RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Gama 2100 ,nastavení regulátoru
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=90346
Stránka 1 z 1

Autor:  Haluscak [ stř 04.08.2021 7:24 ]
Předmět příspěvku:  Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Ahoj modeláři.Můžete mi poradit,jak zapnout-vypnout-nastavit brzdu u regulátoru HW 30 A ? Mám ho ve větroni Gama 2100.,..Pípá to,hraje to,ale co s tím ?
Díky moc,Tibor.


odkaz na regulátor :
Příloha:
IMG_0955.JPG
IMG_0955.JPG
[ 102.05 KiB | Zobrazeno 1291 krát ]


Autor:  Igor659 [ stř 04.08.2021 8:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Mám doma podobný regulátor a někde jsem se dočetl, že na něj funguje karta Turnigy. U toho mého jsem právě přehazoval brzdu a funguje dobře. Jestli to platí i pro tvůj asi musíš ověřit. Nastavení přes vysílač neznám, ale snad bude stejné jako Turnigy regulátory, které by mělo být na netu.
Příloha:
IMG_20210804_074915.jpg
IMG_20210804_074915.jpg
[ 49.49 KiB | Zobrazeno 1268 krát ]


Autor:  paveld [ stř 04.08.2021 11:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Ahoj,
pomohlo by toto ?
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... d18c9843-1

Autor:  Igor659 [ stř 04.08.2021 11:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Tomu odkazu nerozumím. Napiš si aspoň přibližné bydliště, ať se ti může ozvat někdo z okolí a třeba na letišti zkusit programovací kartu. Je asi zbytečné něco kupovat, když ještě nevíš, jestli to bude fungovat.

Autor:  paveld [ stř 04.08.2021 11:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

paveld píše:

Na stránce z odkazu je i angl. návod k základnímu nastavení regulátoru, který je zřejmě uveden v prvním příspěvku...

Autor:  Haluscak [ stř 04.08.2021 16:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Zdravím,chlapi

Moc díky za info,už jsem to vyřešil.Zajel jsem s érem k Reichardovi do prodejny a on to měl za cca 5 minut zmáklý.

Ještě jednou díky moc !!

Autor:  Igor659 [ stř 04.08.2021 17:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

A jak to dělal, ať ví i ostatní. Tyto tegulàtory se objevují dost často v levnějších setech i prodeji.

Autor:  Haluscak [ čtv 05.08.2021 7:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Ahoj, " házím do placu "

Nastavení zapnutí brzdy regulátoru HW 30 A ( model GAMA 2100 )

1. Na vypnutém vysílači přidat plyn,poté zapnout vysílač
2. Připojit regulátor k baterii a nechat odehrát "trilku"( pět vzestupných tonu-pro muzikanty : kvinta )
3. Po odehrání se ozve jedno pípnutí = stáhnout plyn
4. jedno ( následující )pípnutí = brzda vypnuta
5. dvě ( následující ) pípnutí = brzda zapnuta - potvrdit přidáním a následném stáhnutím plynu.
Hotovo
Dalšími pípnutími se nastavuje počet článků v sadě.

Autor:  bildy.l@seznam.cz [ čtv 05.08.2021 11:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

Dá se nějak přes vysílač nastavit konečné napětí vypnutí motoru ? U novýho reglu v Betě mi to vycucne baterky na 3,9-3,85V na článek a to ještě krátce před tímto dosažením kolísá chod motoru pěknou pravidelnou sínusovkou s taktem asi 2 vteřiny. Původní regl chodil až k 3,4-3,5V a nic nekolísalo...prostě vypnul.

Autor:  Lubo3 [ čtv 05.08.2021 14:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru

bildy.l@seznam.cz píše:
Dá se nějak přes vysílač nastavit konečné napětí vypnutí motoru ? U novýho reglu v Betě mi to vycucne baterky na 3,9-3,85V na článek a to ještě krátce před tímto dosažením kolísá chod motoru pěknou pravidelnou sínusovkou s taktem asi 2 vteřiny. Původní regl chodil až k 3,4-3,5V a nic nekolísalo...prostě vypnul.


Nic by som nemenil. kolisanie motoru ti da jasne najavo, ze je nacase bezpecne pristat s plnou ovladatelnostou modelu. Ked ti vypne definitivne motor, moze sa stat ze nebude stava ani pre primac a serva.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/