Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: sob 06.06.2015 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
Dostal se ke me rizenim osudu model sprint, neosazeny. Otazka je, jakymi strevy (motor regl serva baterie) jej osadit, pokud to chci mit spise jako maly rekreacni rychlejsi model a ne jako extra rychlika?
Zde sem jej nasel na rcalbu http://www.rcalbum.cz/model/4800-sprint.html ale podle toho osazeni to musi byt nadzvukova raketa.. Baterie 1300 3s mam doma, asi by se vesly, mam plonkovou megu 16/15/6 ale nejsou zbytecne velke? Co byste doporucili? Myslel sem 2s nebo 3s 500mah a nejaky mensi motor..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: sob 06.06.2015 19:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
Ten je můj :-D

teď je tam Turnigy 2628 1200kV, 8x6" Graupner Cam, 3S 1000mAh lipol, lítá to cca 110km/h, ve vzduchu to žere 5,5A. Hezké polítání.

Předtím tam byl ten psaný na RC Albu, žralo to asi 30A, peklo to jak sviňa, ale lítalo to 220 :) ale to už bylo totálně na hraně, přece jenom je to malinký...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: sob 06.06.2015 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
A to slabsi osazeni, da se s tim normalne litat? Respektive, da se s tim normalne odstartovat (z ruky sam) a pristat (na rozumne kratky draze)?
Baterky bych pouzil co mam, at nemam dalsi sadu, to jest 1250 nebo 1300 mah3s. 100-120 gramu baterky..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: sob 06.06.2015 21:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
Kuba78 píše:
A to slabsi osazeni, da se s tim normalne litat? Respektive, da se s tim normalne odstartovat (z ruky sam) a pristat (na rozumne kratky draze)?
Baterky bych pouzil co mam, at nemam dalsi sadu, to jest 1250 nebo 1300 mah3s. 100-120 gramu baterky..



S tím slabším osazením házím naprosto v pohodě i v bezvětří, dynamický tah pohonné jednotky je vyšší než hmotnost, stoupá to kolmo až do nevidím...

Výhoda toho pohonu je, že táhne už na zemi, ne jak ty SpeedPropy, 5x5" a pod, co začnou táhnout až po první zatáčce...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: sob 06.06.2015 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
A přistání je klasika, "o nervy". Pokud to má rychlost, klouže to jak blbé, pokud ne, tak to samozřejmě upadne v zatáčce. Chce to nervy, začínám točit poslední zatáčku (180°) v cestovní rychlosti, výška cca 15m, poloměr tak 40-50m, po dotočení jsem v ose dráhy, výška max 5m, už to letí docela pomalu, pak začínám pomalu tahat, prvně mírně (1-2m) vyplave a následně se začne propadat. Ten sestup z 5-ti metrů je na dráze cca 60-70m. V tom závěrečném sestupu už moc nezatáčet. Máme 140m dlouhé letiště, tak si můžu dovolit nalétnout z větší dálky. Kolegové ještě zkoušeli dvě serva a křidélka nahoru, potom to krásně vyklesává, ale na rychlosti.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: sob 06.06.2015 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
A mas dve serva nebo jedno? Jak to mas udelane? Myslis ze bych mohl poprosit o par fotek, jde mi zejmena jak je to nacpane vsechno v trupu a jak mas udelana kridelka..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 7:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
Ok, odpoledne nafotím...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 12:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
tak snad pochopíš, nemám u sebe cad, tak jen rukou...


Přílohy:
Poznámka: křidélka
WP_20150607_001.jpg
WP_20150607_001.jpg [ 43.31 KiB | Zobrazeno 1692 krát ]
Poznámka: křidélka II.
WP_20150607_002.jpg
WP_20150607_002.jpg [ 50.34 KiB | Zobrazeno 1692 krát ]
Poznámka: umístění v trupu
WP_20150607_004.jpg
WP_20150607_004.jpg [ 35.19 KiB | Zobrazeno 1692 krát ]
Poznámka: servo VOP
WP_20150607_007.jpg
WP_20150607_007.jpg [ 32.98 KiB | Zobrazeno 1692 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
jo staci takto, diky. jaky mas vychylky na vyskovku a kridelka? a nejsou tyhle serva zbytecne velky na tak maly ero?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 11:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
Kuba78 píše:
jo staci takto, diky. jaky mas vychylky na vyskovku a kridelka? a nejsou tyhle serva zbytecne velky na tak maly ero?


na křidélka je 9g (HS-55) jelikož předtím to lítalo 220, tak to chtělo, výškovka je 5g (HS-50) výchylky ti nevím, můžu změřit, ale křidélka cca 5mm a výškovka 4mm, prostě s citem, výškovka je hodně (při plné výchylce se urvou proudnice na křídle) ale na přistání je to OK.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 9:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
takze teoreticke osazeni:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _286w.html 58g
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _BESC.html 12g
jeti prijimac 5-10g
baterka 3S 1300 120g
dve serva 5g

suma sumarum, vybaveni neco pres 200g.. samotny model ma tusim taky 200g, takze by to vyslo vicemene na stejnou vahu jako uvadis.. takze mensi motor, mensi baterky?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: úte 30.06.2015 15:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
takze po radnem prevazeni a zvazeni, zde jsou tri druhy setupu. lisi se pohonem - motor a regulator je tam viz predesly prispevek, baterku bud 3S 1300 nebo mensi 3S 500mah. pripadne, jeste setup "lehky modylek" na 2S, ale tam nevim jaky dat motor a vrtuli a zda uz to nebude prilis lehke.. tomuhle modelu a tomuto profilu asi spis bude sluset tezsi osazeni.


Přílohy:
sprint.jpg
sprint.jpg [ 49.46 KiB | Zobrazeno 1380 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: ned 21.10.2018 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
ozivim jedno stare vlakno.. samozrejme ze sem model dodnes neosadil, ale premyslim ze se na to pres zimu nekdy vrhnu.
nasel sem doma dve volna serva Servo DYMOND D60/TOPMODEL 1816 ty maji 9mm, takze to asi udelam na dve serva a zariznu je do kridla.motor sem nasel doma jeden volny Axi silver 2208/26 s 1330kv, na to mi vychazi vrtule tak 7/4 (chci tam dat sklopku) odhadem (ecalc ma zrovna tehle motor ve free verzi nepristupny). nebo koupim neco z HK -treba tohle https://hobbyking.com/en_us/brushless-m ... rnigy.html a dam vetsi vrtuli. kdyz sem to vsechno nasypal na vahu, vychazi mi to tak 350g nalozene (o neco vic asi, bude tam nejaky stavebni material).
co mi ale prijde celkem natesno je motor - podle me kdyz ho tam dam, tak bude drhnout o kabely jak se bude tocit..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 12:43 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8468
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
U těchto malých modelů pozor na průměr vrtule. Při špatně provedeném odhození se to hodně přetočí a je s tím spousta starostí. Radši něco menšího a spíše neoběžku.
Taky bych se nebál pevné vrtule.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pon 22.10.2018 18:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
podle ecalcu mi pro tento motor vychazi nejlip 7x4, myslis ze spatny? mam koupit jiny motor a dat mensi vrtuli? 7x4 mi neprijde zas tak velka aby se to pretocilo.. myslel sem na aeronautku carbon sklopku, takze radsi spis pevnou? ono to podle ecalcu vychazi na takovy sviznejsi letadelko na 3s, ne takovy zihadlo jako mas ty.. nepotrebuju aby to vterinu po odhozu bylo na horizontu a zatacku sem tocil po pameti nekde nad budejovicema :-)
ten motor mam doma plonkovy a navic je celkem lehky tak proto sem o nem uvazoval.
jeste mam doma navic megu 16/15/6 ta ma 1420kv, ale podle ecalcu idealni vrtule je tez 7x4.. akorat ta mega je o dost tezsi, 30 gramu navic na cumaku.. na tak maly model jestli to neni hodne.

ale velmi rad si necham poradit, specialne od tebe jako odbornika a mistra sveta v rychlicich :-) ucelem je udelat z toho neco co se da vypustit jednou rukou abych to moh hodit sam, aby to litalo svizne (ale ne silene, staci kdyz to bude krasne rezat vzduch ten zvuk miluju) a idealne abych moh pouzit stavajici baterky, 1300mah 3s. do trupu se vejdou.
taky premyslim nad prijimacem, jestli obyc jeti nebo jestli u takovy maly neposedny mrchy ma smysl investovat a svihnout tam stabilizaci?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz