Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pát 02.06.2017 17:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.11.2014
Příspěvky: 90
Bydliště: S.M.
Radkovy modely létají skvěle. Mohu je jen doporučit!
Minulý týden od 21/05/17 jsme se sešli na Seiser Almu: VIKOS, VIKOS EL., 2 x AVALON DP a skvěle jsme si zařádili, počasí bylo po celý týden na 1+ = stoupáky až 12m/sec :-) a sluníčko.


Přílohy:
VIKOS A.JPG
VIKOS A.JPG [ 48.91 KiB | Zobrazeno 1243 krát ]
VIKOS B.JPG
VIKOS B.JPG [ 39.71 KiB | Zobrazeno 1243 krát ]
VIKOS C.JPG
VIKOS C.JPG [ 116.31 KiB | Zobrazeno 1243 krát ]
VIKOS D.JPG
VIKOS D.JPG [ 108.04 KiB | Zobrazeno 1243 krát ]

_________________
Avalon57
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 04.06.2017 18:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 2900
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Slusela by tomu vrtule GM:-) neco jako zde: http://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-k ... m-spinner/ samo se spravnym rozmerem :-)

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 06.06.2017 19:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Dobrý alpský session Avalone..já jsem taky ulítlej na Radkovy modely, tohle je můj čtvrtý, a další budou pravděpodobně následovat :D

Co se týče vrtulí a kuželů, tak pro zácvik a seznámení se s touto long novinkou jsem zvojil několik kompatibilních rozměrů Aeronauta pro testování různých setupů...už jenom kvůli ceně...koupit deset ručních uhlíkových vrtulí na testy nového motoru je mimo moji mísu :D
Samozřejmně po ucelených letových testech, kdy se ukáže jaká vrtule je pro daný setup nejideálnější, vytuninguju něčím jako RFM,GM...

Ovšem prioritním problémem, jak jsem již předeslal, je umístění této dlouhé oběžky do úzkého trupu Vikose. Jelikož jsem chtěl motor co nejvíc do špice, kužel 36, problém jak naložit s kabely musel být řešený operativně, a to doslova.
Další možností je dát motor dál do trupu, tzn. setnout hodně ze špice, kužel tak 45, a půl motoru by zelo do kabiny.. i tak by se musely kabely vhodně fixovat..prostor na střeva by se omezil a dovážení špice by mohlo dělat problémy.
Pro modely s velkým a prostorným rypákem do 4 m je 12tka velmi dobrá volba. Hold, špička Vikose je vhodná pro innrunery.
Jelikož mě ale tento motor svými parametry zajímá, hlavně krouťák umožňující používat vrtule jako u převodovek, jsem ochoten tomu podvolit i grif jednolitých aerodynamických trupů těchto speciálů.
Pro bezpečné vedení kabelů mimo oběžku z předního statoru je v tomto případě nutné odoperovat kousek vrchu špice a přikrýt ho jemným nafučákem. U vývodu do kabiny je přípravek na dva šrouby M2, který zafixuje kabely napevno natažené. Ikdyž je dle obrázku vidět, že jde o cca 2-3mm, co se kabely nevešly, je toto provedení jedinná možnost, když chcete u tak provedených úzkých trupů uzší, elegantnější špici.


Přílohy:
1.JPG
1.JPG [ 53.61 KiB | Zobrazeno 999 krát ]
2.JPG
2.JPG [ 63.05 KiB | Zobrazeno 999 krát ]
3.JPG
3.JPG [ 44.32 KiB | Zobrazeno 999 krát ]
4.JPG
4.JPG [ 130.87 KiB | Zobrazeno 999 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 06.06.2017 19:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Za motorem je demontovatelná bezpečnostní přepážka, ke které budou kabely dále fixovány a spájeny s kabely reglu na držáku pod ní. Na testy to mám zatím vše na konektorech. Způsob uchycení akku, a ostatních střev je v jednání..
Taky jsem to tam nějak provizo na 4S a 16/10 nacpal a v ruce roztočil...na plnej to chtělo z ruky až moc :o


Přílohy:
1a.JPG
1a.JPG [ 50.38 KiB | Zobrazeno 994 krát ]
2a.JPG
2a.JPG [ 63.23 KiB | Zobrazeno 994 krát ]
3a.JPG
3a.JPG [ 71.03 KiB | Zobrazeno 994 krát ]
4a.JPG
4a.JPG [ 57.5 KiB | Zobrazeno 994 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 07.06.2017 23:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
..........


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: čtv 08.06.2017 4:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.6.2012
Příspěvky: 688
Bydliště: Ústí nad Labem
Jen dotaz, váha a cena toho motoru od AXI?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: čtv 08.06.2017 8:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
............

modelmotors.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.06.2017 16:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Další bod je to dát nějak do kabiny,,,původně zmíněný setup jsem maličko obměnil..mám tady YGEčka po helinách, ale jsou to stopadesátky, což je zbytečně moc, tak jsem to zaplác stovkovým YEPem. Akku 4S 3300 mě rozměrově i váhově pasuje Foxy 40C...při dorazu na uhlíkovou spojku mě to dělá požadovaných cca 100 mm CG, s možností posunu akku +- 2 cm.
Nad regulátorem bude mobilní přepážka pro uchycení Rx a přijímačovek.


Přílohy:
1a.JPG
1a.JPG [ 92.23 KiB | Zobrazeno 701 krát ]
2a.JPG
2a.JPG [ 79.68 KiB | Zobrazeno 701 krát ]
3a.JPG
3a.JPG [ 77.16 KiB | Zobrazeno 701 krát ]
4a.JPG
4a.JPG [ 88.02 KiB | Zobrazeno 701 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.06.2017 20:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3578
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
S těmi konektory opatrně. Na baterce volně 2 samce jsou poukázka k tomu, že se dříve nebo později výrazně zajiskří.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.06.2017 21:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
..jasně, samec a samec je určitý jiskřidlo :D ...jsem si toho vědom, ale zas je to praktický a bez jakýchkoli vypínačů....chce si to jen hlídat bez promile :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 11.06.2017 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
stačí jen místo dvou samic jednu samici a jednoho samce. Pak to nejiskří a je to stejně jednoduché a praktické.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 20:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
V podstatě máš pravdu..mě osobně to ale problém nedělá, měl jsem to tak u víc projektů a nikdy ani záblesk. Chce si to dát majzla, a aspoň jeden konektor izolovat.
Ohledně páru by samcovi stál příliš a nevešel by se mu pod dekl kabiny :D ...ale pro pro klid z obav z nechtěného sváření by to mohlo být i takhle 8) :D


Přílohy:
a.JPG
a.JPG [ 63.97 KiB | Zobrazeno 531 krát ]
b.JPG
b.JPG [ 64.54 KiB | Zobrazeno 531 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
pěkně vyřešený konektor. Tak to beru. Ono, až to zajiskří, tak to může i hodně bolet. Ber že je to SS proud co bude pálit a nemusí to být jen ruce, v tom lepším případě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 19:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Tak zas ahoj...trochu se mě to pozdrželo, neb jsem si trochu pomrzačil žebra, a bolí to jak deset :twisted:
Nicméně trošku na tom dělám...mobilní přepážka pro zbytek elektroniky by mohla být upevněná dvěma způsoby...buď uchycena v rozích M2 šrouby v gonzolkách, nebo přitažena páskami na mini duralový chladič. První varianta musí zohlednit vytažení motoru.
Větší zajímavostí je prostor pro zdroj serv ( 2x Li-Ion 900 v řadě) a plus Rx. Je to prostě prostor pro u.f.o. a to drátování tam snad taky nějak dám.


Přílohy:
aa.JPG
aa.JPG [ 98.3 KiB | Zobrazeno 356 krát ]
bb.JPG
bb.JPG [ 87.73 KiB | Zobrazeno 356 krát ]
cc.JPG
cc.JPG [ 91.31 KiB | Zobrazeno 356 krát ]
dd.JPG
dd.JPG [ 92.65 KiB | Zobrazeno 356 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 19:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Ještě jsem zkusi natočit pár pohyblivých obrázků z testu 12ctky / 4S / 16x10
Příště zkusím přeinstalovat 10tku.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Naposledy upravil soarman dne čtv 13.07.2017 12:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz