Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 14:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 539
Bydliště: Rokycany
RCModely píše:

Můžeš použít vícelistou vrtuli.

Nevím jestli při těch 12" by se dostatečně udržela účinnost 4listu oproti 3listé?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 14:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 539
Bydliště: Rokycany
Tak jsem po porovnání fotek a plánků zjistil, že na mém plánu na 108" je opravdu jiná rozteč motorových gondol v cetroplánu. Když je posunu do originální pozice, dá se rozměr vrtulí zvětšit až na 13". Takže bude ještě rezerva kam pohony vyvíjet :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 14:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm, nejakych 12x8 jsem mel na 1,6m Mosquitu... To budes muset jit s otackami hodne nahoru abys mel tech 4kg tahu na motor. To bych asi ozelel maketovost a dal bych alespon 16x10, jinak to bude docela kvilet... Slusne a asi i lepe ucinne jsou APC 15.75x13.5 - po jejich nasazeni (a vymene motoru) letam rychleji a dele.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 15:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak oprava, měl jsem tam 12x6 a motory 1000kV na 3s.
Mám tady jen ty 12x6 a pak až 14x7 a 14x9, motor 4248 650kV; myslel jsem že to tu roztočím na 5s a napíšu kolik to bralo, pro orientaci...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 15:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 539
Bydliště: Rokycany
Ty SK3 660kV mají na 3list 12/8 a 4S podle eCalcu ideální účinnost a 59A. Tah asi 4kg. Takže bych asi musel jít na větší motory, nebo s 5S na menší vrtule. To by ale nemuselo o moc víc tahat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 17:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jirka JR píše:
Ty SK3 660kV mají na 3list 12/8 a 4S podle eCalcu ideální účinnost a 59A. Tah asi 4kg.....

No tak to by mělo stačit, přece jen to není stíhačka :-D

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 18:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 69
jyrry píše:
Jiří, jukni na tohle ...

Odkaz neaktivní :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 19:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 539
Bydliště: Rokycany
jyrry píše:
No tak to by mělo stačit, přece jen to není stíhačka :-D

Přesně, musí se tak hrnout vzduchem :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 19:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Telemaster píše:
...
Odkaz neaktivní :(

Jojo, Jirka uz ma stazeno.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 20:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 69
jyrry píše:
Jojo, Jirka uz ma stazeno.


Asi to je tajné. Škoda mohli se kouknout i druzí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 20:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2010
Příspěvky: 67
Bydliště: Třešť
Obrázky: 0
http://rcsturla.com/pby-catalina-18-plans/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2017 21:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.1.2014
Příspěvky: 49
Mám doma monografii Cataliny (In Action), pokud budeš něco nutně potřebovat, mohu poslat scan. Jinak motorizace 2x4 články je velmi málo. Kamarád má He 211 Uhu stejné velikosti- cca 2500mm a má tam 2x6ti článek, váha cca 9kg a třílisté vrtule a odběry kolem 60A na motor. Psal o něm v jednom z čísel RCR.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2017 7:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ono to myslím bude stačit když hmotnost udrží do těch 8kg... Pokud to bude opravdu mít ten příkon jednoho motoru 59A x 16V = 944W tak to poletí realisticky. Mám na 10,5kg éru příkon cca 45A x 24V = 1080W a spíš méně (samozřejmě to 2x) a to je při tom stíhačka.
Ony ty příkony změřené na zemi jsou trochu zavádějící, bere mi to nějakých >50A staticky ale podle spotřebovaných mAh to má něco mezi 40-45A za letu.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: pát 17.11.2017 11:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2013
Příspěvky: 539
Bydliště: Rokycany
Tak krasavci už dorazili. Teď ještě slepit nějaké gondoly :D
Jó, a taky vrtule z Číny. Ale to bude asi trvat. Nemají zatím ani "track".
Příloha:
20171117_101538.jpg
20171117_101538.jpg [ 88.59 KiB | Zobrazeno 1138 krát ]


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Catalina
PříspěvekNapsal: pát 17.11.2017 16:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9096
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
K čemu je ta destička s knoflíkem servokonektory před vybaleným motorem?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz