Ahoj som šťastným majiteľom tohoto modelu už druhú sezónu, a ak ti môžem poradiť určite ani len nerozmýšlaj nad lacnými servami, tomu modelu by si doslova obmedzil jeho možnosti pomalými servami, ja tam mám 4x 10kg graupner digitál MG servá + 1 silnejší 15kg savox na smerovku. Hlavne rychlost serv je dôležitá aby dosahovali rýchlosti +- 0,10sec. Ak ti môžem odporučiť tak z toho čo je dnes aktuálne by som využil ceny aktuálnych graupner HBM 980 BB MG (15,0 Kg)
Celý palubný systém by si takto mohol napájať 2s lipo
Palubný systém mám spravený na dva samostatné okruhy 2x prijímač Spektrum AR8000 2x baterie 1100 life 6,6V (moje servá totiž niesú HV) a zapalovanie štandartný 4 článok elenoop (na jednom okruhu riadim servo plynu, druhým servo sytiču takže mám istotu že motor budem vedieť vždy bezpečne vypnúť) a takto som zbytočne nemusel používať žiadny powerbox a zachoval som si spolahlivosť (samozrejme takto to ide ak nemáš prijímače s telemetriou ) a na záver moje osadenie motoru je ZDZ 40 s bočným hrčekovým výfukom a ako to celé spolu funguje si môžeš pozrieť tu
To co sis vybral je děsně pomalý. Na křidýlka a směrovku dej třeba Savox SV 1271 nebo SV 1270, na vop dva Kavan GO1035, napájení z 2s lipo ideálně... případně regl s opravdu silným bec a aspoň 7,2V.
_________________ Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Regulátor bude Platinum Pro 120A V4. https://www.modelcentrum.cz/produkt/Pla ... -V4-i99241 Ten by to mohl dat. Ty serva jsou dost dobrý. Pomalu příspěvek od příspěvku se ale vzdaluji od mého předsevzetí finančně nevykrvácet. Mohlo být hůř Děkuji, objednávám.
Registrován: 29.1.2004 Příspěvky: 5831 Bydliště: Týn nad Vltavou Obrázky:5 Blog:Zobrazit blog (1)
Tyjo, 10A bec bych skoro tipl, že bude málo. Ale protože výrobci serv lišácky nepíšou, kolik serva berou, a výrobci BEC nepíšou, kolik to snese špičky... je to víc náboženství než kvalifikovaný výběr
Každopádně 10A jsem bral jako minimum pro 1,7m éro se 4x20kg servama. Mám nakonec MEZONa s 15A Becem a jsem schopný ho za letu zahřát, ale ne přetížit.
_________________ Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Registrován: 29.1.2004 Příspěvky: 5831 Bydliště: Týn nad Vltavou Obrázky:5 Blog:Zobrazit blog (1)
Nebo se zeptej Bauíííího co si o 10A bec myslí... v helinách to přece musíte mít vyzkoušený kolik co žere. Případně 10A BEC s nějakým backupem, to se do heli taky dělá...
Na VOP je příprava na standartni serva. Petr H. navrhuje mini Savox SV-1250MG má 29.6 g. Redukci bych si vytisknul, ale bude stačit 8kg ? Motor je dost těžkej, abych nakonec nemusel zatěžovat zadek.
Ahoj. V elektrike v dvojmetrovke mi dobre chodili rýchle hitec servá: Hitec 8330SH HV ale aj Hitec 7940TH hľadaj podobné servá s rýchlosťou okolo 0,07. 0,1 je pomalé servo do akrobata, to je strašne vidieť a cítiť. A určite bez BEC napriamo na 2S LiPo. Pozor v mrazoch pod -10°C jedna prijímačovka na jeden let! A áno vykrvácaš, ak chceš osadiť solídne elektro dvojmetrovku rátaj cca +- 46000Kčs. Ľ.
Já bych těch 0,1 neviděl tak černě, naopak moc rychlá serva budou mít problém, že při sebemenší vůli v čemkoliv se rozkmitají. Reálně je podle mě 0,07-0,1 úplně v klidu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru