Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 10.01.2008 17:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2007
Příspěvky: 59
Bydliště: Boskovice
Díky moc za fotky. Jestli se můžu zeptat. Jak jsi naměřil vyosení motoru a co má ta vrtule co ji tam máš za stoupání . Mám tu stejnou , ale motor
MVVS 7,5. Kde by mělo vyjít těžiště ? :?: Nemám totiž manuál.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 10.01.2008 17:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2007
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 6, Dedina
St0PIK píše:
Díky moc za fotky. Jestli se můžu zeptat. Jak jsi naměřil vyosení motoru a co má ta vrtule co ji tam máš za stoupání . Mám tu stejnou , ale motor
MVVS 7,5. Kde by mělo vyjít těžiště ? :?: Nemám totiž manuál.


Vrtuli tam davam 11/7 a teziste je popsano v tomto vlakne nekde v druhe polovine. Jestli jsi dobre pamatuji, tak jsme to namerili vsichni podobne - 100mm od nabezky. Vyoseni motoru je na zaklade predinstalovaneho loze od vyrobce. Ja s tim nelaboroval a ani nemusel, jen jsem ho poradne dotahnul. Co se tyce manualu, tak si ho tady hosi posilali, tak si procti vlakno a napis jim :wink:

_________________
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2008 11:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2007
Příspěvky: 59
Bydliště: Boskovice
Dík za radu . Těžiště mám taky tak 100mm od náběžky. Ještě mám problém s motorem . Když jsem ho měl mimo model , tak všechno v pohodě , ale když jsem ho namontoval do letadla tak jako by neměl kompresi. Nemůže to být tim že je v jiné poloze? Mimo model jsem ho měl válcem nahoru. :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2008 17:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2007
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 6, Dedina
St0PIK píše:
Dík za radu . Těžiště mám taky tak 100mm od náběžky. Ještě mám problém s motorem . Když jsem ho měl mimo model , tak všechno v pohodě , ale když jsem ho namontoval do letadla tak jako by neměl kompresi. Nemůže to být tim že je v jiné poloze? Mimo model jsem ho měl válcem nahoru. :?:


Tady bych psal nepravdy, nebot jsem nebyl nikdy vlastnikem mvvs. U mych motoru jsem toto nikdy nezaznamenal. Ja jsem clovek, kterej by ho proste nakopnul a resil nejaky problem az pri pripadnem neuspechu. Ja take motory nikdy moc neprotacim na sucho :wink:

_________________
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2008 9:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2007
Příspěvky: 59
Bydliště: Boskovice
Nenašel by se někdob z Brna a okolí který by pomohl s doladěním a záletem BELLANCY? Případně pár vyučovacích hodin učitel-žák? Mám RC soupravu OPTIC-6. :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bellanca Phoenix model
PříspěvekNapsal: úte 14.08.2012 9:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2011
Příspěvky: 371
Tohle téma je sice už hodně staré, ale třeba někdo z vás ještě Bellancu má. Já ji koupil ve slevě za pár stokorun a teď jsem se pustil do stavby. Jedná se Bellancu od Phoenix modell o rozpětí 1675mm.

Při sestavení modelu jsem ale narazil na to, že úhel náběhu křídla je 0st. což mi nepřijde v pořádku. Můžete mi někdo potvrdit nebo vyvrátit moji obavu?

Kámoš ji má, bohužel jsem se zatím nedostal k tomu abych prověřoval jaký má úhel seřízení, a říká, že lítá slušně, ale pořád to musí valit na rychlosti a to i na přistání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bellanca Phoenix model
PříspěvekNapsal: úte 14.08.2012 13:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2064
Bydliště: Ústí nad Labem
Já jsem ji kdysi měl od Black Horse, předpokládám, že je prakticky stejná. Úhel seřízení jsem neměřil, ale pomalý let neměla ráda, takže pravděpodobně správný postřeh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bellanca Phoenix model
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2012 15:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2011
Příspěvky: 371
Bellanca postavena, viz. http://rcweb.cz/aktual/120822_bellanca.html bez zásadních úprav, tzn. téměř tak jak byla v krabici. Nějaké změny byly, např. na vzpěrách, ale seřízení jsem neměnil.
Docela mě překvapila jak létá ... dobře :) ........ ještě ladím vyosení motoru, při vyosení "z krabice" je pro vodorovný let potřeba mít VOP viditelně potlačenou a to se mi nelíbí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bellanca Phoenix model
PříspěvekNapsal: stř 11.05.2016 14:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Velké Meziříčí
Ahoj, oživím staré téma:-) nedávno jsem zalétl Bellancu mk.2, chvilku jsem se trápil s motorem ASP 8.5 (volný a následně vypadený šroubek držící karburátor..ten neupadnul, šroubky jsou tam dva, ale přisával si tudy vzduch a nedal se pořádně doladit...moje chyba při montáži motoru...) ale jinak je letadlo klidné a nezáludné:-) sneslo by přece jen trošku výkonu navíc, ale pro normální poletování je ta 8.5 postačující.


Přílohy:
l.jpg
l.jpg [ 114.56 KiB | Zobrazeno 318 krát ]
ll.jpg
ll.jpg [ 129.35 KiB | Zobrazeno 318 krát ]
lll.jpg
lll.jpg [ 125.59 KiB | Zobrazeno 318 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz