Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 262 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2020 13:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Když se to hodně dobře vyměří a trup je od výrobce na toto připraven (umístěním vlaminovaných trubiček bowdenů), tak je to i v zadním okýnku naprosto perfektně v ose. Servo Futaba 3156 je pouze mustr. Ty již nepoužívám, ve všech modelech mám S-Bus 2 ekvivalent 3777.


Přílohy:
IMG_20200410_080258.jpg
IMG_20200410_080258.jpg
[ 63.94 KiB | Zobrazeno 999 krát ]

IMG_20200514_191737.jpg
IMG_20200514_191737.jpg
[ 51.44 KiB | Zobrazeno 820 krát ]

IMG_20200514_191606.jpg
IMG_20200514_191606.jpg
[ 61.25 KiB | Zobrazeno 820 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: čtv 14.05.2020 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Dneska jsem byl inovovanou Infinity Evo zalétnout.
Maximální rychlost podle GPS byla 193km/h. To na F5J docela jde :-) :-)
Tato verze Infinity ( Performance) snese dost brutální vyblbnutí i na fofru.
Co mi trošku kazí radost je za prvé divné chování GPS ( letím si a najednou skočilo do Distance položky 16km..,nechápu proč) a divné chování S-Bus2 . Zatím neznám příčinu, ale hledám ji.
Detailně malinko později.


Přílohy:
IMG_20200514_174544.jpg
IMG_20200514_174544.jpg
[ 78.59 KiB | Zobrazeno 819 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2020 7:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Problem s nestabilitou S-Bus2 vyřešen.
Na obrázcích je řešení připojení všech senzorů, regulátoru a serv na přijímač R7003SB
U této Infinity jsem puvodně chtěl využít toho,že dle dokumentace výrobce lze na S-Bus2 připojit jak senzory, tak serva ( Serva musí být S-BUS2 !! )
Takže to opravdu nefunguje dobře!!. Projevuje se to tak,že po zapnutí napájení do přijímače (a je jedno jestli přez Zepsus switch, nebo přímo napájení přijímačovkou, nebo BEC regulátorem), přijímač vždy!!! přenáší udaje ze všech senzorů a PWM výstup motoru jde taky v pořádku. Ale S-BUS2 serva někdy jdou a někdy ne. A to v poměru 4x nejdou a 1x jdou ( po zapnutí naájení přijímače)

Řešení je striktně použít S-BUS2 pouze pro senzory a S-BUS pouze pro serva. Takže na HUB desce jsem přerušil můstek na plošném spoji a tím to rozdělil. Již zbývá jen vyřešit problém s GPS senzorem od SM-Modellbau.
Na obrázcích je celá deska s přijímače, variometrem,přepínačem Zepsus a proudovou sondou pro Rx (LiFe) baterku, plus HUB.
Na který se připojuje...6x S-Bus2 servo, GPS3 logger, Vario -RcSense, 10A senzor pro rx-batt (Rc-Sense), převodník pro YGE telemetrii a připojení pro logovací výškoměr. Plus přez desku jde i signál pro motor (YGE regl). Výstup ze switche Zepsus jde nejdřív do HUB a až potom 2x do přijímače.

Pokud se s dále popsaným chováním setkal,prosím popište svoje řešení k nápravě.
Senzor normálně naběhne, fixne satelity. Model hodím a vše zdá se normálně funguje. Rychlost modelu vypadá,že koresponduje s pohybem modelu. Distance ( vzdálenost) se mění podle pohybu modelu od místa startu...a tu - naprosto náhodně , skočí na displeji místo (například) reálných 300m, 16 kilometrů a okolo této hodnoty se mění vzdálenost jako by se model najednou o těch 16km přemístil a létal tam. Takhle to běží klidně i pul hodiny...a najednou to hupsne třeba na 56km...a opět se vše opakuje. Jak létám po obloze, distance se přičítá a odečítá od těch 56km jako bych se s modelem o těch 56km teleportoval :-) :-)
Naprosto mi nenapadá čím to může být.
Udaje o rychlosti modelu vypadá,že běží celou dobu normálně.


Přílohy:
IMG_20200508_173723.jpg
IMG_20200508_173723.jpg
[ 210.52 KiB | Zobrazeno 622 krát ]

IMG_20200508_173731.jpg
IMG_20200508_173731.jpg
[ 129.52 KiB | Zobrazeno 622 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2020 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
... Obavam se Dalibore, ze to bude podobnej problem, co mel tenkrat u MGPS Jetak.. Psal jsem si pred lety s Richardem Simeckem z Jetaku ohledne problemu castejsich ustrelu trasy a rychlosti... Bylo to podobne, zafixovani satelitu, nastaveni pocatku a v letu se pak stalo ze ti ustrelila trasa i treba po uletnuti par kilometru na treba 1000km, podobne veci se dely i u rychlosti kde to obcas pekne ustrelilo, vzdalenost a vse ostatni bylo ale v poradku, Richard to tenkrat vyladil a vyresil, posilal jsem mu logy z letu v kterych se to stalo a zjistil, ze to zpusobuji po sobe jdouci prazdne pakety, ktere pak ovlivnuji vypocet u urcitych udaju a v podstate tu gps zblaznej a dojde k tomu skokovymu ustrelu, vyresil to tenkrat novym firmwarem, kde upravil nejak algoritmus a vyfiltroval ty prazdny pakety aby se uz nezapocitavaly..

_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2020 14:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9222
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
GPS Logger som nemal zapnuty takmer 2 roky. Mne ale meral korektne rychlost aj drahu. Nikdy som si v logoch nevsimol ziadnu anomaliu.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2020 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Vůbec nejde o logy (na ty prdim, vytahovat to furt z karty je děsně nepraktické), ale tohle se děje on-line na displeji rádia.
Dneska jsem zkoušel podpořit palubní síť Low ESR kondíky, bez uspěchu.
Opět se to po pár minutách zbláznilo...ale co bylo zajímavé,že cca ve 30 minutě,tomu zase jeblo a z 52km to skočilo zpátky na dejme tomu odpovídající vzdálenost (cca 150m). A navíc jsem letěl od sebe, takže by se udaj vzdálenosti měl zvyšovat, ale on se snižoval...
Divný...

Mimochodem Laco, to,že ti to před dvěma roky fungovalo, je sice hezké, ale taky jsem před dvěma roky neměl brýle....(obě sdělení mají k tématu stejnou..tzn nulovou hodnotu)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2020 20:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 923
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 9
Nejsem specialista na GPS ale kde máš její anténu.Loguje to i počet dostupných satelitů?Umí to i Glonass?Vypadá to na ztrátu spojení a když to nemá z čeho dopočítat tak spočítá blbosti.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 13:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 405
graup15 píše:
Vůbec nejde o logy (na ty prdim, vytahovat to furt z karty je děsně nepraktické), ale tohle se děje on-line na displeji rádia.
Dneska jsem zkoušel podpořit palubní síť Low ESR kondíky, bez uspěchu.
Opět se to po pár minutách zbláznilo...ale co bylo zajímavé,že cca ve 30 minutě,tomu zase jeblo a z 52km to skočilo zpátky na dejme tomu odpovídající vzdálenost (cca 150m). A navíc jsem letěl od sebe, takže by se udaj vzdálenosti měl zvyšovat, ale on se snižoval...
Divný...

Mimochodem Laco, to,že ti to před dvěma roky fungovalo, je sice hezké, ale taky jsem před dvěma roky neměl brýle....(obě sdělení mají k tématu stejnou..tzn nulovou hodnotu)


Logy jsou základ. Proč? Protože telemetrie ti posílá data v sekundových intervalech, a viš velké prd, co se děje mezi tím, logger umí 50 ms intervaly. Takže naopak, pokud je problém, je důležitý log, pokud problém není, může stačit jen telemetrie. Jen aby bylo jasno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 13:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 405
blembondo píše:
Nejsem specialista na GPS ale kde máš její anténu.Loguje to i počet dostupných satelitů?Umí to i Glonass?Vypadá to na ztrátu spojení a když to nemá z čeho dopočítat tak spočítá blbosti.


Dostupné satelity se logují reltime, takže v logu se dá přijít na to, jestli se vzdálenost změnila v závilosti na poklesu počtu satelitů nebo ne ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 14:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Ona se meni stylem.. Jump o 50km.
I kdyby to letelo 30s bez satelitu tak tohle nesmi udelat nikdy!!!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2011
Příspěvky: 862
Bydliště: Praha
...výcuc kompletní dostupné JETI telemetrie z Vikinga z dnešního 75min dlouhého letu ;-) ..počet zachycených satelitů MGPS byl po celou dobu mezi 9-10, pouze 2x spadl mžikově na 6

(1. tabulka: Rel. výška, Vzdálenost, Rychlost, Trasa, Kvalita signálu Q, Napětí RX baterie, 2. tabulka: Signál antén A1, A2, Proud pohonné baterie, Vario, Teploty Regulátor, Motor, Vario/kabina, 3. tabulka: počet MGPS satelitů, 4. obr. Mapa letu)


Přílohy:
let 1a.jpg
let 1a.jpg
[ 93.52 KiB | Zobrazeno 315 krát ]

let 1b.jpg
let 1b.jpg
[ 94.19 KiB | Zobrazeno 315 krát ]

satelity MGPS.jpg
satelity MGPS.jpg
[ 48.6 KiB | Zobrazeno 315 krát ]

mapa 1let.jpg
mapa 1let.jpg
[ 112.06 KiB | Zobrazeno 315 krát ]


_________________
JETI DC-16
F3X Viking 2E, Graupner Junior
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 18:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
No..potřebuji někoho se zkušenností Futaba/RcSense.....Jeti GPS system mi je platný jak mrtvole zimník.

Tak jsem koukal do logů co vidí interně Futaba....prostě tomu hráblo a je to na poslání k soudruhům do NDR.
Celý let neklesl počet satelitu pod 12 (proto to ukazuje rychlost perfektně)
A doporučuji juknout na obrázek....model ještě leží na zemi, již je 3Dfix (10 satelitů- sloupec AB)...a distance je 32km :-) :-)


Přílohy:
ScreenHunter_2.jpg
ScreenHunter_2.jpg
[ 109.64 KiB | Zobrazeno 258 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9222
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
graup15 píše:
prostě tomu hráblo a je to na poslání k soudruhům do NDR.

To si myslím už niekoľko dní

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
No myslím,že by stačilo přehrát fw, na starší a pak zpět na poslední.
Proč si to myslím? Začlo to blbnout když jsem udělal test,který asi nikdo na planetě neudělal..překročil jsem vzdálenost kterou senzor dokáže interpretovat (jízdou v autě ..po cca 75km se distance vynulovalo a jelo zase od 0km. A od té doby to blbne.
Problém,je,že na stránkách výrobce je jen poslední fw...downgrade nemám čím udělat. A přehrát poslední posledním taky nejde.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Infinity Evo F5J
PříspěvekNapsal: pon 18.05.2020 20:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7357
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
MomoBrut píše:
Dostupné satelity se logují reltime, takže v logu se dá přijít na to, jestli se vzdálenost změnila v závilosti na poklesu počtu satelitů nebo ne ...


Když jsi komunikoval s výrobcem Unilogu, ...angličtinou? Páč ty jeho stránky pouze v germánštině....su v prdeli, tuhle řeč neumím, nesnáším....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 262 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: vladinek a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz