Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: pon 26.06.2017 18:07 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7769
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Paolo-K píše:
Ja jsem asi natvrdlej, asi urcite teda... znamena to, ze proste 300watt je max na aeronaut vrtule? Pac na rc albu jsou stroje temer s kilowattem a maj tam taky aeronaut....No ja se proste chci vyhnout dalsimu takovymu prekvapku. Nehlede na to, ze tu mam jeste na stavbu Olympica a tam chci dat https://hobbyking.com/en_us/turnigy-aer ... motor.html


Podívej se na ten graf a ten ti cca řekne, kam až se dá zajít dle výrobce. Což je něco jiného než nepřekročitelné otáčky.

Chceš větší příkon? Použil vrtuli o větším průměru.
Chceš větší příkon a musíš nechat příkon? Dej více listů.
Nevyhovuje ti omezení pro Aeronaut? Použij jiného výrobce. Třeba RFM.
Je to hodně peněz? Trošku zariskovat s AE, ale to už jsi si zkusil. Chce se to hlídat, třeba nastavit pomalý rozběh a malou brzdu. A zapínat plný plyn pouze ve stoupání. Modely se dokážou rozjet, to odlehčí vrtuli a kritické otáčky jsou hned.

Překročit otáčky jde, ale je to risk a něco to stojí. Já jsem třeba používal vrtule s povolenými otáčkami 25tisíc, ale točil jsem je k 35.000. Vrtule to vydržela, ale tak dva starty. Pak byla gumová (na ohyb v ruce) a šla z modelu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: pon 26.06.2017 18:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 204
Bydliště: Trutnov
TomasC píše:

Podívej se na ten graf a ten ti cca řekne, kam až se dá zajít dle výrobce. Což je něco jiného než nepřekročitelné otáčky.

Chceš větší příkon? Použil vrtuli o větším průměru.
Chceš větší příkon a musíš nechat příkon? Dej více listů.
Nevyhovuje ti omezení pro Aeronaut? Použij jiného výrobce. Třeba RFM.
Je to hodně peněz? Trošku zariskovat s AE, ale to už jsi si zkusil. Chce se to hlídat, třeba nastavit pomalý rozběh a malou brzdu. A zapínat plný plyn pouze ve stoupání. Modely se dokážou rozjet, to odlehčí vrtuli a kritické otáčky jsou hned.



Překročit otáčky jde, ale je to risk a něco to stojí. Já jsem třeba používal vrtule s povolenými otáčkami 25tisíc, ale točil jsem je k 35.000. Vrtule to vydržela, ale tak dva starty. Pak byla gumová (na ohyb v ruce) a šla z modelu.



Asi zavolam tomu prodejci RFM vrtuli, zda ma naky co by sly na ten kuzel, nebo jestli ma i kuzel, blby je ze na tu optimu budu ted potrebovat kuzel o prumeru 42-43 mm coz je takovej dementni rozmer... No a na toho Olympica mam klasiku turbokuzel 40mm a koren listu pro uchyceni to ma 8

_________________
Spektrum DX6i, Filip 600 sport, Optima V a kocour Felix,ale na něj Spektrum neplatí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: pon 26.06.2017 18:38 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7769
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Koukal jsem se na graf motoru a tak nějak si myslím, že ta vrtule byla zmetek nebo poškozená již předtím nebo problém s kuželem.

Ten motor, dle mě, nemá na to aby vrtuli zničil:
Obrázek

Na 3S se maximálně roztočí na cca 14.000 a to si myslím, že by Aeronoutka vydržela. Při nějakém příkonu jsou otáčky ve zcela bezpečném limitu.

Ale samozřejmě vycházím z toho, že na jiný motor nepřišla špatná nálepka a graf je alespoň blízko reality.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: pon 26.06.2017 19:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 204
Bydliště: Trutnov
TomasC píše:
Koukal jsem se na graf motoru a tak nějak si myslím, že ta vrtule byla zmetek nebo poškozená již předtím nebo problém s kuželem.

Ten motor, dle mě, nemá na to aby vrtuli zničil:
Obrázek

Na 3S se maximálně roztočí na cca 14.000 a to si myslím, že by Aeronoutka vydržela. Při nějakém příkonu jsou otáčky ve zcela bezpečném limitu.

Ale samozřejmě vycházím z toho, že na jiný motor nepřišla špatná nálepka a graf je alespoň blízko reality.


Hele nevim, kužel se zdal byt v poradku, nehazelo to nebo neco...To co se stalo prisuzuju vrtuli, lom je cisty a vypada jako pretrzeny v tahu..Ale je treba mozny, ze se driv vysypal motor a pak ten list nasledkem vybraci, fakt nevim. Motor musim sehnat jinej tak jako tak...Takze reseni jsou dve.. Koupit motor nejaky podobny a lepsi listy, nebo koupit listy zase aeronaut a dat tam motor naky slabsi treba do 500 watt. Poleti to s tim taky,jen to nebude stoupat kolmo...nicmene proste nekradu a tohle je de facto nejdrazsi ero co mam...Silnejsi pohon davat nechci, pac mam spatny cit v ruce po urazu, tak aby to zas nebylo moc rychly...

_________________
Spektrum DX6i, Filip 600 sport, Optima V a kocour Felix,ale na něj Spektrum neplatí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: úte 27.06.2017 7:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.8.2014
Příspěvky: 53
Bydliště: Vyškov
http://www.pina.cz/2008/04/25/pozor-na- ... am-carbon/

tadyhle píšou, že Aeronautky co se týká těch maximálních otáček nemají rezervu a hned se trhají. Těch 13000 otáček asi lepší nepřekračovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: úte 27.06.2017 16:31 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7769
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Když se podíváš, tak ten motor nedá více než 440W výkonu, a má příkon 800W a točí 8000ot/min (pokud obrázek nekecá).

NO, rozhodnutí je na tobě. Já osobně bych do toho šel znovu a dal bych si jen pozor na zapínání pohonu ve stoupání, žádný plný plyn v horizontu nebo dolů.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: úte 27.06.2017 19:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3795
Ono se to občas "načne", teď v neděli jsem viděl ulítlou Aeronautku dokonce na F5J, kde výkony nestojí za řeč, podle všeho ale byla nakeplá z dřívějších letů a výsledkem byl ulítlý list. Stane se, bohužel :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aeronanaut CAN AM 11x6 - 700watt
PříspěvekNapsal: stř 28.06.2017 0:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1577
Bydliště: Palkovice
ta vrtule musela být vadná. Podle Drive Calculator má Tvoje sestava ale trochu jiné parametry, než ukazuje Tvůj graf. Ale i tak ta vrtule s motorem sedí.


Přílohy:
Bez názvu1.jpg
Bez názvu1.jpg [ 80.8 KiB | Zobrazeno 290 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz