RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Easy Glider Electric PRO
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=9427
Stránka 1 z 64

Autor:  Dawie [ úte 22.01.2008 22:00 ]
Předmět příspěvku:  Easy Glider Electric PRO

Zdravím,
narazil jsem, že Multiplex inovoval EGE-ho. Je už rovnou dělaný na použití oběžky a má upraveno zapojování serv křidélek.

Pár info přímo na stránkách www.multiplex-rc.de a pár konkrétních fotek na rc-network.de Bohužel, vše v němčině :-(

Cena se pohybuje v e-shopech okolo 70euro. Jsem zvědavý, kdy a za kolik se objeví v ČR 8)

Autor:  Lindbergh [ úte 22.01.2008 22:54 ]
Předmět příspěvku: 

Vypadá to zajímavě...Já jsem nedávno pohřbil EGEho, ale elektronika mně zůstala, tak jsem myslel, že si koupím nemotorovou verzi, uříznu špičku a střeva tam nacpu. Teď mám dilema, jestli se nebude inovovat i ta nemotorová verze. Tos mně chlape udělal v hlavě pořádnej guláš :wink:

Autor:  kroxigor [ stř 23.01.2008 6:51 ]
Předmět příspěvku: 

No super o EGE uvažuju tak to si počkám na tuhle novou verzi. Doufám, že do jara bude běžně na pultech. :lol:

Autor:  Luboslav [ stř 23.01.2008 10:09 ]
Předmět příspěvku: 

Lindbergh píše:
Vypadá to zajímavě...Já jsem nedávno pohřbil EGEho, ale elektronika mně zůstala, tak jsem myslel, že si koupím nemotorovou verzi, uříznu špičku a střeva tam nacpu. Teď mám dilema, jestli se nebude inovovat i ta nemotorová verze. Tos mně chlape udělal v hlavě pořádnej guláš :wink:


Pokial uz mas vsetky komponety, kup ARCUS od ROBBE. Uz v zakladnej nemotorovej verzii ma pripravu a plastove loze na 28mm obezky.

Autor:  Lindbergh [ stř 23.01.2008 19:46 ]
Předmět příspěvku: 

Luboslav píše:
Lindbergh píše:
Vypadá to zajímavě...Já jsem nedávno pohřbil EGEho, ale elektronika mně zůstala, tak jsem myslel, že si koupím nemotorovou verzi, uříznu špičku a střeva tam nacpu. Teď mám dilema, jestli se nebude inovovat i ta nemotorová verze. Tos mně chlape udělal v hlavě pořádnej guláš :wink:


Pokial uz mas vsetky komponety, kup ARCUS od ROBBE. Uz v zakladnej nemotorovej verzii ma pripravu a plastove loze na 28mm obezky.


Hmmm...to zní zajímavě, dík za typ :wink:

Autor:  kasssy [ stř 23.01.2008 21:45 ]
Předmět příspěvku: 

Lindbergh píše:
Vypadá to zajímavě...Já jsem nedávno pohřbil EGEho, ale elektronika mně zůstala, tak jsem myslel, že si koupím nemotorovou verzi, uříznu špičku a střeva tam nacpu. Teď mám dilema, jestli se nebude inovovat i ta nemotorová verze. Tos mně chlape udělal v hlavě pořádnej guláš :wink:

v testu u bezmotorový verze EG v RC revue psali,že špičky obou verzí se dost liší a že nejde jen tak předělat bezmotorák na motorovou verzi. Možná to jde,nevím,takhle nějak to bylo v tom testu. Ale číslo ve kterým test vyšel si opravdu nepamatuju :D

Autor:  kroxigor [ stř 23.01.2008 22:04 ]
Předmět příspěvku: 

kasssy píše:
v testu u bezmotorový verze EG v RC revue psali,že špičky obou verzí se dost liší a že nejde jen tak předělat bezmotorák na motorovou verzi. Možná to jde,nevím,takhle nějak to bylo v tom testu. Ale číslo ve kterým test vyšel si opravdu nepamatuju :D

Hlavní problém myslím byl že ve výlisku trupu není prostor na baterie pod křídlem ale ve špičce. Ono stačí si stáhnout PDF návody ke stavbě tam je to vidět na nákresech.
Tenhle novej EGE Pro by měl být univerzální jak jsem na to koukal do stavebního návodu a na fotky. Tedy jak motorovej tak i bezmotorovej, už asi nebudou dvě verze jako teď.

Autor:  Lindbergh [ stř 23.01.2008 22:21 ]
Předmět příspěvku: 

No já jsem se zrovna teďka koukal na Net a ten ARCUSe a má prej na motor Dualsky XM 3530 CA12 (zbyl mně z rozmidlenýho EGEho) úzkej čumák a nevejde se mně tam :( To mě docela štve, protože se mně dost líbí a myslel jsem, že z rozbitýho EGEho vyjmu střeva a dám to do ARCUSE... Znáte ten pocit, změny, ne? Teď mám dilema, jestli pořídit EGEho znova a jakýho... Nebo že bych pořídil úplně jinýho větroně s klapkama? Sakra... Kde sehnat radu, do jakýho větroně ty střeva nacpat, aby to dobře letělo? No snad mně někdo poradí z okolních modelářů. Mám ale subjektivní pocit, že větroňářů je mezi modelářema jako šafránu...Alespoň v mém okolí... :(

Autor:  woro [ stř 23.01.2008 23:23 ]
Předmět příspěvku: 

Lindbergh píše:
Teď mám dilema, jestli pořídit EGEho znova a jakýho... Nebo že bych pořídil úplně jinýho větroně s klapkama? Sakra... Kde sehnat radu, do jakýho větroně ty střeva nacpat, aby to dobře letělo?
Klidně jdi do něčeho balzového, poletí to lépe a taková průsvitná konstrukční dvoumetrovka proti světlu... Nedoporučím ti nic, protože elektry nelétám a nevím kolik ten motor utáhne, ale hádal bych nějakou konstrukční dvoumetrovku, nemusí být ani nějak šíleně lehká. Rozhodně si ale myslím, že další pěna je krok zpátky. Sice víc vydrží, ale jestli jsi EGE neroztřískal vyloženě proto, že by i při letu od sebe sis pletl strany nebo nechápal od čeho je proporcionální ovládání, má určitě cenu jít do konstrukčního provedení.
Citace:
Mám ale subjektivní pocit, že větroňářů je mezi modelářema jako šafránu...Alespoň v mém okolí... :(
Nebuď pesimista, větroňářu je dost - jenom na rozdíl od motoráčkářů nedělají kravál a nesmrdí :wink:

Autor:  Lindbergh [ stř 23.01.2008 23:55 ]
Předmět příspěvku: 

To woro: Dík za psychickou podporu :D Já se po něčem mrknu. Extra zkušenej pilot sice nejsem, ale letos jsem už něco nalítal se Super Zoomem a u toho si fakt strany plést nemohu, páč by to bylo rychlý a drahý :wink: Samozřejmě, že každej z nás občas zazmatkuje. Moje nejčastější chyba byla asi občasné zalítnutí proti slunci...To bych si nafackoval. Zkusím se podívat buď po něčem z balzy, nebo kompositu. Díky :D

Autor:  kroxigor [ čtv 24.01.2008 6:56 ]
Předmět příspěvku: 

Koukni na www.reichard.cz mají tam moc hezké větrníky.

Autor:  iX [ úte 11.03.2008 12:18 ]
Předmět příspěvku: 

Hi! :lol:
EGE PRO - Tak už je na cestě. 8) 8)

Autor:  malcomx [ stř 23.04.2008 0:59 ]
Předmět příspěvku:  mam temer postaveno

cekam pouze na objednana serva do kridla, jinak stavebnice je vyrobena s maximani preciznosti, motor jsem dal RAY C3530/14 tak uvidime...

Autor:  Marcos [ stř 23.04.2008 10:45 ]
Předmět příspěvku: 

Hmmm... A kde jste panove objednavali? Maji nekde v zahranici levnou pro verzi?

Autor:  Marek71 [ stř 23.04.2008 11:35 ]
Předmět příspěvku: 

Marcos:
To sa podľa mňa moc nevyplatí zo zahraničia, EG nie je čína. V Nemecku asi bude o čosi lacnejší (viem, že napr. Easystar je lacnejší), ale zase doprava... Ušetriť možeš na výbave, tú si objednaj z Číny.

Stránka 1 z 64 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/