px


Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 04.04.2012 20:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2008
Příspěvky: 388
Dnes som lietal, RG831B bez pripojeneho RA01T data neposiela.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.04.2012 10:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.9.2011
Příspěvky: 280
Bydliště: Praha 1
jenom pro informaci, od neděle mám Futaba T8FG Super a je ro perfektní, akorád v nastavení ještě trochu tápám, protože tolik možností Spektrum logicky nemělo a struktura je taky jiná, ale myslim, že si za chvilku zvyknu. Včera jsem nastavoval večer Radiana a je to perfektní, takový množství nastavení :) Děkuju všem za rady


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2013 9:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.12.2011
Příspěvky: 5
http://rc.runryder.com/helicopter/t172571p1/

...no vv v v vot tom to je :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2015 15:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.5.2015
Příspěvky: 79
Bydliště: SB
Ahoj, zvazujem upgrade....prichadza do uvahy Graupner MX-16 alebo MZ-18.
Co by ste doporucili? Skusal som najst nejake porovnanie, ale marne. Jediny rozdiel medzi MX a MZ vidim v displeji. Ten 1 kanal pre mna nehra rozhodujucu ulohu. Je nieco, preco uprednostnit novsiu MZ alebo ostat u starsej MX?
((Teraz mam MX12))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2015 16:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1139
Bydliště: Brno sever
MZ-18 se (alespoň mě) o dost lépe drží. Pak dále MZ má více přepínačů, 2 "posuvné" potenciometry, hlasitý zvuk.
A pro někoho i pár věcí v software lépe udělaných.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.03.2016 17:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2012
Příspěvky: 41
Bydliště: Slaný
Ahojte. Po dlouhé odmlce se vracím.
Měl jsem Bixlera2, ale ve vzduchu se mi rozložil, a dole se to dodělalo na malé kousíčky, tak jsem torzo prodal, a nějak s tím seknul. Chuť zase přišla, tak už mám po dnešku sestaveného a zalétnutého Bix3.
Šel jsem na to hrr, a hodil jsem ho do docela prudkého turbulentního větru. No málem jsem krom prázdných rukou odcházel z pole s "blátem na hřišti". Alespoň vím, jak si mám zítra nasadit gatě. Tím hnědým do zádu.
Tak, teď k věci: Prosím o radu. Nehodlám lítat FPV ani na GPS, spíš jen tak pro radost. Plachtění + nějaké bezpečnější "superG" do možností slušně namotorovaného a vyztuženého větroně.
Bohužel v HK neměli skladem slušný vysílač, tak jsem z nouze koupil nejobyčejnější model, aby to taknějak vzlétlo. Je to čtyřkanál, funguje dobře, ale samozřejmě to nestačí. Šestikanál považuju u příštího modelu za nejmenší minimum. Takový vysílač mi tedy chybí, a pomalinku se po něm koukám. Potřeboval bych, aby měl indikaci vybití TX i RX, a nejlépe bych se i rád děsil nějakou indikací RSSI. To je ale až druhořadá věc. Víc od toho potřebuju. Bohužel na toto jsem nenašel nic cenově dostupného. Poslední rada byla Taranis + OSD pro FPV, ale to kvůli takové kravince mi přijde jako drahý špás. Doposled jsem řešil vybití tak, že když se blížil čas, nechal jsem přeletět letadlo nad hlavou, a v něm jsem měl udělaný komparátor, který při nízkém napětí rozsvítil silnou LEDku, kterou jsem viděl. Takže jsem věděl předem, kdy bych měl přistát, než vysadí motor.
Neporadil by tedy někdo levnější řešení, jak dát dokupy TX/RX s měřením napájení? Elektroniku ovládám slušně, takže bych se stabilnímu bastlenému produktu nebránil.
Za případné rady děkuji.

_________________
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.03.2016 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 838
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Snad nejlevnější varianta radia s telemetrií je Flysky FS I6.
I s čidlem se dostaneš do 2 tis.
Má to jen jednu nevýhodu je o chloupek menší než běžné palcovky - takže pokud máš ruce jak medvěd nedoporučuji :lol: :lol: :lol:

Jinak za ty kačky snad dobrý. Zde máš odkaz

http://emotors.cz/vysilace/12563-fly-sk ... macem.html

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.03.2016 20:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2012
Příspěvky: 41
Bydliště: Slaný
No, děkuji! To je skoro zadarmo, oproti předešlým návrhům. Ruce mám menší, a pokud je to i jinak doporučitelný model, tak je to určitě velký adept. Nevím, zda má cenu řešit RSSI, když to člověk nepoužívá na dálkové lety. Šlo by vpodstatě jen o prvotní zkoušku dosahu, kterou je tak odhadem od oka drahé dělat, když se signál ztratí. Kéž by to šlo nějak odměřit na stole a pak se tím netrápit. Každopádně díky za nasměrování.

_________________
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.03.2016 20:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 838
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Slyšel jsem na to rádio jen chválu v poměru cena výkon určitě nemá konkurenci.
Dosahu bych se určitě nebál.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.05.2016 18:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 437
Bydliště: Vysočina
Crashpc píše:
Neporadil by tedy někdo levnější řešení, jak dát dokupy TX/RX s měřením napájení? Elektroniku ovládám slušně, takže bych se stabilnímu bastlenému produktu nebránil.
Za případné rady děkuji.
Náhodou jsem zabloudil k tomuto vláknu (asi už pozdě) ale pokud tě ta FS i6 zaujala, tak koukám, že čidlo napětí není určeno pro měření jednotlivých článků. Reaguji na tvou zmínku, že rád bastlíš. Pokud budeš chtít, není problém pomocí malého "udělátka" indikací vícečlánkové baterie udělat. (Navedu tě - uděláš sám, chce to ale mikroprocesor) To originální čidlo by k tomu ale bylo taky potřeba.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.05.2016 12:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2280
Bydliště: Ban.Bystrica
adam85 píše:
Ahoj, zvazujem upgrade....prichadza do uvahy Graupner MX-16 alebo MZ-18.
Co by ste doporucili? Skusal som najst nejake porovnanie, ale marne. Jediny rozdiel medzi MX a MZ vidim v displeji. Ten 1 kanal pre mna nehra rozhodujucu ulohu. Je nieco, preco uprednostnit novsiu MZ alebo ostat u starsej MX?
((Teraz mam MX12))

Len , aby si kvoli tomu jednemu kanalu nekupoval raz dalsi vysielac

Odoslané z Lenovo A5500-F a podpis odstránim


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz