Reklama

 



Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 13:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha 4
Ahojte, chtěl bych si jakožto začínající modelář pořídit vysílač na bixlera 3.
Napadá mě například Spektrum DX5E. Ale věřím, že lepší bude, když se zeptám, jestli někdo nemá lepší nápad.

Taky by mě zajímalo, jak člověk zjistí, jaký mód mu bude vyhovovat bez předchozích zkušeností, platí zde něco jako pravák většinou preferuje mód 2 atp. ?

Btw... Co se ceny týká, mělo by to být zhruba okolo výše zmíněné DX5E.

Díky za rady
Míra


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 14:34 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7905
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
O volbě módu se tu hodně psalo. To si budeš muset rozhodnout sám. Koukni se po okolí, zda tak někdo nelétá. V rámci konzultací je vhodné mít stejný mód jako lidé v klubu, ale není to nutné..

Spektrum DX5E rozhodně nedoporučuji. Vybírej vysílač, který bude mít možnost na volbu modelů. Vysílač ti jistě vydrží dele než na jeden model.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 15:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha 4
A byl by nějakej návrh ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 15:23 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7905
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Mod 1 (tohle létám)
JETI DS-14 (uznávám, že je to zcela mimo rozpočet)

Oboje za tebe nikdo nerozhodne. Musíš si to zvážit sám. Investicí do lepšího vysílače, dlouhodobě ušetříš, ale když není... (což chápu).
Nebo nějakou čínu, na kterou zde dostaneš dobrou podporu.
Alternativně něco z druhé ruky, to může být slušná volba.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 15:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3944
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Mira86 píše:
Taky by mě zajímalo, jak člověk zjistí, jaký mód mu bude vyhovovat bez předchozích zkušeností, platí zde něco jako pravák většinou preferuje mód 2 atp. ?
Míra

Můžeš to zjistit tak ,že na PC zkusíš nějaký letecký sim, mod 2 je v podstatě řízení jako joystickem.
No samožřejmě také podle tvého okolí na letišti jak bylo napsáno, já mám mod 2 a není nás v republice většina, na druhém konci zeměkoule zase koukají jak telátka na nová vrata když máš mod 1

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 17:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 86
Bydliště: Brno-venkov
Obrázky: 3
Ahoj, jako první vysílač jsem měl setovej "Cadet" od Pelikána. Po prvním lítání "letěl"kadet do zálohy a na doporučení kolegů jsem přešel na Graupnera. Po třetí sezóně spokojenost. Mod záleží na tobě, je to tak půl na půl 1-2.Osobně mám nastaven Mod-1.

_________________
Graupner MX-12,Filip 600 V, Katana VAModels, EDGE 540 Great Planes, Pohoda, Z-37 ve výstavbě


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 18:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 537
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Napíšu to tak: "po létech praxe uřídím model i setovkou".
Používám MOD1 (zkoušel jsem se na simulátoru přeškolit na MODE2, i jsem tak létal - pak jsem se vrátil na MOD1)

Kup si minimálně http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-50680---.html (DX6-DSMX)
SD karta na modely
Hlasový výstup
Letové režimy, třeba chceš zkoušet flaperony, brzdy atd ..
Na bixlera 3 potřebuješ minimálně kanálů (5)6: 1)motor, 2)směrovka, 3)4)křidélka, 5)výškovka, 6)klapky
pokud si přidáš ještě třeba letový stabilizátor, osvětlení - už nemáš kanály - skončíš u DX9.
Modelařina, to je řehole :-)

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 20:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha 4
No a jaký přijímač, nebo přijímače bych k tomuto vysílači potřeboval, abych mohl lítat ?
Stačí jeden, nebo jich musí být hned několik ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 20:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 537
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Dá se koupit i v setu s přijímačem, přijímač Ti bude do jednoho letadla stačit jeden, ale jsou sety s více přijímači a jako celek se to vyplatí.
Pak jsou k dispozici klony OrangeRX, LemonRX, a také kopie - už se o tom tady hodně napsalo, např:

http://emotors.cz/rc-vysilace-prijimace ... 28554.html

Verze se stabilizátorem letu - s tímto létám s přehrátým firmware a je to dobrý:
http://emotors.cz/gyra-a-stabilizace/61 ... 31586.html

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: stř 20.05.2015 4:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha 4
Tak jsem se tedy rozhodl navýšit rozpočet na vysílač na 7-8 000 Kč,-
Zatím jsem si tedy něco přečetl o spektum DX6 DSM X, MZ-24 2,4GHz HOTT a aurora 9x.
Který by jste mi doporučili ? Případně, najde se něco zajímavějšího v této cenové kategorii ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: stř 20.05.2015 7:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 537
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Zajímavější bude Taranis:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/frsky-taranis

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač na bixlera 3
PříspěvekNapsal: stř 20.05.2015 9:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha 4
Tak ten je parádní :) Díky za tip, tento si koupím.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz