Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 12:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Tak ten se tam vejde s přehledem :-) Díky za typ. Nemá někdo s tímto motorem zkušenosti ?

Jinak jsem začal s odlehčením.


Přílohy:
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg [ 37.29 KiB | Zobrazeno 2202 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 15:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Rakovnicko
Dělám od loňského podzimu s pomocí stejných podkladů spita, ale verzi XVI. Motor použiji
MVVS 80TS, který má 2 svíčky stranou a pod kryt se vejde (viz.obr.). Obrázek je starý. Předek jsem prodloužil
o 15mm, což nebude vidět a výrazně to pomůže těžišti a jako motorová přepážka bude původní s
označením 24. Výkon má s velkou rezervou.
Příloha:
Trup konstrukce.JPG
Trup konstrukce.JPG [ 205.75 KiB | Zobrazeno 2154 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 16:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Já kontaktoval firmu ROTOMOTOR a požádal jsem je o 3D model jejich motoru. Za což jim za vstřícnost moc děkuji :-)

Takhle se tam vejde. Jediný problém jsou vačky, ty mi čouhají ven tak 6 mm. Tak buď rozšířím ten pupek o 1 cm na každou stranu. Snad to nebude poznat, A nebo prodloužím hřídel o 3 cm a motor šoupnu víc dozadu ...... ale to netuším co to udělá. Když bude kvalitní a vyvážená vrtule, tak to snad ložiska a model pobere. Tohle nevím.


Přílohy:
4.jpg
4.jpg [ 82.69 KiB | Zobrazeno 2141 krát ]
5.jpg
5.jpg [ 45.08 KiB | Zobrazeno 2141 krát ]
6.jpg
6.jpg [ 53.62 KiB | Zobrazeno 2141 krát ]
7.jpg
7.jpg [ 56.47 KiB | Zobrazeno 2141 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 16:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2008
Příspěvky: 983
Bydliště: Vysoké Mýto
pidrman píše:
Tak ten se tam vejde s přehledem :-) Díky za typ. Nemá někdo s tímto motorem zkušenosti ?

Jinak jsem začal s odlehčením.

O jednom kousku vím.Bude zabudovanej ve Zlínu 526.Dám vědět,jak to šlape.

_________________
http://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=hynek.myto


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2012
Příspěvky: 1124
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 9
pidrman píše:
Já kontaktoval firmu ROTOMOTOR a požádal jsem je o 3D model jejich motoru. Za což jim za vstřícnost moc děkuji :-)

Takhle se tam vejde. Jediný problém jsou vačky, ty mi čouhají ven tak 6 mm. Tak buď rozšířím ten pupek o 1 cm na každou stranu. Snad to nebude poznat, A nebo prodloužím hřídel o 3 cm a motor šoupnu víc dozadu ...... ale to netuším co to udělá. Když bude kvalitní a vyvážená vrtule, tak to snad ložiska a model pobere. Tohle nevím.

mas to moc pekny,i jako zarputilej nemec bych si dal rict.. :lol: ale neres prodlouzeni hridele,stejne tam musis udelat vetraci diru,jinak to upeces... vyzkouseno..

_________________
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2007
Příspěvky: 762
Bydliště: nerad
Teda Doubravko byls rychlejší, to upečení mne napadlo hned jak jsem to uviděl. Uchladit v takovým čumáku řadovej dvouvál bude oříšek :wink:

_________________
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 19:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2008
Příspěvky: 983
Bydliště: Vysoké Mýto
Se zabýváte prkotinama :D

_________________
http://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=hynek.myto


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.04.2014 21:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
:-D :-D

No už jsem koukal, že to nékdo řešil kanálkama od chladičů, ale nedovedu si představit tam krouti nějaký kanálky :-) Jeden chladič měl jako vstup a druhý jako výstup. A uvnitře trupu malé dmychadlo jako chlazení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 14:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2007
Příspěvky: 291
Bydliště: Hlučín, Ostrava
Obrázky: 0
Ten čouhající motor o pár milimetrů... : Krytky vaček by se měly dát sundat, ne? Tuším, že v RCM v březnovém čísle je pod kapotou použit motor bez krytek vaček....

A s tím upečením motoru bych to viděl na nějaký pěknější systém, než vyřezat zespodu díru a překrýt mřížkou...
Byla by škoda ubírat na maketovosti, když to vypadá na takový pěkný kousek :D

_________________
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 14:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2060
Bydliště: Ústí nad Labem
Pista.Wassermann píše:
Krytky vaček by se měly dát sundat
Dovolím si upozornit, že vačka se v tom motoru nachází úplně jinde, uspořádání je OHV. Pod zmiňovaným krytem se nacházejí vahadla ventilů. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 14:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Pravda :-) moje nepřesnost :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 18:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2008
Příspěvky: 983
Bydliště: Vysoké Mýto
Kanály by asi udělat šly,ale výsledek je dost nejistý.Ale koneckonců,díra před válcema jde udělat vždycky :



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
http://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=hynek.myto


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 18:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2007
Příspěvky: 762
Bydliště: nerad
No, ono na počítači jde všechno, akorát to ve skutečnosti funguje trochu jinak.. :wink:

_________________
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 18:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Jj, souhlas. Počítač je kamarád, ale realita je trošku nepřející :-) S tím chlazním bude problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 20:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 27.9.2012
Příspěvky: 1258
Platíš daň za atraktivní model :cry:
Doufám,že to dobře vyřešíš.
Cockpit Drill Supermarine Pidrman Spitfire
1-zkontrolovat baterie aktivního chlazení.
2-spustit VASA FAN 1 a 2.
3-R-R Merlin ..... CONTACT !
:D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: JASSoft a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz