Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: sob 19.01.2019 19:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 175
Mám na zkoušku model od Pana Šandy arzen double carbon osazen Kontronikem KIRA 600-22/6,7,:1,regl Kontronik KOBY 70 LV s vrtulí RF 18.5x12 na 5s 3300Ah letovka 3200g
Dnes jsem to byl hodit a ta motorizace mi přijde taková mdlá/normální,nemáte nějaký tip při zachovádí 5s jak by to šlo zlepšit i za cenu jiného pohonu,našel jsem menší 6s sice jen 2200Ah a ta se vejde tak to zkusím s vrtulí cca RF16x10 zda to bude lepší
Jinak jsem koukal na Megu 22/30/2800RPM + PLANETA GEAR KPG27 ta by možná vycházela lépe na ten pětičlánek
Děkuji za případná moudra


Přílohy:
000_0005.JPG
000_0005.JPG
[ 98.5 KiB | Zobrazeno 2319 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 11:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6963
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Chtělo by to nějaká objektivní data.
Tzn..kolik to opravdu stoupá m/s ?
Kolik to baští ..A/V Ideálně grafík kde je proud a napětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 11:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6963
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Koukám na ten motor. Má 2200kv. Což je ,pokud od toho chceš dynamický projev 6S baterku.
To ,že točíš obrovskou lopatou, ale pomalu (na 5S) ti nějakou wow dynamiku nezajistí.
Takže buď změna na 6S , zmenšit vrtuli a zvětšit soupání vrtule.
Nebo lepší varianta..vyměnit pohon za jiný.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 14:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 175
Děkuji
Tak zkusím ten šestičlanek na 15x10-16×10 a budem hledat jiný pohon,co ta mega mnou zmiňovaná,tím že mám rfko kužel 6mm a lože motoru na tu převodovku tak bych nerad něco předělával


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 15:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6963
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Když tak 15/13 ..stoupání 10 ti nepomůže.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 16:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6963
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Chtělo by to víc fotek toho čumáku...aby byla představa co se tam vejde.
Kira jsou výtečné pohony, ale problém je,že ty máš pohon do poklidné 5 metrovky. A né do našlápnutého F3B.
Mimochodem vybrousit přepážku na motor a vyměnit ji,není žádný problém :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 18:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 175
Tomu rozumím,to to raději prodám celý no každopádně je tam místa na motor moře,kužel je tam nějaká 42mm.No nejlepší to bude naložit a dovést k panu Doktoru do Rakovníka :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 19:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.11.2014
Příspěvky: 192
Bydliště: S.M.
nemusíš to nikam vozit. Dej si tam tuto Axi. https://www.modelmotors.cz/cs/product/detail/469/ , vrtuli RF 15/13 nebo 15/13S, regl 100A a 4S Akku asp. 2200mAh, 45C a budeš spokojen. Ověřeno ve dvou motorizovaných F3F Vikosech, stoupají 20 m/sec, to by mohlo stačit...

_________________
Avalon57


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 19:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 175
Děkuji moc za tip,ale vzhledem k tomu že mám nakoupené pětičlánky za xtisíc tak bych raději zůstal u nich,jak jsem psal zkusím tam švihnout ten malý šestičlánek co mám doma a vrtuli dle doporučení 15x13 snad to ten regl kontronik přežije,bohužel RFkovou vrtuli nemám po ruce a s aeronaut nevím zda to není cesta do pekel
Ale děkuji ti


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 21:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.11.2014
Příspěvky: 192
Bydliště: S.M.
u Aeronaut pozor na max otáčky - může se utrhnout list což může mít dost tragické následky... kamarád to zažil, určitě je takových postižených hodně :-( Volej pana Paláčka, posílá a zajištuje vrtule RF opravdu rychle a ochotně = velká pochvala :-)

_________________
Avalon57


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 22:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 56
6S ale vrtuli 17x13, 15x15


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 22:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 175
Pan Poláček bydlí kousek ode mě,jezdím tam osobně jen skladem toho nemà tolik což je pochopitelné


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 10:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2009
Příspěvky: 7
Bydliště: Zlin
Přispěji svou troškou do mlýna. Mám Vikinga 2e stejný motor vrtule 17x13 RF, AKB 6S 2200mAh odběr 75A, stoupá 27 m/s. Teba to někomu pomůže.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 11:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 175
Určitě pomůže,nechci ten motor hnet rvát ven.Počítam že jsi z váhou do 3kg,já mám stoupavost do 15m/s max spíše méně,ten článek navíc tomu prospěje
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arzen F3B-E
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 23:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 6963
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Ahojky.
Tohle lítalo taky na 6S :-) Stoupavost 55m/s až 58m/s Jen byl problem ten proud 200A :-)



Normálně používáme pohon Mega 16/35/1 k tomu Kontronik KPG 25 5:1, Vrtule 15/13 a 4S-2800mAh. Lítá to dost svižně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz