Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: sob 07.06.2014 7:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2010
Příspěvky: 507
Motor po 50 tartech šlape dobře na vrtuli dvojlist 14x7.V trupu jsem barvu odstranil smirekm, křídlo teplem nešlo vyndát. Opravuji trup a křídlo vodou řetitelnou barvou. Křídla a to 4 šoubky utahuji akušroubovakem. Podvozek jsem upravil tak, že jsem vystřihl duralový plech, který jsem do drážky vsunul a zalepil silikonem černé barvy.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: čtv 03.07.2014 5:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2010
Příspěvky: 507
Včerejšího dne při letu motor u Sbachu byl hlučný a tak jsem se na něj podíval a zjistil jsem ,že u motoru jsou čtyři magnety odlepené. Magnety jsem přilepil dvousložkovým lepidlem a uvidím, co bude dál. Mám již připravený nový motor.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: čtv 03.07.2014 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak to mám kliku, mě se zatím žádnej neodlepil. Ale jestli tam máš stále původní hřídel a ložiska, tak motor asi vibruje a ty magnety se od toho uklepaly.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 5:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2010
Příspěvky: 507
Ložiska jsem dal kvalitní a ložisko,které je na statoru jsem uložil do dvojsložkového lepidla, jelikož tam byla velká vůle.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Problém je ale hlavně v hřídelce, je v ložiskách "podkaliberni" takže se stator proti rotoru "kejve" a pak to celý vibruje. Já jsem s Sbachem nikdy nejebnul a přes to hřídelka šmajdala možná 2 desetiny.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 08.08.2014 9:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2011
Příspěvky: 258
Bydliště: SY,ČR
Pánové, zeptám se, jaký vám to bere proudy s tou vrtulí 14/7 ??? Měřil to někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 08.08.2014 21:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
46A na plný pecky na zemi měřeno wattmetrem z Hobbykingu. Lítám jen na 3/4 plynu, na plnej jen odlet z visu. S Foxy modrá 2,6 Ah po 6 minutách zbývá 30% kapacity. Bohužel po půl roce začínaj baterky pomalu tloustnout a v jedný ze tří už odešel článek.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: sob 09.08.2014 12:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2011
Příspěvky: 258
Bydliště: SY,ČR
Celeron píše:
46A na plný pecky na zemi měřeno wattmetrem z Hobbykingu. Lítám jen na 3/4 plynu, na plnej jen odlet z visu. S Foxy modrá 2,6 Ah po 6 minutách zbývá 30% kapacity. Bohužel po půl roce začínaj baterky pomalu tloustnout a v jedný ze tří už odešel článek.
Jirka


A máš tam regl 50, nebo 60 A?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
60A.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 11.08.2014 5:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2011
Příspěvky: 258
Bydliště: SY,ČR
Já teď používám vrtuli 13/8 APC a bere mi to na zemi při plným plynu 58 A.(měřeno watmetrem z činy). Tahle vrtule mi připadá ještě o trošku lepší než ta 14/7.Až přijde nová, tak jitaky změřìm... Baterky mám zatím OK, Nanotech 2800 ,ale jsou nové, zatím mají za sebou jen 11 cyklů...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 11.08.2014 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
No rezerva v reglu žádná a let kolik minut? 4? Nevín, proč se ženeš za dalším výkonem, skoro vše lítám na 3/4 plynu.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: úte 12.08.2014 10:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2011
Příspěvky: 258
Bydliště: SY,ČR
No litám 5,5minut,taky na 1/2 až 3/4plynu,většinou. Do baterie dobijim od 1800 do 2250 mAh. Barerky jsou 2800mAh... A výkonu to má opravdu dost. Nehonim se za dalším výkonem,jen jsem zkoušel jinou vrtuli...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2017 9:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.5.2015
Příspěvky: 31
Výrobce (respektive prodejci) uvádějí těžiště 120 mm od náběžné hrany. Musím říci že při tomto nastavení je můj model značně nestabilní a těžce ovladatelný. Posunutím zhruba dopředu zhruba na 95 mm se ovladatelnost zlepšila. Můžete popsat jaké těžiště máte na svém modelu vy ?

Navíc všechny předešlé poznatky o motoru a třílisté vrtuli mohu jen potvrdit. Nedostatečný výkon, vůle na hřídeli.

Ještě bych se chtěl pozeptat na toto. Při startu po odlepení od země (asfalt) se mu nechce vzhůru i když se hodně tahá za výškovku tak chvíli letí skoro vodorovně. Naopak ve vzduchu i při přistávání je velice na výškovku citlivý a i při malých zásazích do výškovky má tendenci letět vlnovku.
Podotýkám, že nemám žádné vůle v táhle na výškovku a i servo pracuje 100%.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbach 1300mm FMS
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2017 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Těžiště jsem neměřil ale oproti původním modrejm Foxům (již nikdy více) musím 4S 2600 WhiteLine dávat na doraz dopředu aby byl stejnej letovej projev jako dřív. Těžiště mám tam, co jsou na křídlech nalepený asi 10 mm šedivý terčíky, jestli je tam máš taky.
Nedostatečnej výkon motoru? S 14/7" po 5m rozjezdu jde svisle vzhůru jak raketa až do nevidím. S původní trojlist vrtulí s tvarem špachtle do krku jsou výkony tak poloviční...
Mám ho 3 nebo 4 roky, za tu dobu jsem musel všechno K,V,S přepantovat a na 3D tiskárně vytisknout nový disky všech tří kol a občas někde něco zaštětečkovat vodovejma Unikolkama. Červená a černá jsou zcela totožný odstín s původní barvou. Největší pakárna byl uklepanej pilot. Demontáž kabiny, to jsem si vskutku užil, půl dne odřezávání. Zpět jsem lepil Uhuporem.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz