Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hydrofoam
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 14:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 250
Bydliště: Brno
Furt přemýšlím, proč jsem posledně s Hydrofoamem spadnul. Teď mě zaujala tato zmínka na RC Groups vlákně o 4Q:

Citace:
8 inch props will not work. They apply to much torque to the fuselage and do not give enough ground clearance.


Jestli to teda nemůže být tou vrtulí APC SF 8x6, kterou jsem před tímto letem osadil, a která je mnohokrát širší, tvrdší a těžší než GWS 8x4. Že by to při přidání plynu prostě hydrofoama otočilo na bok. Vzhledem k malému rozpětí HF a spíš podélné orientaci nosné plochy to asi bude jednodušší, než u letadla se stenou plochou křídla rozloženou do rozpětí přes metr a malé hloubky.

Obrázek Obrázek

Může se v této konfiguraci Hydrofoam přetočit přidáním plynu?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hydrofoam
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1646
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Já to s tou vrtulí na rcgroups pochopil tak, že nedoporučují větší protože je nízko a sekala by do vody.Tam je ten motor myslím trochu níž než v hydrofoamu.Mě to nepřišlo že by pohon na HF měl výkon na přetočení modelu.Tedy alespon ten můj.Zkoušel jsem obě ty vrtule z tvých fotek a nepoznal jsem za tu krátkou dobu testování rozdíl.


4Q čeká na vhodné počasí a musel jsem vyměnit regulátor. Ten používaný v HF turnigy 12A plush se nějak podivně zahříval až na nebezpečnou hranici, jen po připojení baterie.Našel jsem tohle Tvé vlákno:
viewtopic.php?f=39&t=80238
Asi stejný problém.Napadlo mě že to mohl být důvod toho problému s občasným malým výkonem při odlepení od hladiny.Nevím jestli to dělalo od začátku takže už nic nezjistím.Nerad ale použil jsem ROXXY 918.Ten je bez problémů ale pokud to utopím, bude to už větší ztráta :D

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hydrofoam
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 22:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 250
Bydliště: Brno
Jako jo, hloubka vrtule je taky problém, ale taky tam píšou to "too much torque", což je přesně ono. Jak jsem tady někde četl, že nejhorší je spadnout a nevědět proč, tak teď tomu plně rozumím.

S tím regulátorem a tím druhým vláknem: já jsem na Sky Surferovi vyměnil 20A setový regulátor za 30A čínský se SimonK firmwarem a místo vestavěného lineárního BEC používám dedikovaný step-down měnič 5V/2A, ale stejně se ten regulátor dost hřeje. Původní regulátor jsem už zahodil, ale stejně si nejsem jistý, že jsem tomu nějak pomohl.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz