páč se to probíralo na srazu v hospodě, tak bylo po pár pivech v opilecké pýše rozhodnuto--jdeme do toho jako do společného projektu, páč já dal asi těch piv nejvíc, tak jsem se hrdinsky poplácal po zádech, že na ten pulzák postavím klasiku V1.
kluci dovalili plány většího modelu, ten se trochu zmenšil na rozpětí cca 1300mm a někdy před vánoci jsem začal se stavbou.
od začátku se počítalo s tím, že v čumáku bude elektromotor, páč spoléhat pouze na pulzák mi minimálně pro bezpečné přistání v českých podmínkách nepřišlo uplně rozumné.
bohužel během stavby se začalo zjištovat, že s funkčností a spolehlivostí čínského pulzáku to nebude asi žádná sláva, navíc nám teprve časem došlo, že i z bezpečnostního hlediska nebude těch příležitostí, kdy je ještě trochu rozumné odstartovat model s rozžhavenou rourou za nádrží s benzínem během roku mnoho, tak se rozhodlo o alternativním pohonu místo pulzáku maketou s pohonnou přípomocnou jednotkou edf v maketě pulzačního motoru, vlastně jediný duvod, proč k elektromotoru v čumáku použít i edf v rouře bylo pouze z duvodu, aby tam ta roura nebyla jen tak zbytečně.
v pondělí nám konečně dorazilo edf, tak jsem se hned pustil do patlání makety roury, no a jak to tak nějak začalo nabírat tvar,tak ačkoli jsem vesele lepil dál maketu pro edf, tak ve mě začala pomalinku dozrávat uplně jiná myšlenka,vyprdnout se na celé EDF, ale maketu motoru využít jako ozvučnici pro reproduktor a V1 ozvučit skutečným zvukem pulzáku, žádný složitosti, nahrát zvuk skutečného pulzačního motoru pro V1 z youtube do mp3, promixovat to na delší čas a hotovo, žádný složitosti, bud ten pulzák jede, nebo ne, ale není potřeba řešit ruzné otáčky, jako u zvukových modulu pro klasické modely, tak se ještě uvidí pro co se rozhodneme, ale určitě zkusím alespon doma na stole tu rouru ozvučit, navíc v případě vypuštění edf v zadní části modelu by se značně snížila letová váha, páč by nebylo potřeba tolik dovažovat čumák a místo 450g edf by byl v rouře tak maximálně 150g reproduktor---noo, možná i v konci trubky někdy bud dýmovnice, nebo nějaký zábleskový reflektor, to se ještě uvidí, stejně je to celé jedna velká ptákovina, ale všichni jsme z toho maximálně nadšený, hlavně z toho kolektivního blbnutí, je to uplně něco jiného, když se ted sejdeme a máme společnou řeč, než když jsme si vždycky mleli každý o tom svém--teda hlavně já
tady fotky, jak se to zatím pomalinku proklubává na svět:
http://pepin65.rajce.idnes.cz/V1/