Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ovladanie motora pre SUMkarov cez WIFI
PříspěvekNapsal: pon 28.02.2022 18:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
... alebo zvonku kruhu pre decka, beginerov ... ja neviem koho



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

co vy na to ... potrebujete? nie?

a ak to niekto vie z hlavy ... je to legalne v nemecku? tusi niekto?

yo a samozrejme to ide to napojit aj na velky model a casovac, ak ma niekto paranoju ze neveri casovacu, alebo chce killnut pri zalietavani
[Youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=HZTShdWivI8[/Youtube]


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2022 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3088
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom, SK
Sa mi zdá, že to má cez BT, nie wifi (podľa modulu...), ale to je v podstate jedno.

Ako idea - dobrá...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2022 15:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
Sa ti zda podla zamrsteneho modulu? tak to musis mat dobre oci ... ale ked sa pozries tymi dobrymi ocami na to video, uvidist tam malinke neaktivne preciarknute B :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2022 9:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2017
Příspěvky: 291
Bydliště: Ruda nad Moravou
Je to zajímavé, tušíte "kde to roste"?
Případně další info - váha, dosah (jasně, bude omezený), dostupnost, cena ...
To využití na účka může být super, stejně by tak mohlo být i na volné elektrominimakety (v hale nebo při záletu "kolem hlavy").
Díky za podělení SE, případně další info... Bayeux

_________________
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2022 10:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
No ako vidis na videu, rastie to na mojom stole. Je to len prototyp (by-produkt niecoho ineho na com teraz makam), cenu nema, nie je to dokoncene, dal som sem to len preto aby sa niekto chytil betatestovania (a ze chytil, je dobre, uvidime ako otestuje ... ale este sa klasicky nedokopal aby mi poslal adresu). V podstate islo o to ci sa pustim do vyroby plosakov, lebo to bude znamenat naucit sa s plosakoprogramami, do coho sa mi vobec nechce :roll:

Dosah som testoval vonku, je WIFIoidny to znamena pri najlepsom nejakych 90 metrov (to bolo vonku, co to urobi v hale netusim), takze lietat sa s tym vonku klasicky neda, ale okolo prdele s nejakym pomaloletom by to slo, len netusim ci je to legalne a zdrave (to ucko je uviazane, takze nic horsie ako ze onho prides z bezpecnostneho hladiska nehrozi, su riesenia s infra ledkami a tiez OK). Nezdrzal som sa a skusil urobit aplikaciu ktora vie ovladat okrem motora aj 2 serva naklananim (na strany smerovka, pozdlzne vyskovka, motor na tlacitku). Vsetko pekne fungovalo (na stole :mrgreen: ), takze technicky by slo ovladat ako trojkanalom.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2022 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3088
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom, SK
To sa asi v obchode kúpiť nedá.
Ale buď to niekto bastlí za "úhradu", alebo to niekto dokáže zbastliť len tak.
A nemusí mať ani nejaké vedomosti o modelárstve, ale o technike...

Vidím, že Igor ma predbehol...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2022 11:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
Este som nasiel starsie video so servami s este development boardom (to cervene je power banka USB, to co blika je samotny WIFI a kam je zapichnute servo je len "rozvodka").



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Mobil je naplacato lebo akceleometer dava udaje tak blbo ze v zvislej polohe nastava Euler lock, ale asi by sa to dalo nejako vyriesit aby bol mobil zvislo a riadilo by sa ako kniplom. Alebo v extreme nie je problem urobit (vytlacit) knipel, strcit donho taky isty modul s baterkou a akcelerometrom a "kohutikom" na motor ... to je uz ale extrem, jednoduchsie je zobrat normalny shitovy R/C vysielac a je z toho viac muziky ... takze to beriem len ako srandicku, nevidim to celkom zmysluplne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2022 12:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2017
Příspěvky: 291
Bydliště: Ruda nad Moravou
Igore - Tvůj stůl neznám, ale už si ho budu pamatovat :)
Ale že na něm vznikají různé šikovné hračky a udělátka, bazmeky (ako by s nadsázkou vravel Štefan Gašparín) - to je mi známo...

Díky za odpovědi a "namlsání", určitě budu sledovat a kdyby se uvažovalo o nějaké maloserii - já bych si třeba rád hrál :wink:
90 metrů dosah venku je ažaž a nad očekávání, šlo mi skutečně například o doladění volného elektromodelu v podvečer kolem hlavy - třeba výkon motoru v různých fázích letu, nebo právě coby "kill switch".

Jasně - jde tam vlastně přidat přijímač a využít už tak nutný regulátor, ale to je zase mít vysílač atd.

Já jsem PRO tyto nové technologie s eliminací dalšího vybavení. Díky, práci a bastlení zdar! Bayeux

_________________
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2022 12:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2017
Příspěvky: 291
Bydliště: Ruda nad Moravou
igorb píše:
Este som nasiel starsie video so servami s este development boardom


To je taky parááádní legrace :-) Určitě se tu najdou další fandové...

_________________
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.03.2022 11:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
No neviem, ono je vdaka tomu konektoru ktory je potrebny pre ucka dost velke,neviem ci by som to chcel vozit v malom FF modeli. Ma to 35x25mm a vazi 5g, Pri tom samotny ten wifi modul je 15x25 a vazi myslim 1g. Takze keby sa eliminovali vsetky konektory, dalo sa to do modelu natvrdo tak by sa vela usetrilo, problem je ale stale s tym 3,3V napajanim, keby si zbastlil 3.3V stabilizator (mozno by stacila tomu dat do cesty z 5V jedna 1.8V zenerka, to by som mohol vyskusat) tak by to mohlo byt fakt male a lahke. Pripadne tam "nakablovat" jeden servo 3pin.

Neviem cim sa take modely pohanaju, ale aj keby tam bol len jednoclanok, stale je to vela. Bezpecne by bolo len lifecko. V podstate tam treba nieco taketo:

https://www.banggood.com/Mini-DC-3_5-6V ... mds=search

ale skusim tu zenerku az sa k tomu dostanem (mozno cez vikend), to sa da lahko "nakablovat".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.03.2022 13:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2017
Příspěvky: 291
Bydliště: Ruda nad Moravou
igorb píše:
keby ... tak by to mohlo byt fakt male a lahke

Mno vida, už přemýšlíš jako Š.Gašparín + I.Motyčka (MicroInvent, kdysi) :wink:
To byla krásná a zajímavá doba, když se rodily RC a poté i volné pidimodely a pidimakety v ČR. Jsem rád, že jsem byl PŘI TOM...

3,3V je řešitelné, tak jak píšeš (buď srazit napětí, nebo nějaký stabilizátor z chinalandu, případně třeba i regulovatelný BEC viz třeba https://www.rc-factory.cz/prislusenstvi ... ulovatelny ?).

Mno a je třeba čistých 3,3V - 3V nestačí? Napadly mě pak alkalické baterky, ty jsou 3V a obvykle mají "čerstvé" něco málo přes 3V.
Ale jasně - je to váha navíc + navíc neznám odběr a s tím související dobu provozu a jestli to ukrmí, aby to nebylo co start - to CR2032 apod. :-) To jen takový výstřel...

Díky za to úsilí a hlavně že se "dělíš", přeju hodně úspěchů a už nebudu plácat - jen tiše sledovat :-) Bayeux

_________________
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.03.2022 15:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
Ono to funguje od nejakych 2,8V do 3,6V a zerie to v impulzoch do 400mA, takze ten zdroj co si poslal je funkcny ale kanon na vrabce, uplne postacuje linerany stabilizator co som poslal ja alebo ekvivalent s tym obvodom, da sa to kupit za skoronic, napriklad:

https://www.gme.sk/ts1117bcw33-sot223

mozno by som bral low drop a staci mensi prud, ale zrovna tam nevidim na sklade. Trosku sa to nesikovne kabluje.

To by ukazovalo ze ta 2032 by mohla stacit, ale nestaci. Keby stacila tak sa da lahko urobit "diakove ovladanie" typu garazove vrata do ruky s tym istym wifi dielom a tou baterkou. Problem je prave v tej spotrebe, ono si to pri vysielani a bootovani potiahne do tych 400mA a ta gombickova 2032 nema sancu to potiahnut, lebo ta baterka ma velky vnutorny odporor. Mozno by slo nieco vymysliet s nejakym superkondenzatorom, ale to je zase mrtva vaha. Ked je tam pohon, je tam baterka, takze je urcite jednoduchsie vyrobit tych 3.3V z 5V BECa regulatora.

Cez viked sa pozriem na tu zenerku, ta by mohla byt zamrstena "v kabliku".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2022 12:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
Takze .... pohral som sa so zenerkou, ale mal som len SMD verziu ktora nesla rozumne napojit a tiez som si uvedomil ze niektore BECy maju 5,5V alebo aj 6V takze to nie je velmi rozumne riesenie. Takze som skusil napojit klasicky stabilizator 3,3V na konektor, celkom to paslo, ale tiez je to smd a urcite to takto lietat nemoze, ale poriesit sa to da (namiesto drotu kabliky, nejako to zafixovat atd). Tym padom ten modul moze mat ten 1g plus ta drotovacka.

Uckarsku verziu som stlacil na 3,5g, ta ma 2 konektory namiesto 4 co je na videu (ale ta uz isla do sveta) tato nova pojde do mojho modelu a bude sa testovat. Ten plosak na ktorom to je, je drotovany, takze az sa urobi poriadny, tak by sa to este stlacilo pod 3g aj so stabilizatorom. Bude to tipujem niekedy v dalsej petrocnici :mrgreen: ... to tam este pribudne casovac a nejake dalsie triky, ale to bude az to bude :mrgreen:


Přílohy:
DSC06691.JPG
DSC06691.JPG
[ 50.88 KiB | Zobrazeno 1732 krát ]

DSC06681.JPG
DSC06681.JPG
[ 81.79 KiB | Zobrazeno 1732 krát ]

DSC06682.JPG
DSC06682.JPG
[ 96.37 KiB | Zobrazeno 1732 krát ]

DSC06688.JPG
DSC06688.JPG
[ 74.22 KiB | Zobrazeno 1732 krát ]

DSC06695.JPG
DSC06695.JPG
[ 90.79 KiB | Zobrazeno 1732 krát ]

DSC06696.JPG
DSC06696.JPG
[ 61.6 KiB | Zobrazeno 1732 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 11.03.2022 18:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
... som to klasicky nevydrzal ...

a dorobil som este funkciu aby to neuletelo z dosahu - casovac, takze sa to da vo volnaskoch pouzit aj autonomne, ma to nejake oneskorenie, potom cas behu motora (uckari sa v tom najdu :mrgreen: ) plus tam je dalsia funkcia nezavislo casovana, napriklad determalizator (sumkari odhodia .... chcel som napisat bombu, ale po tom co sa tu deje nenapisem ... odhodia letaky, alebo vysunu klapky, podvozok atd) ... ale viem si na volnaskoch predstavit prestelovanie do klzu po zastaveni motora ...

... a kedze tam to wifi je, tak samozrejme to pojde tym wifi "pretlacit" aj proti tomu casovacu, takze motor pojde zastavit aj predcasne alebo znovu spustit po zastaveni

... bozeeeee to je roboty na takejto malej blbosti, a to vlastne robim uplne inu vec, toto bol len side produkt ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 13.05.2022 17:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4691
Bydliště: SK Bratislava
Chlapci testovaci, kam ste dospeli? alebo stale sneh na rodnej hrude? :mrgreen:

Prave mi na stole pristali plosaky s tou drotovackou na 3.3V napajanie, vyrabat teraz nic nestiham, ale buduci vikend je sutaz v Hradci, tak by som ich mohol doniest.


Přílohy:
DSC06766.JPG
DSC06766.JPG
[ 194.43 KiB | Zobrazeno 101 krát ]

DSC06768.JPG
DSC06768.JPG
[ 51.03 KiB | Zobrazeno 101 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz