Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 17:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
Ještě jen doplním. Když to topí, tak změním vrtuli, když topí dál, změním natavení časování. Na to nepotřebuji žádný program.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 17:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
Ještě jen doplním. Když to topí, tak změním vrtuli, když topí dál, změním natavení časování. Na to nepotřebuji žádný program.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 18:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.12.2016
Příspěvky: 174
Standa Stuchlý píše:
Omlouvám se, že jsem opomenul se zmínit o Tebou používaném programu a výsledku Tvého zadání pro výpočet návrhu pohonné jednotky.


Hele naposledy , pleteš se , já žádný výpočty nedával,pouze doporučil sestavu kterou provozuji , výpočty vám dal blembondo na základě Vašich požadavků shodou okolností ve stejném programu co používám já ale ne komplet,proto jsem později psal na základě tvých dle mne nesmyslných sestav ať si to zoptimalizujete . Již se mu ani nedivím že se na to vyprd. Zadání bylo jiné !
A to že ses na ten program ani nepodíval a údaje si cucáš z prstu nesmyslnými aplikacemi na to sis odpověděl sám
viz třeba zde

Citace:
Standa Stuchlý
Programy pro návrh pohonu jsou jen jako vodítko, nezahrnují teplotu, ani vlhkost vzduch, hmotnost modelu a jeho aerodynamickou čistotu, což se projevuje v rozdílu, mezi návrhem a skutečností.

Mega se dá dost přetížit, aniž by ji to ublížilo. Můj program mne na větší vrtuli nepustí, musel bych vybrat nějakou náhradu Megy s vyšším proudem. Věřím tomu, že ta 16/15/7 tu vrtuli co používáš Ty taky utáhne.


Stačilo porovnat zde https://www.ecalc.ch/ , pokud tvůj program stojí za prd a nedáš do placu alespoň praxí ověřené sestavy tak je to jen plácání coby kdyby.
Proto mě mrzí na vás dvou že i když vám to člověk několikrát naservíroval včetně blembonda vás to nestálo ani za trochu námahy
Tenhle prográmek funguje docela dobře což hovoří i o počtu lidech , které jej používají stačí číst na jejich stránkách .Víc nemám co bych dodal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 19:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Omlouvám se že sem nedal na tvoje rady, motor už je objednaný Na ecalc sem se díval a počítal to bohužel tam všechny motory k dispozici nejsou tak si všechno spočítat nemůžu. Hlavně nevim proč se tady tak rozčiluješ, tu megu 16/15/7 mi mailem doporučil i ten od koho jsem to koupil s tím že to má lehoučkej důlek na spodku křídla a kormidlo výškovky je na pásce a né na strhávačce. Beru to tedy tak že pokud to letadlo dělal tak má i odhad o osazení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 19:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.12.2016
Příspěvky: 174
Standa Stuchlý píše:
Ještě jen doplním. Když to topí, tak změním vrtuli, když topí dál, změním natavení časování. Na to nepotřebuji žádný program.


Myslíš jako takhle ?
Nevím jestli se to bude tazateli líbit,když mu řekneš ať si koupí haldu vrtulí


Přílohy:
1234.JPG
1234.JPG [ 143.47 KiB | Zobrazeno 595 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 19:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.12.2016
Příspěvky: 174
Majky007s píše:
Omlouvám se že sem nedal na tvoje rady, motor už je objednaný Na ecalc sem se díval a počítal to bohužel tam všechny motory k dispozici nejsou tak si všechno spočítat nemůžu. Hlavně nevim proč se tady tak rozčiluješ, tu megu 16/15/7 mi mailem doporučil i ten od koho jsem to koupil s tím že to má lehoučkej důlek na spodku křídla a kormidlo výškovky je na pásce a né na strhávačce. Beru to tedy tak že pokud to letadlo dělal tak má i odhad o osazení.


Hele,nevím kde jsi vzal že se rozčiluju , mě se omlouvat nemusíš možná by stačilo,kdybys sis pořádně ty mé příspěvky a belmbonda přečetl , sám jsi jednou řekl tak,potom onak . Psal jsem ti jak to máš udělat a kdy v tom eCalcu když nemáš placenou verzi ale to je marný.Ber to jako můj poslední příspěvek již se ti tady do toho nebudu vměšovat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 21:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
neměl jsem v úmyslu někoho se dotknout, proto se ještě jednou omlouvám všem, na koho jsem reagoval omylem nesprávně.

tratonah :
Tazatel si nemusí kupovat haldu vrtulí, to si nemyslím. Pokud není začátečník, tak jistě nějakou vhodnou má. A pokud je to začátečník, tak se stejně postupem času k nějakým vrtulím dopracuje. Podle toho, co tu padlo za návrhy, tak jistě nějakou tu představu o alespoň trochu vhodné vrtuli má.

Nemám v úmyslu někomu radit, aby si kupoval ležáky. Jen jsem reagoval na topící motor. Teď nevím, kdo to tu psal, nechce se mi to pročítat zpětně.

Začíná se toto vlákno zasírat slovíčkařením stylem, kdo dál dočůrá a podstat jde někam stranou. Proto končím.Každý ať si vybere sám, co se mu hodí.

Jen tak na konec. Nedočetl jsem se, možná jsem to přehlíd, jestli tazatel chce mít z větroně hotlinera, nebo si normálně polétat v termice s trochou blbnutí. Podle předpokládané hmotnosti to asi bude spíš na termiku s trochou blbnutí. Na to mu ten motor bohatě postačí.


Naposledy upravil Standa Stuchlý dne stř 06.09.2017 21:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
Majky007s píše:
Omlouvám se že sem nedal na tvoje rady, motor už je objednaný Na ecalc sem se díval a počítal to bohužel tam všechny motory k dispozici nejsou tak si všechno spočítat nemůžu. Hlavně nevim proč se tady tak rozčiluješ, tu megu 16/15/7 mi mailem doporučil i ten od koho jsem to koupil s tím že to má lehoučkej důlek na spodku křídla a kormidlo výškovky je na pásce a né na strhávačce. Beru to tedy tak že pokud to letadlo dělal tak má i odhad o osazení.



pokud ecalk neobsahuje přesně požadovaný motor, lze jej zastoupit jiným, s podobnými parametry. Výsledek bude "přibližně" stejný. "Přibližně" ? rozdíl do 20%, což je zanedbatelný rozdíl, vzhledem ke konkrétním podmínkám v době letu. Ale těch 20% je jen můj odhad. Aby se toho někdo nechytal. Však poznáš časem sám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 21:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Spíš větroně trochu na blbnutí a svah :-). No a s tím že sem psal nejdřív že dám tu silnější megu tak mi psal na mail člověk od kterého to mám a čte toto téma( teď už asi ne) ať dám tu slabší megu, tak sem dal na jeho radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
taky si myslím, že ten motor bude víc než dostačující. Ten člověk asi ví, proč Ti to psal. 100-150W bohatě stačí na větroně okolo 500g. Sám uvidíš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 6:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Taky si myslím, neříkám že tam časem silnější motor nedám, ale pro ten začátek to bude takhle lehčí. Dělal mi problém i ten pulz když sem začínal bylo to nezvykle rychlé a nestíhal sem to uřídit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 7:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Taky si myslím, neříkám že tam časem silnější motor nedám, ale pro ten začátek to bude takhle lehčí. Dělal mi problém i ten pulz když sem začínal bylo to nezvykle rychlé a nestíhal sem to uřídit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 19:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
podle toho co píšeš, tak asi opravdu bude stačit něco pomalejšího. Samotný výkon motoru si snadno nastavíš na vysílačce, nebo volbou menší vrtule s menším stoupáním. Pro bezpečný start a klidný pohodový let, kdy stihneš všechno uřídit, bych dal vrtuli 7/6, nebo 8/4. Bude mít tah, ale malou rychlost. 9/5 už bude celkem rychlá, pokud se s modelem seznamuješ a občas nestíháš, jak jsem pochopil ze Tvého psaní. Ale to poznáš sám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 6:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
To už myslím zvládnu, jde o to že sem létal hodně s větroněm a Káčko tedy sem nebyl na rychlosti zvyklý. Tento rok už létám i s pulsem a už ho ovládám bez problému ovšem jak sem psal ze začátku to byl problém nebyl sem zvyklý létat na rychlosti.
v plánu mám pořídit 8x6 +9x6 zkusím nejprve menší a potom větší a uvidíme.
Jen mě začíná trápit PPL od pondělka čekám jak na serva tak na motor :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GFK elektro-setup a dokončení
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 20:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Dobrý večer, aby to tu nebylo tak mrtvé, budu pokračovat Jak vložit fotku z tapatalku: /20170913/bb0f92287249d1ade79e07bd585a08c2.jpg[/img] motor už je doma, přepážka vyvrtaná a teď už i zalepená. Od někoho sem tu vyčetl techniku zavěsit za trup a dát do přepážky sboub kvuli zatímění a popravdě to zatím vypadá super :-). Páky použiju ty hmoždinkové reap. Výškovku sem zalepil s přepážkou. Jak vložit fotku z tapatalku: /20170913/1970ce1ec5b39c4e7e41a2e0a3bfd634.jpg[/img] tady fotka ze včera ještě bez páky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: doubravka, dusangg, Lopez a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz