Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 263 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 14:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.9.2014
Příspěvky: 36
Bydliště: Český Těšín
Stejnou sestavu (cf2822, regulátor RAY 20A, Li-Pol 3 čl. 1300 mAh) mám doma a se dvěma 9g servy byla hmotnost holé elektroniky kolem 250 g. Na Magnum opravdu dost. Na fotkách nebylo vidět křidélka. Jsou tam? Bez nich to bude při velké hmotností a rovném křídle bez vzepětí asi opravdu problém udržet ve vzduchu.

_________________
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 14:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
jakou baterii a regulator bys mi tedy doporučil?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 16:00 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
Kuta33 píše:
Stejnou sestavu (cf2822, regulátor RAY 20A, Li-Pol 3 čl. 1300 mAh) mám doma a se dvěma 9g servy byla hmotnost holé elektroniky kolem 250 g. Na Magnum opravdu dost. Na fotkách nebylo vidět křidélka. Jsou tam? Bez nich to bude při velké hmotností a rovném křídle bez vzepětí asi opravdu problém udržet ve vzduchu.

Křidélka to ma .Jak píšeš....je problém to udržet ve vzduchu....asi zkusím umístit dvoučlanek na předek pod motor.jen to zase nebude mit takové točky ,tak otázka,jestli to vůbec poletí.S tim tříčlánkem musím pořad plny plyn.
Chtěl jsem to pro kluka na takový přechod mezi SSII a akrobatem :) na takové to naučení a poletování.SS už je nuda :)

https://www.youtube.com/watch?v=z0IU1F9ZQgg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
TO madmax1200:
.... a mně jsi neodpověděl - co ta váha a poloha plácadla VOP a těžiště?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 16:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
Hoki píše:
TO madmax1200:
.... a mně jsi neodpověděl - co ta váha a poloha plácadla VOP a těžiště?

vydrz,hledam vhodne vazidlo ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 16:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
madmax1200 píše:
vydrz,hledam vhodne vazidlo ;-)

Jak už jsem psal, motorově to má minimálně na 500g model a to s přebytkem tahu. Já teda lítám vrtule GWS-8x6 nebo 9x5, s odběry do 12-13A.
Tady se Ti něco nepovedlo jinšího. Proto se ptám jak jsi dodržel těžiště a tak. Otázka váhy je informativní. A ještě dotaz - jak to máš vyztužené? To jestli se Ti nekroutí za letu ...
Lítal jsem 4-5ks a nikdy takový problém, jen když jeden nedodržel těžiště ...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 16:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
Ja to nestavel,ale koupil......vyztuhy jsou v kridelech v podvozku.Letadlo s motorem a regulatorem vazi 355g.Teziste bez aku je 11,5 cm od nabezky .Trup vystuzeny neni.Pokud je to ovsem schopne letu s 3 clankem 1300mah ,tak problem bude zrejme s vyvazenim.To vis jsem zvykly na plachtaky.Tady jak stahnes motor,tak se o plachteni vubec mluvit neda.Jde rychle k zemi.Mozna ,ze to lita jak ma,jen ja jsem se s tim jeste nesetkal.Akumulator 115g.Kdyz ho umistim do vyrezane kapsy v trupu.Musim dat na cumak jeste 30g zavazi,abych dostal teziste +- na 7cm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
madmax1200 píše:
Ja to nestavel,ale koupil......vyztuhy jsou v kridelech v podvozku.Letadlo s motorem a regulatorem vazi 355g.Teziste bez aku je 11,5 cm od nabezky .Trup vystuzeny neni.Pokud je to ovsem schopne letu s 3 clankem 1300mah ,tak problem bude zrejme s vyvazenim.To vis jsem zvykly na plachtaky.Tady jak stahnes motor,tak se o plachteni vubec mluvit neda.Jde rychle k zemi.Mozna ,ze to lita jak ma,jen ja jsem se s tim jeste nesetkal.

Aha, takze už prodávajícímu to nemuselo lítat. A nebo Ti to předvedl v letu?
Nejlepší by bylo napsat odkud jsi a třeba by se na to někdo zkušenější jukl - letově.
Těžiště bez baterky není vůbec důležité, ale s baterkou. Takže znova a lépe :lol: - dej baterku jak dáváš na let a změř težiště. Víš vlastně kde má být to těžiště? Když tak mi ještě změř hloubku křídla ...
Tak to opravdu moc plachtit nebude, na to zapoměň. Tady jak stáhneš motor, hned to brzdí. To proto, že to je jen rovná deska bez profilu a ještě houba (EPP), tak brzdí sama o sobě. Tady se lítá jen s plynem a motor vypínáš při vývrtce a přistání. No a to nezakulacení náběžky tomu nepřidá. Mám dva podobné modely z EPP, jeden má křídlo s profilem a druhé je deska. To s profilem naklouže 2-3x víc.
Váha je trochu vyšší, ale zvládne to silnější vítr, přebytek výkonu pro akrobacii a jen to bude rychlejší než normální Magnumy ...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
Nepredvedl,nebyl cas a za tu cenu jsem ani nediskutoval.Vsak uz to nejak do pohybu dam.Jen me informoval ,ze lital na onu zminenou 13ctistovku.Coz me nadchlo.Mam dve ;-).Tak jaku z sljsem v predchozim prispevku doplnil.S baterkou je teziste 8,5 cm.Letove vlastnosti tragicke.Zaplatpanbuh za obili pred barakem ;-).Pridal jsem 30 g na cumak,posunul tim teziste na 7cm a uz to docela letelo.Vyskovku uplne minimalne nahoru a plny plyn.Hloubka kridla je 23 cm.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
madmax1200 píše:
Nepredvedl,nebyl cas a za tu cenu jsem ani nediskutoval.Vsak uz to nejak do pohybu dam.Jen me informoval ,ze lital na onu zminenou 13ctistovku.Coz me nadchlo.Mam dve ;-).Tak jaku z sljsem v predchozim prispevku doplnil.S baterkou je teziste 8,5 cm.Letove vlastnosti tragicke.Zaplatpanbuh za obili pred barakem ;-).Pridal jsem 30 g na cumak,posunul tim teziste na 7cm a uz to docela letelo.Vyskovku uplne minimalne nahoru a plny plyn.Hloubka kridla je 23 cm.

Ještě musíš brát na zřetel, že pokud křídlo nemá profil a ani úhel náběhu, musíš to víceméně brát stále s větším plynem. Taky to nesmíš moc rvát v zatáčkách, utrháváš proudnice.
Taky mám doma nejmenší baterky 3S 1300mAh a proto vím, že si Magnuma pořídit nemůžu. Lítalo by to, ale né podle mých představ.
To těžiště by mělo být u Tebe kolem 70-75cm. Kamarád PEO (jeden z těch co je vyrábí), lítá s 3S-1000mAh, váha je 452g a těžiště má 75mm od náběžky. Tak nevím kde je u Tebe chyba a asi úhel náběhu nezměříš ....
To s výškovkou by mělo být v pohodě, uměle si vytváříš úhel náběhu. Ale jak jsem psal - bacha v zatáčkách.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
PS: tady jsem našel info:
https://www.rcalbum.cz/model/9267-magnum-acro.html


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
PS do třetice - co máš za vrtuli?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
Hoki píše:
PS do třetice - co máš za vrtuli?

tuto:
http://www.rc-factory.cz/katalog/vrtule ... -1697.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4166
Bydliště: Pardubice
madmax1200 píše:

Chyba, tato vrtule nedává modelu potřebnou rychlost a plandáš se na dost malé rychlosti, kterou Magnum blbě nese.
Musíš si tam koupit GWS-8x6HD (úzká) a uvidíš rozdíl. Odběry mám 11-12A s výkonem do 130W.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnum Acro
PříspěvekNapsal: sob 17.06.2017 17:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.11.2016
Příspěvky: 72
Bydliště: Horní Tošanovice....kousek za Frýdkem ;-)
no vyborne....byla menena....zahada odahlena,dekuji moc....ihned objednam :)


Naposledy upravil madmax1200 dne sob 17.06.2017 18:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 263 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz