Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 20:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Poradte jaky si poridit akrobat v rozsypu kolem cca 2,2m. Mam v merku bud

urbanec
extra 300s
sbach 342

Orion model
Extra 300

Prosim o zkusenosti s temito letadly at se muzu rozhodnout. Mel by to byt muj vstup do benzinovych modelu. Jaky by byl nejlepsi pohon pro tyto kodely. Vsude se uvadi cca 50-55 ccm. Ja bych si predstavoval asi tento motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ngine.html
moc se mi libi boxery. Nebudu s tim litat 3D. To se snad nikdy nenaucim. Spise me bavi stavet, ale nemam moznost poradne dilny, kde bych si to delal podle planu, proto zhanim vhodny rosyp. Sbach od badana je super, ale na prepravu na letiste dost velky.


Naposledy upravil hates dne pát 17.06.2016 22:01, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 20:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8129
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Badanove Vertigo
http://galery.badan.cz/gallery/2M

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Na to jsem zapomel. Koukal jsem i na cenu. Ma ve stavebnici kompletni material? A jak je to u tech druhych. Nejsem si uplne jist, zda maji ve stavebnici i tuhe potahy (balzu), ale asi ne. Pokud by nebyly tak se cena pomalu srovnava. To vertigo mi prijde silene obratne a urcene vylozene na 3D na ktery ten model uplne ceka, ale to bych mu ja se svyma rukama nemel sanci doprat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 14:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2010
Příspěvky: 644
Bydliště: Praha 10
Doporučuji ti spíš nějaký ověřený jednoválcový motor než experimentovat na začátku s dvouválcovým noname. Dvouválec bude určitě těžší a potenciálně poruchovější než jednoválec. Pokud koupíš v Čechách, budeš to mít i se zárukou a dostupnými náhradními díly. Např. http://emotors.cz/spalovaci-motory/5904-dle55-benzinovy-jednovalcovy-modelarsky-motor.html
Pat

_________________
Futaba T14SG
Sopwith Pup 1:6, Piper 1:6 clipped w., Bücker 133 Jungmeister


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 14:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Motor ted neresim. Ale jak rikas nejspise tam vrazim osvedceny jednovalec koupeny u nas. Z HK jsou ceny privetive ale ..... (radeji nakupuji u nas). Ted resim jake letadlo. Mam cestu pres pardubice v patek a psal jsem vcera urbanovi zda by nebyl u nej jeden hotovy sbach, ze bych se pro nej mohl stavit. tak mi ve ctvrtek napise. Vizualne se mi libi nejvice, ale dal bych prednost i jinemu pokud by bylo hodne na pilota. Predpokladam, ze ty letadla co jsem psal a dale tady padly Katana (SysRing), Vertigo 2M (Badan) budou letave vsechny krasne a i budou hodne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 15:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2011
Příspěvky: 68
Koupil jsem rozsyp s demontovatelnou výškovkou od Orion Model (Extra 300). Je to ideální pro transport. Přece jen u takévého modelu je už problém se vytočit nebo projít dveřma.
Na výškovce jsou rozdělávací kulové klouby.
Motor ale neporadím, já mám AXI 5345HD.
JH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 15:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Ta demontovatelna vyskovka se mi libi ze je u SysRingu na te katane. Je nekdo kdo stavel sbacha aby napsal, zda je taktez demontovatelna vyskovka i u tohoto modelu ?

Oprava. Koukal jsem ted na fotky a bohuzel neni :-(

Muzu se zeptat na cenu toho rozsypu od OM. Psal jsem nesnidalum, ale porad mi neodpovedeli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 17:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1668
Bydliště: Nitra Slovensko
Tak keby aj ARF tak pozri tu: http://www.modelarstvoimi.sk/str/406/ro ... /0/1/ano/0

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 18:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.7.2011
Příspěvky: 15
Bydliště: Třebíč
Zdravím,
taky jsem si loni na vánoce koupil rozsyp 2,2 Veloxe od Orionmodel s odjímatelnou výškovkou, je to lepší na transport. Motor DLE 55.
Součástí modelu v rozsypu je veškerá balsa na potažení letadla, základní spojovací materiál, laminátový motorový kryt, laminátová pouzdra, duralové trubky včetně aretačních trubiček, balsové hranoly, smrkové nosníky, těsnění na křídla a návod ke stavbě.

Základní cena rozsypu byla cca do 5k, s podvozkem, kabinou, kolama, ostruhou, vrtulovým kuželem, táhlama, lankama, čepama, obalama na křídla + vop byla cena cca 8-9k.

Reakce na email byla taky celkem pomalejší, zkus najit číslo a zavolat, ale jinak max. spokojenost. Můžu doporučit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 20:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
ARF nechci cenové distupne stavebnice jsou docela těžká letadla a ty dobré jsou cca 10k za stavebnici a víc. Navíc chci to na příští rok. Tento rok se chci ještě vyletat na tech malich mrchach co mám ze stavebnic. Baví me i stavět a letos jsem si postavil pipera od SIGu a jsem hooodne spokojenej. Jen to litá samo a pomalu. Zato ten YAK od Phoenixu je zase rychlá svině jako stíhačka. Na něm se fakt hodně ucim a myslím ze mi dává základy pro obry.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2015 8:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 481
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Malá tehla Ťa možno naučí rýchlym reakciám a predvídaniu, po prechode nad 2m zistíš že to bolo iba trápenie a budeš na to chcieť rýchlo zabudnúť ...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2015 9:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
S tim taky pocitam. Ono kdo zkusi vetsi uz mensi nechce. Vidim to i u vrtulniku kde mi momentalne stali v rozkladu velikost 500 a spalivaci Raptor a radeji davam dohromady raptora. I kdyz ta 500 lita suprove a pred padem obou litala lepe nez ten raptor.

Jinak s temi zaklady ze mi dava YAK to neni az tak ruzove. Nauci me spise vybirat a reagovat na krizovky, ale akro mi neda zadnou, protoze s tim fakt akrobatit nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2015 11:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2006
Příspěvky: 49
Vertigo 2M kit obsahuje již vše ke stavbě včetně veškeré balzy na tuhé potahy .. je to tam napsaný. Vertigo obratný je, ale díky svým 7 kg (moje nejtěžší elektroverze) je to ultrahodný éro.
Dan


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2015 11:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2007
Příspěvky: 1194
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
To verim, ze bude ultrahodny.

Pokud bych se tedy rozhodl pro Vertigo tak k dokonceni je jiz potreba pouze elektronika a motor?
Koukal jsem na stavbu a ten sendvic vypada velmi pekne. Az bych se bal, ze to benzin rozebere.
Predpokladam, ze 2M je urcena predevsim pro elektro.
Jen nevim co by mi manzelka rekla az bych vylechcoval a polys by byl vsude :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký akrobat cca 2,2m v rozsypu
PříspěvekNapsal: stř 10.06.2015 12:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2006
Příspěvky: 49
elektronika, motor samozřejmě, bižuterii a folie kit neobsahuje. ale je to tam napsaný .-)
http://www.badan.cz/kategorie/stavebnice/vertigo-2m/
benzín to rozebere jen v případě že tam vyteče, to se u PS stát nesmí. jinak je to pro benzínový motor původně připravený (taky za nějaký čas benzínovou verzi na lítání budeme mít), pro použití elmotoru je tam navíc spešl domeček ..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz