Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: čtv 04.08.2016 20:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
Zkoušel jsem. Ono to nějak vymizelo(nechápu možná jak jsem to párkrát povytahoval konektory atd.) Nezmizelo to úplně, ale je to lepší. Spíš mám problém, že mi šroubek, který drží to táhlo nedrží. Takž to asi udělám ta jak to je na tom druhém servu. Uvidím zítra, možná se to zas změní.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: čtv 04.08.2016 20:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
Lark píše:
Ještě bys moh vyzkoušet místo napájení z BECu, odpojit regulátor s BECem a přijímač se servama napájet samostatným akumulátorem 4,8 až 6V. Taky to testování pohybu udělej pomalým pohybem kniplu, jestli t poskoky jsou pravidelné, nebo náhodné. Při tom rychlém šmrdlání se toho moc poznat nedá. Taky jsi neodpověděl co je to za serva, jestli analog, nebo digitál.



Právě netuším co to jsou za serva, ale nejspíš anologové. Zítra zavolám pánu od kterého jsem to kupoval a zeptám se na ty serva. Zatím děkuju moc za všechny rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: čtv 04.08.2016 20:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
ingwarr píše:
nemusí to byt to isté ale napíšem to, tiež to podobne poskakovalo, vylomené zuby v serve z dôvodu že krídielko malo obmedzený pohyb na dol, tým že sa oprelo a servo pri plnej výchylke sa snažilo ist dalej :mrgreen: nemal som ešte nastavenú velkost vychýliek v TX, len mne to v serve aj občas zarapkalo :wink:



Právě se bojím, že se to samé stalo při výškovce. Projevuje se to při plné výchylce takovým divným zvukem. Zatím se ale servo drží až na ten zvuk.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 5:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Neřešit a serva vyměnit. Zjistit od původního majitele, jak dlouho s tím létal a zda byl prvním majitelem. Pokud to nějaký ten rok měl a jsou v tom původní serva, tak mají odzvoněno... :wink:
U Hottriggera "Graupner" jsem musel vyměnit všechna serva (neurčitého původu) po cca třech měsících a to byl nový.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 10:00 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
Prvně opravím ten držák na táhlo a jestli by to bylo tak nějak normální tak bych to zkusil ve vzduchu. Já bych hned vyměnil ty serva, ale mám 15 takže už mi těch peněz moc nezbylo :D :D . A taky se mi furt zdá divné, že by ty serva byly vadné, protože jak mi to pan ukozoval tak bylo vse OK. Uvidím... Ještě chci vyzkoušet range test, protože v domě nic moc(ale přes stěny a nevim co vsechno se tomu nemůžu divit) zatím dík moc :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 10:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 467
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
Honza27 píše:
Prvně opravím ten držák na táhlo a jestli by to bylo tak nějak normální tak bych to zkusil ve vzduchu. Já bych hned vyměnil ty serva, ale mám 15 takže už mi těch peněz moc nezbylo :D :D . A taky se mi furt zdá divné, že by ty serva byly vadné, protože jak mi to pan ukozoval tak bylo vse OK. Uvidím... Ještě chci vyzkoušet range test, protože v domě nic moc(ale přes stěny a nevim co vsechno se tomu nemůžu divit) zatím dík moc :D


držím ti palce..hlavně ho nerozflákej 8¨-)

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 10:35 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
chroustjazz píše:

držím ti palce..hlavně ho nerozflákej 8¨-)



Dik :D budu se snažit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8033
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já bych s tímle asi do vzduchu nešel. Budeš mít nejspíš problémy při přistání, protože dvouplochy na výškovku reagují většinou podstatně ostřeji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 11:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
Jak říkám opravím výškovku a uvidím. Jestli by to bylo moc tak samozřejmě nejdu do vzduchu. Jak to opravím dám video jak to chodí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 18:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
Problém vyřešen. Za 1. škubance dělal kablík z regulátoru (byly dva do přijímače) tak jsme ho vytáhli, takže zůstal jenom jeden. Po vytáhnutí žádné škubání, krasně to chodilo. Za 2. Hned po opravení jsem šel zalítnout všechno bylo OK i dosah jsme zkontrolovali, ale na něco jsme zapomněli.... Reverse křídelek. Všechno jsem zkontroloval až na tu jednu věc. Prostě já nevím. 100 krát párujete a naopak a ten jediný krát si to nezkontrolujete. Možná to půjde spravit, ale ted na to nemam náladu. Ale jinak moc díky za všechny rady a za snahu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 19:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 467
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
je to epp..tak snad půjde..nebo je to hodně?

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8033
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nechápu čemu by mělo vadit zdvojené napájení, nebo byl na obou kabelech i signálový vodič? S tou havárkou je to škoda, ale snad to půjde opravit. Někdy se holt zadaří.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 20:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.7.2015
Příspěvky: 86
Bydliště: Moravskoslezký kraj, Český Těšín
Jo půjde. Musím koupit banty na křídelka (ulomila se) a ještě držák motoru se ohnul jinak baterka K.O.a bojim se ze přijímač taky. Nejsou to velké škody ale mrzí to. Jinak kabel ze signálem tam právě nebyl tak netuším. Hlavně že to jelo (teď uz to zas nejede, ale to je maličkost :D )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 22:52 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 2828
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
Lark píše:
Nechápu čemu by mělo vadit zdvojené napájení, nebo byl na obou kabelech i signálový vodič? S tou havárkou je to škoda, ale snad to půjde opravit. Někdy se holt zadaří.


...nemam aktualni prehled o reglech ( krome nekterych Spinu) . Chces rict, ze dnes jiz z kazdeho reglu trci dva kabely?

Na soucasnych Spinech Pro , je jeden urcen k napajeni a ovladani reglu a druhy na prenos telemetrickych dat.Ten se pripojuje do ext konektoru na prijimaci ,nebo expanderu.

Co vim , starsi regly meli jenom jeden kabel.

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém se škubáním...
PříspěvekNapsal: pát 05.08.2016 23:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8033
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No já jsem to právě taky nepochopil, jak mu z reglu šli dva kabely. Jestli to bylo na způsob Y-kabelu, pak by ale byl signálový vodič jen u jednoho. Pokud by byl v obou, asi by blbnul jen regulátor. Nebo ten druhý je telemetrický výstup, a i když by ho zapojil do výstupu pro servo, tak by to stejně nemělo mít vliv na signály jiných kanálů pro serva. Asi by to chtělo od Honza27 trochu víc upřesnit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz