Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 782 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 14:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5579
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Tak jinak - kovový převody tam samozřejmě být můžou. Jen jsou úplně k ničemu. Odpovězte si sami, jaké namáhání při pojíždění či jaké větší zatížení vzniká u tohoto modelu, že by to strhalo plastový převody? Ještě jsem někde četl kovový převody na klapky - tak tam taky ne. Protože jestli s tím popojíždíte tak, že strháte plastový převody, tak vám aspoň přežije servo. S kovem nepřežije.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 14:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Praha 9
Díky AR1 za to vysvětlení, proto tu přece všichni jsme, já se narovinu přiznám že tolik zkušeností ještě nemám a pokud je tam to servo zbytečné tak aspoň ušetřím. Snad nebude vadit ještě tato otázka - obecně u modelů se kterými chci létat rychle a blbnout, dal bys tam kovové servo na výškovku?

Pro mě je to z důvodu klidu na duši - při utažených obratech servo vydrží víc než plastové a tak s tím prásknu spíš na ruce než na to že mi odejde nejspíš nejdůležitější servo v letadle. Díky

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 16:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
AR1 píše:
??? Jaký větší zatížení se má u tohodle modelu přenášet?


No, při přistání a pojíždění si myslím, že dostává směrovka přes ostruhu celkem rázy a pak když ho třeba pustím střemhlav dolů a zase vybírám nahoru, tak při 3kg letadlu (mám XL-ko) si myslím, že je nějaký tlak i na ostatní zapojená kormidla. A při jiných akro prvcích podobně. Každopádně mám za to, že kovová serva jsou větší jistota životnosti a odolnosti.

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Naposledy upravil Vážka dne sob 21.05.2016 16:18, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
..........

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Naposledy upravil Vážka dne sob 21.05.2016 17:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 16:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
AR1 píše:
Tak jinak - kovový převody tam samozřejmě být můžou. Jen jsou úplně k ničemu. Odpovězte si sami, jaké namáhání při pojíždění či jaké větší zatížení vzniká u tohoto modelu, že by to strhalo plastový převody? Ještě jsem někde četl kovový převody na klapky - tak tam taky ne. Protože jestli s tím popojíždíte tak, že strháte plastový převody, tak vám aspoň přežije servo. S kovem nepřežije.

Hmm. s touto filozofií bych potom došel k tomu, že MG serva jsou k ničemu obecně. Že plast nevydrží to co kov by mělo platit. Určitě tam být MG servo nemusí ale určitě bych to nikomu nevymlouval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 18:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5579
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Nevím jakou filozofii myslíš, ta moje je dát vždy odpovídající vybavení. Což není kovový převod u 1300g ( v mém případě, mnozí mají méně) EPP jebky.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 18:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5579
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Vážka píše:

No, při přistání a pojíždění si myslím, že dostává směrovka přes ostruhu celkem rázy a pak když ho třeba pustím střemhlav dolů a zase vybírám nahoru, tak při 3kg letadlu (mám XL-ko) si myslím, že je nějaký tlak i na ostatní zapojená kormidla. A při jiných akro prvcích podobně. Každopádně mám za to, že kovová serva jsou větší jistota životnosti a odolnosti.


Zrovna včera jsem vážil Veverku http://ar1.rajce.idnes.cz/Chipmunk/ a má přesně 3000g s baterkama. Otázka větší dimenze převodu serv mě nikdy vůbec nenapadla. Jinak jediná jistota je kulomet. :D

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 18:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5579
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Klubas píše:
- obecně u modelů se kterými chci létat rychle a blbnout, dal bys tam kovové servo na výškovku?


Obecně ano, ale i ne :D fakt záleží co si pod tím představuješ. A pokud to není vyloženě tvoje stavba, měl by k tomu výrobce dát doporučení.Já měl jediný kovový převody tady http://ar1.rajce.idnes.cz/swallow/ ale jestli byly potřeba nevím, flutter mi odtrhl celý zadek.

Osobně jsem strhl servo jen jednou a to při nějaké ráně. Bylo to nějaké mikro servo, dal jsem nová kolečka za 90 kč a frčelo dál.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5579
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Klubas - koukám, že jsi P9. Mohli bychom někdy dát společný polítání, vemem Funcuby, co ta na to? Chodím na Sedlec k Líbeznicím, jako domácí můžu mít hosta, takže máme i kde.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 18:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
AR1 píše:
Nevím jakou filozofii myslíš, ta moje je dát vždy odpovídající vybavení....
Tak přesně tím se řídím. Máme asi dost odlišné preference.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 19:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Praha 9
AR1 rád zajdu, jen budu mít letadlo až se vrátím po zkouškách do Česka (studuju v Dánsku) takže v druhé polovině června se určitě můžem potkat - vždycky hledám nové lidi s kým by se dalo létat!

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: čtv 26.05.2016 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
Koupil jsem na FunCuba XL kola 150mm, takže mám teď doma úplně nové nepoužité originály 125mm.
Tak kdyby někdo chtěl vytunnit menšího Funcuba a dát tam kola z XL-ka určitě se domluvíme.

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: čtv 26.05.2016 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Praha 9
Kolik ty kola váží? Možná bych měl zájem :)

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: čtv 26.05.2016 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
1 kolo = 94g

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: stř 22.06.2016 15:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.7.2007
Příspěvky: 614
Bydliště: Žilina Slovakia
Obrázky: 8
Ahojte,
mam objednaného FC a riešim napájanie, mam doma externý BEC, ako ho máte napojený do prijímača máte z regulátorového kábla vyhodený stredný + vodič alebo nejako cez diody? prípadne má niekto aj samostatné batérie na napájanie elektroniky?
Kde zozeniem plastový vlečný hačik? kludne aj čína

Ďakujem

_________________
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 782 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz