Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 8:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Jaroměř
Prosím o radu, zakoupil jsem vario "X-Vario-V2" pro Futabu a nejde mi zprovoznit s vysílačem Futaba T14SG. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
máte ho v rádiu jako senzor F-1672?


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 9:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Jaroměř
V rádiu se mi objeví jako vario-1672. Mám verzi softwaru vysílače 4, což by mělo fungovat. Ale nějak to nemůžu rozchodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 10:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
ještě je potřeba čidlo párovat s vysílačem, je na něm servisní konektor, kam se připojí. Je to i v návodu. V menu položce SENZORY se potom dá párování, rádio napíše OK a vario by mělo fungovat. Bez tohoto je sice v rádiu F-1762, ale to je jenom informace, že ho umí. Je třeba každé nové čidlo párovat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 11:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Jaroměř
Aha, děkuji za zprávu. Až budu doma, vyzkouším to. To by mohla být ta příčina, proč to nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 15:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Jaroměř
Nevím co dělám špatně, postupoval jsem podle návodu k vysílačce a když dozadu do konektoru připojím V-kabel, na jeden konec dám 4 baterie AA a na druhý to čidlo, tak mi při uložení senzoru píše "chyba komunikace".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 16:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7747
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
buk píše:
Nevím co dělám špatně, postupoval jsem podle návodu k vysílačce a když dozadu do konektoru připojím V-kabel, na jeden konec dám 4 baterie AA a na druhý to čidlo, tak mi při uložení senzoru píše "chyba komunikace".


Naprosto jsi nepochopil smysl jak funguje S-BUS2 komunikace čidel.
V případě X -Varia, musíš mít v rádiu FW který podporuje rozlišení 10cm/s Vario
Pak X vario se nikam načitat nemusí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!, má fixní adresu na portu 3 a 4 ( já si nechal udělat s fixní adresou 1 a 2)

Takže zvolíš slot 3 a na něm si navolíš senzor 1762.
Slot 4 by se měl alokovat pro čidlo automaticky. ( čidlo je vario a výškoměr..proto 2 zabrané sloty)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: čtv 17.06.2021 12:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Jaroměř
Děkuji za radu, teď se to už povedlo a vario funguje. Jak jsi říkal, chybu jsem dělal v tom, že jsem to neměl na slotu 3. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: čtv 17.06.2021 15:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7747
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Takhle funguji i cidla od rcsense.
Maji fixni adresu slotu. S tim rozdilem ze muzes uzivatelsky tlacitkem na cidlu tu adresu zmenit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: čtv 17.06.2021 19:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Jaroměř
Ok, super. Dobrý vědět a snad si to zapamatuji pro příště. Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: X-Vario-V2 pro Futabu
PříspěvekNapsal: čtv 17.06.2021 22:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7747
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Neni zac, ja s tim obcas taky bojuji.. Obzvlast kdyz mam obsazene vsechny sloty kombinaci senzoru s fixni adresou a prirazenou az vysilacem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz