výšky v motorovom stúpaní v 50m, 100m a nad 100m každých 20m. Pri bezmotorovom nad 100m každých 20m, pod 100m každých 10m a pod 10m každý meter....
Alebo ako Haptic - ktorý mi vibruje okrem bežných varovaní aj pri klesaní nad X m/s..
Ak to chcem v každom modeli - musím to vyplniť, alebo zkopírovať....
Vario to nevie - treba si to urobiť cez log spínače.... Je to možnosť - nieje to nutnosť...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 11:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 89
Bydliště: Liberec
Obrázky: 4
Díky moc všem za příspěvky. Zaujal mě jak ten Sky Assistant, tak to řešení přes Graupner.
Ještě kdyby mohl napsat někdo s praktickou zkušeností s variem a Hitecem, abych si mohl dát do kupy
tato tři řešení, bylo by to dokonalé :D
Díky, m.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 20:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
pro janva9: Díky za upozornění, všechny komponenty Hott si updatuju a vyzkouším. Uvědomil jsem si, že při posledním updatu tam v popisu změn žádná hláška o rychlejším protokolu rozhodně nebyla a pak mi došlo i to, že za sezonu 2015 jsem Hott vysílač skoro neměl v ruce a lítal s jinými modely, kde Hott nemám, nový updaty jsem nesledoval, poslední můj update bylo na V4. Pokud došlo ke zrychlení, rád přehodnotím názor a budu šťastnej, že to nakonec nebyly vyhozený peníze. Ani ve snu by mě nenapadlo, že updatem můžou zrychlit


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz