Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5595
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
:lol: to se mi nechce věřit, že sis jen tak koupil druhou prakticky stejnou vysílačku, ale OK.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
BoBik_CZ píše:

Ó bože prosím ne. :roll: Do teď to bylo celkem rozumné vlákno. :twisted:

A to píšu jako člověk, který o FrSky hodně uvažoval a určitě nejsem zahleděný do jedné značky. Jenomže k tomu, aby mě někdo přesvědčil, potřebuji slyšet argumenty a ne blbé výkřiky.

Já si výhody Taranise uvědomuji (když to srovnám třeba s tou DX8). 8 kanálů navíc, prakticky nekonečné možnosti nastavení. Jenomže co když mi stačí kanálů 7 a i na tom Spektru nastavím vše co potřebuji? Pak tady mám čínu s dost diskutabilním designem (sorry, mi se Taranis fakt nelíbí), kdovíjakým zpracováním a komplikovanějším nastavení. Jen k tomu nastavení - nejde o to, že bych si myslel že to nedám. Jsem IT a jsem zvyklý přicházet věcem na kloub, dokonce mě to i baví. Ale tady mi to pro mě (zdůrazňuji pro mě) přijde jako zbytečná komplikace.

Někdo jiný na to může mít opačný názor, ale házet tady slova jako "jednoznačně Taranis" apod. by mělo smysl jen ve chvíli, kdy by tazatel napsal, že potřebuje 10+ kanálů, tuny speciálních nastavení a cenový limit má 6 tisíc. Jinak je to blábol.


Jiz jednou jsem to psal ze tady na tomto foru, pokud se nekdo zepta na vyber vysilace silna reklama na FrSky. Mozna ty lidi co to doporucuji jsou za to placeni, ale nechme toho. Pokud pisi za sebe tak jsem stejny problem resil cca rok zpet. Podotykam ze letam vrtulniky (vsech velikosti), letadla (jiz jen od 2,2m nahoru, mensi mi nesmi do baraku) a nove jsem dceri poridil kopteru F550. Pred vymenou jsem letal X let Optic 6. Kdyz jsem vybiral tak jsem mel v merku hlavne Graupner z duvodu ceny prijimacu, dale jsem pokukoval po Aurore od Hitecu, taktez po Horusu a dale JETI, ktere jsem se ale snazil vyhnout z duvodu ceny. Futaba byla v merku taky. Tohle martirium jsem prochazel cca dva roky nez jsem se definitivne rozhodnul. A ted dam pro me rovnani podle ktereho jsem se rozhodoval.


Aurora
+ znalost rozhrani z minuleho radia
+ cena prijimacu neni nejak extremni
+ telemetrie (v zakladu pouze napeti baterii)
- malo kanalu


Graupner
+ cena prijimacu
+ prijimace se stabilizaci
+ telemetrie v zakladu
- strasne nastaveni (nedokazal jsem napipat ani zakladni model bez manualu)

Futaba
+ mechanicke zpracovani
+ uzivatelska privetivost
+ telemetrie v zakladu od T14
- u nekterych modelu zavratnejsi cena
- cena prijimacu

Horus
+ pocek kanalu
+ telemetrie v zakladu
+ moznosti nastaveni pro znaleho a nebo pro cloveka, ktery chce programovat
+ cena
- moznost nastaveni, nad kterym musim sedet a nebo se ucit (chci letat a ne se ucit datovy model nebo buhvi co)
- mechanicke zpracovani

JETI
+ cesky vyrobce a super podpora
+ pocet kanalu
+ mechanicke zpracovani na Hitech urovni
+ uzivatelske ovladani
- cena

Podotykam ze jsem debil z IT enterprise sfery, kde neni problem cokoliv naprogramovat jelikoz si to jednou osaham a mam to snad na vzdy, ale na druhou stranu jsem se rozhodoval pro vec, kterou chci pro sveho konicka nad kterym nemusim tolik myslet hlavou jako v praci, ale chci si odpocinout a ne premyslet hlavou, kterou myslim vice nez pul dne v praci.

Na druhou stranu dcera dostala letos na vanoce drona a ma Hitec radio (zase jako ja v zacatcich Optic 6), ale ma vymeneny modul, aby mohla pouzivat stejne modely jako ja. Nema problem se bezdratove pripojit k memu radiu a ja ji model pujcim. V rezimu ucitel zak ji nastavim ovladani tak jako nikdo jiny. Nebudu tady psat znacku pro kterou jsem se rozhodl, ale znaly a protreli uzivatele tohoto fora to jiste poznaji. Podotykam ze penize hrali roli, ale rozhodoval jsem se podle toho, ze radio kupuji jednou na mnohem delsi dobu nez mam model a nechci byt omezovany. Respektive chci byt omezovany, ale ty mantinely musi byt nastaveny. Je to ale mozna profesni deformace z IT Enterprise.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 801
Bydliště: Brno
HonzaS píše:

A to je lepší než lítat všechno s jednou? Ptám se, protože mám letadla dohromady na třech vysílačkách (z různých důvodů - něco je na graupneru, abych mohl lítat současně s tátou, něco na flysky, aby mi nevadilo když to upustí dítě, ...) a děsně se mi nechce vozit si na letiště dvě vysílačky :lol:


Co mám říkat já - tři Graupnery, DS-16, X10S, XQ7 - řídím tím, bublinolety, heliny, koptéry, haláče, F3K,... Graupnery držím ve více exemplářích kvůli ratolestem, občas jdou lítat, dobrý je i bezdrátový učitel-žák. Na druhou stranu alespoň mohu otestovat tři výrobce a tři různé systémy se současným vybavením. Musím přiznat, že žádný z vysílačů není bez chybičky, ale to jsou opravdu spíše detaily, jinak jsem všechny rádia nastavil mechanicky tak podobně, že nemám problém přecházet plynule mezi nimi. Závažný problém jsem naopak nenalezl na žádném z nich.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,Neutrino,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,T-Rex500DFC,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 23:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 540
Bydliště: okr.Vyškov
HonzaS:Mám Ti je nafotit?A jakou jsem si měl koupit?Mám ještě FX-18 s modulem DHT Frsky ,Taranis E se mi nelíbil a navíc nevím proč bych měl dávat víc peněz za něco co nepotřebuji.S Taranisem-D jsem spokojen,má telemetrii,pokud se něco děje se signálem tak to ohlásí a naprogramuje ho i trochu zdatný důchodce.Líbí se mi logické spínače,spec.funkce a pod.,ale to Ti jistě nemusím vysvětlovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 801
Bydliště: Brno
[quote="hates"][/quote]

V poslední době mám dojem, že největší problém mám s naprogramováním složitějších externě parametrizovatelných funkcí u radií se šablonami. Z toho mě dost často bolí oči i hlava, protože musím hledat v návodech, googlit, a pak zjistím, že to systém vůbec neumí, nebo se to musí udělat šílenou oklikou. Programování OpenTx je sice pracnější, ale jednoznačnější a přímější - funkce dělají prostě to, co napíšu. Právě v poslední době jsem řešil několik nastavení letových režimů a funkcí na JETI, kdy jsem litoval, že tam není OpenTx. Něco jsem obešel LUA skriptem, ale není to až tak čisté vzhledem ke způsobu provádění kódu LUA skriptu.

Takže k tématu:

Při rozhodování, jaký systém pořídit, bych rovnou neodmítal otevřené systémy jako OpenTx, protože jednoduchý model není problém naprogramovat s použitím šablon ani v Open Tx, u složitějších modelů je to často opruz i u uzavřených systémů.

Ke značce rádia se nechci vyjadřovat, jen se mi nezdá porovnání lowend řady Taranisu s Jeťákem nebo Futabou - viz propadlá páčka.
Vyloženě mechanicky by asi u mě provedením vyhrálo Jeti, X10S od Frsky a MC-20 od Graupnera jsou na tom obdobně, gimbaly má lepší Frsky X10S, s ergonomií nemám problém ani u jednoho z nich.
Provedení elektroniky bych se neodvážil hodnotit, vzhledově jsou desky osazovány a pájeny strojově, problémy v návrhu se většinou projeví až časem.
Nejdéle mám Graupnery, kde jsem se , na rozdíl od kolegů, nepotkal se žádnými závažnými problémy, JETI mám asi dva roky, bez problému, QX7 rok a půl, bez problému, X10S cca 3 měsíce, zatím OK.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,Neutrino,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,T-Rex500DFC,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 13.01.2018 23:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Kapl jsi na hrebicek :-D nicmene pomoci LUA lze udelat taky dost veci, jak pises neni to primocare a ja ho pouzil fakt jenom jednou. A to bylo u hexy, kdy jsem nevedel jaky mam letovy rezim a fakt podle prepnutych pacek to ihned nerozpoznam. No tak jsem si to proste napsal a na displeji mi to zobrazuje mody podle prepnutych pacek. Mohlo by to dokonce prepinat i letove rezimi a buhvi co, ale proc.

Jinak sablonovaci system je super pokud ti dava moznosti, ale na druhou stranu te drzi v mantinelech a ty moznosti, ktere ti umoznoje dela fakt dobre a bez chyb. Ale ktery software je bez chyb :-D

Pokud si zacnu tyto funkce psat sam tak "OK". Je mi jedno za do bude OpenTX, LUA pro Jeti a nebo to nakonec napisu v C nebo cemkoliv jinem, ale musi to delat to co ma a ne ze se pouze spolehnu na to ze to asi dela. a potom letadlo pohrbim protoze to zrovna udelalo neco co jsem asi nechtel a nebo nedokazal predpokladat, ze by to mohlo nastat.

To je pouze a jen muj nazor pro vyber radia. At si kazdy vybere to co je mu prijemne hlavne na ovladani a nauceni se naprogramovat to co potrebuje, a radeji lita nez resi jakekoliv nastavovani na letisti.

Ze sve skuzenosti musim i rict, ze X krat za mnou prisli lidi a porad neco ladili na radiu a zeptali se jak to udelat. Na svem sablonovem v minulosti Optic a dnes JETI to dam z fleku. Zorientoval bych se i ve Futabe. S Graupnerem to bude horsi a nektere veci, ktere mam nakrivkovane z fleku na JETI na FrSky clovek bude programovat pul hodiny pres PC.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 0:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 564
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Kolem OpenTX tady vládne mnoho polopravd a mýtů.Opravdu není potřeba trávit hodiny u PC.Je to o zvyku.Na HC byla sleva na 9XRPRO tak ji mám doma abych si to taky osahal.Sice nejedu na OpenTX ale na Ersky9X ale to je skoro to samé.Jde to celkem dobře.V šachtě mám 4in1 modul a ten jde flešovat rovnou z rádia.Za ty peníze je to fakt dobrý.Kdybych neměl nic a měl tu dnešní možnost volby tak si půjdu pro Taranis Q X7.V poměru cena,kvalita,možnosti o ničem lepším nevím.Myslím že timto typem si Frsky dalo gól do vlastní brány.


Naposledy upravil blembondo dne ned 14.01.2018 13:37, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 0:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16886
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jak tak pobaveně pročítám to poměřování pindíků, nutně mně muselo napadnout že řada lidí má evidentně tři prdele prostředků a šest prdelí času aby mohli souběžně mít v provozu kdovíkolik modelů a k nim hromadu typů různých rádií. Já bych z toho asi zblbnul :mrgreen:
A jen tak na okraj se zeptám - u těch všech krámů co tu byly jmenované, je pořád ještě nutné za letu smyslupně hýbat páčkami? Někdy mi to přijde že se to už nemusí, když ta rádia jsou tak přemoudřelá :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 0:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1215
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
jyrry píše:
Jak tak pobaveně pročítám to poměřování pindíků, nutně mně muselo napadnout že řada lidí má evidentně tři prdele prostředků a šest prdelí času aby mohli souběžně mít v provozu kdovíkolik modelů a k nim hromadu typů různých rádií. Já bych z toho asi zblbnul :mrgreen:
A jen tak na okraj se zeptám - u těch všech krámů co tu byly jmenované, je pořád ještě nutné za letu smyslupně hýbat páčkami? Někdy mi to přijde že se to už nemusí, když ta rádia jsou tak přemoudřelá :?


JJ na co tolik kramu. Staci jedno radio se kterym jsem spokojen. No vlastne kdyz jsme s dcerou ale testovali hracku o vikendu tak jsem ani radio nezapinal. Teda zapinal, ale na packy jsem nehrabl radi za X desitek ticis zustalo v kufru. Ta mrcha stacila naprogramovat na zemi z PC a pak si vesele odletela a svete div se, ona se i vratila a pristala na bode odkud vzletla. Kdybych mel supleru tak vam reknu ze se mozna netrefila :-D.

Proc tady teda dnes resite radia kdyz jsou vlastne uplne k hovnu. At si kazdej lita s cim uzna za vhodne a co mu vyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 1:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 564
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
jyrry píše:
Jak tak pobaveně pročítám to poměřování pindíků, nutně mně muselo napadnout že řada lidí má evidentně tři prdele prostředků a šest prdelí času aby mohli souběžně mít v provozu kdovíkolik modelů a k nim hromadu typů různých rádií. Já bych z toho asi zblbnul :mrgreen:
A jen tak na okraj se zeptám - u těch všech krámů co tu byly jmenované, je pořád ještě nutné za letu smyslupně hýbat páčkami? Někdy mi to přijde že se to už nemusí, když ta rádia jsou tak přemoudřelá :?


Jestli to bylo na mě nebo ne i tak odpovím.Kdo nic nezkusí nic nepozná.To s těma pindíkama byla zbytečná poznámka.Dělají to všichni včetně Tebe.Taky se chceš někdy blejsknout když máš s čím./podle akcí na které jezdíš máš/.Já jsem na sobě zjistil že mě v poslední době hodně baví elektrika a programování a vlastně dost dalších věcí kolem toho.Páčkama hejbu tak nějak za odměnu a taky mě to baví.Beru to pozitivně protože se mám co učit a baví mě to a hlavně jsem z toho ještě nezblbnul. :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 8:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5595
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
jyrry píše:
Jak tak pobaveně pročítám to poměřování pindíků, nutně mně muselo napadnout že řada lidí má evidentně tři prdele prostředků a šest prdelí času aby mohli souběžně mít v provozu kdovíkolik modelů a k nim hromadu typů různých rádií. Já bych z toho asi zblbnul :mrgreen:
A jen tak na okraj se zeptám - u těch všech krámů co tu byly jmenované, je pořád ještě nutné za letu smyslupně hýbat páčkami? Někdy mi to přijde že se to už nemusí, když ta rádia jsou tak přemoudřelá :?


No počkej, ty bys půjčil svojí vysílačku nějakýmu kindrsákovi co se učí lítat bez strachu že ti jí hodí na zem až poběží pro éro a zakopne? Tak na to mám starou robbe futaba skysport 4 s jeti modulem, ta tak nějak koluje po kamarádech podle toho, kterej zrovna učí lítat ratolesti (vysílačku jsem viděl naposledy v létě mám pocit :D ). Flysky - to samé ale bez učitel žák, a navíc jí chci mít v praze s kombatovým křídlem. Nechci aby mi někdo orval křídlem přepínače z jeťáka. Graupner MX 22 se spektrum a MZK Twin 2,4ghz modulem jsem neprodal, protože by mi za něj nikdo moc nenabídl, tak jsem si ho nechal, a teď s ním občas lítá táta (takže se na letišti netaháme o jeťáka jako ze začátku). Mám vysílačů akorát mi to přijde :lol:

Zároveň teda musím říct, že na skysportu i flysky je znát cena, ty kniply, přepínače... prostě je to plní účel ale nic moc navíc. Graupner MX22 i jeťák mají mechaniku celkově o dost lepší, a to Graupner letos slaví 13 let v provozu, z toho 9 let intenzivního soutěžního lítání a pořád maká. Na Taranisech lidi mění kniply mnohem dřív. Takže proto já bych třeba do Graupnera šel.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 9:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16886
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Já chtěl jen projasnit chmurnou atmosféru vlákna které jako obvykle sklouzlo tradičním směrem. :roll:

Co si tak znovu přečíst název vlákna a jeho první příspěvek? Zkusit napsat svoje zkušenosti s konkrétním rádiem na konkrétním typu modelu který tím chce tazatel řídit. Nic víc. :?:
Teda pokud to jde vydržet :mrgreen:

Jinak si tazatel může projít zde již napsané (jak nahoře píší "Pravidla fóra") a ten stejný maglajs tu najde X-krát a zmatek mu zůstane. To nejsou rady, to jsou spíš zamlžující informace :roll:

P.S. Vhodnost vlastněné Mx-20 na termické elektrovětroně neposoudím, neb termické elektrovětroně neprovozuji a ani to nějak neplánuji.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8192
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
jyrry píše:
Já chtěl jen projasnit chmurnou atmosféru vlákna které jako obvykle sklouzlo tradičním směrem. :roll:

Hej zadávateľ zadal tému a vyparil sa :lol:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 10:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 417
Bydliště: Písek
LV píše:
Hej zadávateľ zadal tému a vyparil sa :lol:

Zadavatel vlákna se tu ještě jednou ukázal, ale bohužel ze sebe opět nevymáčkl, jak daného větroně míní komplikovaně ovládat a kolik do toho chce investovat. Jediné co napsal je že levnější je lepší, ale to je taky otázka, pro někoho je levnější 3000 a pro někoho 10000 kč... My vlastně ani nevíme, zda ten jeho Ethalon bude mít třeba vůbec klapky, které se objednávají na přání... z celého tazatale (pokud se nevymáčkne jinak) mám pocit, že vůbec neví co a jak chce vůbec naprogramovat a nebo celého větroně bude chtít nenáročně napípat jako každý jiný 5ti kanálový model, s tím, jestli tam má klapky, tak ty další dva kanály hodí na 3 polohový přepínač a bude spokojenej. Holt kdo se neumí vymáčknout, tomu není rady... Pokud se vymáčkne a nastolí nějaké adepty s informací co a jak bych chtěl programovat, tak poté můžou uživatelé daných rádií dávat vlastní poznatky...

hanyking píše:
Děkuji za rady. Chtěl bych aby zvládla jen tu telemetrii a elektrovětroně. Když bude v češtině je to ok když jen v angličtině tak mě to taky nevadí. Víc funkcí nevyužiji. Levnější lepší. Už se těším na jaro :-) Dík


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.01.2018 10:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 553
Bydliště: Žďár n. S.
hates píše:
Jiz jednou jsem to psal ze tady na tomto foru, pokud se nekdo zepta na vyber vysilace silna reklama na FrSky. Mozna ty lidi co to doporucuji jsou za to placeni...
Jo, už jsem si za to postavil barák :mrgreen: :mrgreen:
qeex píše:
...prechod na open tx byl pro mne vysvobozením...
To bude spíš ten důvod, hatesi :lol:
Někomu sedí uzavřený systém, někomu prostě ne.
LV píše:
Hej zadávateľ zadal tému a vyparil sa :lol:
Možná se nevypařil, ale někde za bukem se nám hodně směje :roll:

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz