Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 12:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Bateriek máš koľko?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 12:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
2s LiFe 1100mAh v křídle a to samé v trupu.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pokud bys pořídil tu MC-20, doporučuju na vnitřní strany spodních výstupků doplnit protiskluzové pásky. Já to vyřešil přestříkáním hrubšího šmiglu černou barvou a nalepením oboustrankou (viz. červeně orámované pásky na obrázku). Nevyklouzne ti při přenášení jednou rukou ani při umaštěných prstech.


Přílohy:
Export1.png
Export1.png [ 128.51 KiB | Zobrazeno 1645 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1193
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
jyrry píše:
Já jako bonus mám jeden přijímač v křídle a druhý v trupu - nemusím tedy mezi křídlem a trupem táhnout pupeční šňůru mezi komponenty...


Mas to tedy tak, ze na jeden prijimac co mas v kridle mas napriklad klapky, kridelka a podvozek a na ten co mas v trupu mas ocasni plochy a serva k motoru ?

Pote propojis pouze jednim kablikem tyto prijimace ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 14:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 245
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
hates píše:
Diky. O FrSky vim, ale nechci. Nechce se mi vrtat v softwaru....


Mám FrSky modul a od prosince i Taranise a při nastavování nemám pocit, že se vrtám v softwaru. Základní nastavení nového letadla udělám vestavěným obrázkovým průvodcem během pár minut. Hlasová telemetrie funguje také skvěle. S rádii nebyl při provozu nikdy žádný problém. Lítám ale jen elektry, se spalováky nemám zkušenosti.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 16:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
hates píše:
Mas to tedy tak, ze na jeden prijimac co mas v kridle mas napriklad klapky, kridelka a podvozek a na ten co mas v trupu mas ocasni plochy a serva k motoru ?
Ano.
hates píše:
Pote propojis pouze jednim kablikem tyto prijimace ?
Ne, není třeba. Sice zvažuji vzájemnou zálohu napájení ale asi to nechám být, LiFe jsou spolehlivé a zkušenosti jsem s nimi nabral.

P.S. Podrobnosti pomalu sypu sem viewtopic.php?f=15&t=65745

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 22:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2009
Příspěvky: 437
Bydliště: Hodonín
Ahoj,
taky jsem přešel z Optica na MC 20. Za tu cenu to bylo komplet včetně kufru, 2 přijímačů, popruhu, baterek vysílače a nabíječky a taky telemetrie v základu, což tehdy Futaba neměla.
Jen pár postřehů - při nákupu si vše zkontroluj a hlavně do vysílače nasuň závěsné háky. Já jsem kupoval přes eshop a háky byly skloněné doleva - výrobní chyba, já jsem nakonec vše reklamoval. Bohužel - tato souprava už je komplet čína.
Dál tě čeká instalace softwaru do vysílače i přijímače - to je trochu "dobrúžo". V nešní době bych čekal že se to nainstaluje tak nějak samo. No a pak už napípat konkrétní model. To už jde.
Jo, ještě doporučuju projít vlákna o MC, MX 20, ať víš co Tě čeká.
Tak šťastnou ruku při výběru.

Pavel


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: čtv 30.07.2015 23:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
hates píše:
O FrSky vim, ale nechci. Nechce se mi vrtat v softwaru...

Sunn píše:
Mám FrSky modul a od prosince i Taranise a při nastavování nemám pocit, že se vrtám v softwaru.

Ono to bude spíš tak, že ten kdo se vrtat nechce se vrtat nebude potřebovat a prostě jen bude používat to co tam bude běžné známé. Nějaké extra možnosti alá LUA sripty a další vychytávky budou spíš pro fajnšmekry co chtějí nějaké extra speciality a mají tedy potřebu se v tom vrtat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 4:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kocispavel píše:
... Bohužel - tato souprava už je komplet čína. ...
A která není? Kromě duraloidních cihel a (snad) weatroniku? No, Grundig to už není, no jo :mrgreen:
Jinak komplet Čína to není, SJ Propo je korejská firma; výroba v Číně je ale soft je mám zato německý.

kocispavel píše:
... Dál tě čeká instalace softwaru do vysílače i přijímače ...
Nestraš ho, ono se to dá používat i tak jak to koupí, tys tam soft snad neměl? Vyznělo to tak...
Jinak pomoc těch dvou Japonců Samoseto a Onoseto není až tak nutná, pomocí videonávodů (ofiko Graupneří videa na jůtubu) to jde celkem rozumně.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 9:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1193
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
No ja doufam, ze to nebude tak silene. Je pravda, ze tech funkci je minimalne 100x vic nez na opticu, kde uz jsem nepotreboval ani manual doufam, ze i tady nastaveni bude uzivatelsky privetive.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 9:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přesně jak píše jyrry, tak jak to koupíš, to bude fungovat i bez aktualizace FW, a až si to trochu osaháš, není problém ty aktualizace udělat. Nic strašného na tom není a jsou spousty instruktážních videí, kde ani nemusíš umět německy, aby si to pochopil. Navíc se dá předpokládat, že v tom budeš mít některou z posledních verzí, takže řešit budeš spíš aktualizace doplňkových čidel telemetrie. Dokonce budeš mít i napárovaný přijímač GR-24, takže jen nabiješ baterku Tx, napípáš model a můžeš do luftu. Jinak FW se dnes aktualizuje skoro u všeho a když pročítám co se všechno pořád řesí u jiných rádií, tak mi vychází, že ten Graupne/SJ je na tom ještě hóódně dobře. Když si nebudeš s něčím vědět rady, najdeš to tady ve vláknech o MX-xx, nebo MC-xx, případně se zeptáš. Určitě ti poradíme. To nastavování je taky docela logické, jen jde o to než si zažiješ způsob programování, hlavně při přechodu z jiné značky. Je to jen o tom než si to osaháš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1193
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Jeste dotaz k prijimacum. Futaba vyuziva SBUS, ale je tam nevyhoda mit SBUS serva. Ve vrtulniku bych to resil tak, ze mezi HC3 a prijimac bych dal propojku a odpadlo by dost kabliku. Serva potom mohou byt i obyc digitaly.

Ma i graupner neco, co resi takoveto propojeni ?

Hodilo by se to napriklad ve vetsich letadlech, kde by se nemuseli tahat vetsi svazky od serv k prijimaci.

Jiz tady jerry nadhodil ten prijimac v kridle a druhy v trupu a tak to budu resit napriklad u toho P47,

Ale napriklad u akrobata kde budou dve serva na vyskovku a napriklad i smerovka bude mit servo vzadu by se hodilo mit tyto serva pouze pres jeden paterni kablik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 11:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
S-bus ani jerho obdobu to nemá; pro připojení vrtuloidních lítátek je tam možnost na jednom z výstupů přijímače navolit výstup kompletního PPM signálu v několika variantách.
Zvažoval jsem toho využít a u serv dát PPM dekodér třeba PICovský nebo třeba blbuvzdorný CD4017 jako ve starších přijímačích...

Při napárování dvou přijímačů není nutné a vlastně ani možné ty přijímače propojit signálově; mohou ale nemusí mít společné napájení.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jen doplním, že ten výstup je označený SUMD a je na něm "jen" 8 kanálů a u každého přijímače je ten výstup na jiném servovém konektoru. Nevím jestli se to ale vyplatí pro dvě nebo tři serva. Stejně je potřeba k nim natáhnout dostatečně dimenzované napájení. Zkušenosti s tím ale nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké 12k rádio
PříspěvekNapsal: pát 31.07.2015 11:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:
... Stejně je potřeba k nim natáhnout dostatečně dimenzované napájení. ...

Jo, napájení dvojicí silnějších vodičů a signálové stačí slabé... Každá další vložená elektronika přidává místo kde se to může pokáknout...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz