Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 12:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 467
Bydliště: stud. zbys.
to bude krasný stroj :) :)
kamarad dodelal odnichte nvelky hornoplosnik alita to paradne :D


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 16:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Díky za tip.

RAL 7013 vím, ale spodek nevím :-D nikde není uvedený, na tu barvu se pozeptám :-) díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 16:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 300
Bydliště: Napajedla
Já jsem kdysi stavěl australskou verzi.
V popisu byla i tato - třeba tam bude zmínka o odstínech.

Ale řekl bych, že by zase neměl být takový problém googlit a hledat zbarvení (předpis) pro rakouská letadla patřičné doby.
A ani se to nemusí vztahovat přímo k PC-6.
Hledej třeba zbarvení pro Short Skyvan.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 16:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 300
Bydliště: Napajedla
Ještě kromě třeba " plastikářských" stránek bych prošel tabulky firmy Agama, kde mají přímo určené země a období; nebo podobný popis v dřívějších číslech APKR, kde byla i výše zmíněná monografie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 11:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Tak druhá strana "onýtovaná", ještě doplnit pár zbývajících nýtů a trup je hotový na nástřik. Pro naznačení paneláže jsem použil rovněž hrotovou pájku. šlo to jako když rýsujete tužkou na papír :-)

Křídla jsou už potažená, tak se půjde už brzo do vzduchu.


Přílohy:
20170821_002627.jpg
20170821_002627.jpg [ 280 KiB | Zobrazeno 691 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 12:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 408
Bydliště: Telč
Nádherný! :-)

_________________
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Pěkný to máš! To naznačení prolisů na kormidlech je folie s vyřezanými nudličkami?

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 20:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Díky moc ......... Nechal jsem si to říznout v reklamce, jeto jeden velký kus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2017 18:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Lidi, potřebuji poradit :-(

Kvůli bezpečnosti jsem si pořídil HOBBYKING™ HKU5 5V/5A UBEC - https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm ... tore=en_us

mam zapojená dvě malá běžná serva, 4článek Lipol ( nabité ), udělal jsem si bypass přímo na baterie, ( regulátor není zapojený v příjmači ). Přijímač mam Graupner C 19. Vysílač MX-22. Po zapojení baterií, mi začnou ty serva škubat, musím rozpojit baterie, po chvilce to zkusím znova, škube krátkou dobu a najednou je vše OK.
Zkoušel jsem sílu signálu a ten je OK. ještě poznamenám, že jsem ten externí UBEC zapojil přímo do přijímače jako napájení.

P.S. zkoušel jsem to na jiných servech a také to dělá.

Nesetkal jste se s tím někdo ?

Díky Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: úte 05.09.2017 20:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4608
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
co je to za serva a jak se chovaj pri napajeni z jineho zdroje (treba jiny BEC) ?

C-19 je ten klasicky FM Graupner ?


Ten tvuj BEC je spinany - sice jsem to jeste nepotkal ale dovedu si predstavit ze to nejakym starsim servum muze vadit nebo ti to rusi prijimac. Ja jsem v dobe FM pouzival tendle SBEC - https://hobbyking.com/en_us/turnigy-3a- ... ction.html - s C 17tkou na 40Mhz a problem nebyl ale pouzil jsem ho prave proto ze je oplechovanej a psanej ze ma nizke RF emise. Mam obavu ze ted na to hazou bobek protoze 2.4Ghz digitalni prenosy si s tim poradi.

Zkusil bych :
- zda pozice anteny zmeni nejak chovani serv
- zda by nepomohlo pridani jednoho kondiku do volneho servo portu ala http://www.jetimodel.com/en/katalog/Acc ... dCAP-10AS/

no a pokud to nepomuze a nechces prejit na velky linearni bec (ani nevim zda se dela, mozna dat dva - na kazdy 2 clanky z aku jeden) tak zkusit novejsi verze toho meho https://hobbyking.com/en_us/turnigy-8-1 ... ipoly.html resp. mensi https://hobbyking.com/en_us/turnigy-5-7 ... ipoly.html

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 0:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Přijímač je klasický 35 MHz

Někde jsem našel, že ten UBEC vloží mezi servo a přijímač. Tak to ještě zkusím. jen nechápu, proč to blbne tak 20s a pak je to Ok, i když to odpojím a znova zapojím.

Když to nechám tak 20 minut vypnutý, tak se to opakuje znova. Měřil jsem to a leze tam 5,4 V, žádné kolísání.

Anténa je úplně mimo elektroniku, regulátor je hned za motorem a přijímač je až za křídlem pod horním potahem.

Kdyby to pořád zlobilo, tak vezmu ten jiný.


Díky Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 7:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.5.2016
Příspěvky: 12
Bydliště: Odolena Voda
Ahoj.
Koukni sem
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... 0%93-3cast
tady měřili rušení z UBEC zdrojů. Doufám že ti to pomůže.

_________________
FlySky i6 ,FrSky Q7, Step One, ZMR250,P-51 Hacker


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 9:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7802
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pro to 35MHz rádio bych asi "nedráždil hada bosou nohou" a použil bych pro napájení přijímače a serv radši samostatnou baterku. Tem Pilatus jí hravě uveze. Je to výhodnější i kvůli případnému zkratu serva, protože v nejhorším kablík uhoří, ale přijímač pojede dál, kdežto BEC se vypne a neřídíš. Už se to tad několikrát řešilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 10:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4608
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jo, asi bych zvolil 2S Life a k tomu Max BEC od Jeti coz je linearni bec a zvladne srazit to o kousek vetsi napeti nez bude potreba. Pokud se pouziji nejake vetsi LiFecka tak to nabijes parkrat za sezonu

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilatus PC-6 od Lasermodely
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 14:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
bobosag píše:
Ahoj.
Koukni sem
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... 0%93-3cast
tady měřili rušení z UBEC zdrojů. Doufám že ti to pomůže.



Díky za odkaz, neskutečný test, jen jsem zíral.

Jinak všem díky za rady, asi tam dám prostě baterie solo :-( honím to 4článkem a to bych musel koupit ten MAX BEC 2 ) a to je už pořádný macek ( 85 g a 10 cm na délku ) hodím tam dvoučlánek 850mAh a to musí stačit.

Honza


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz