Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 17.04.2017 20:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Takže práce na inteligentnějším provedení pákování ocasních ploch pokračují...koncepce vnitřkem je instalovaná, a po vlepení vnitřních pák byl i test funkčnosti o.k.


Přílohy:
a.JPG
a.JPG [ 46.79 KiB | Zobrazeno 1464 krát ]
b.JPG
b.JPG [ 64.42 KiB | Zobrazeno 1464 krát ]
c.JPG
c.JPG [ 47.79 KiB | Zobrazeno 1464 krát ]
d.JPG
d.JPG [ 63.42 KiB | Zobrazeno 1464 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 17.04.2017 21:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Uchycení serv jak už bylo probíráno, bude těmi páskami nebo vlepení speciálním termotmelem, který umožní odinstalaci serva po zahřátí styčné plochy na 60- 70C. Krytky vyuhlíkuju na míru s vyboulením pro pohyb páky jako je to u křídel. Poté si pohraju s nastavením kormidel a půjdeme na trup. Jak už jsem předeslal... motorově to bude Mega, Kontronik, Phasor na 6,7:1...to je ještě předmětem úvah.


Přílohy:
a1.JPG
a1.JPG [ 80.99 KiB | Zobrazeno 1456 krát ]
b1.JPG
b1.JPG [ 58.41 KiB | Zobrazeno 1456 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 17.04.2017 21:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2003
Příspěvky: 300
no já jsem asi srna, ale takhle večer se to dá omluvit... Jak tam bude ten náhon? Mě to přijde, že páka na klapce je v ose otáčení a tedy je skoro nulová, nebo jako to funguje? Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 5:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8115
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Tie kable ti tam budu trcat?

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 5:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8115
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Skorpion píše:
no já jsem asi srna, ale takhle večer se to dá omluvit... Jak tam bude ten náhon? Mě to přijde, že páka na klapce je v ose otáčení a tedy je skoro nulová, nebo jako to funguje? Díky
ono to nejak fungovat bude, ale vyuzita draha serva bude tak 10°. Paka mala byt otocena o 180°.
Vsetko spatne....

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 21:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Ahoj srnko, v podstatě jsem už popis tohoto postupu nastínil v předešlých vstupech...dle obrázků tam páka je, ne velká, ale na výchylky ocasek to stačí...je to hodně miniaturní, což jste asi ještě neviděli zblízka, ale hlavně to nejsou brzdící klapky :) ale výškovka, kde jsou výchylky pár milimetrů.
Navíc jsi mě utvrdil v poloze pák. Toto pákování není běžné, ale třeba u třímetrovky Avalona, kterou jsem stavěl, je tento způsob aplikován na křídlech.
Je to funkční a tím pádem záměru dostačující.

LV píše:
Tie kable ti tam budu trcat?


Toto je ovšem jiný kalibr 8O ...na SK děláte modely s trčícími kabely, že se tak divně ptáš :lol:
Pokud by byla páka obráceně, nebylo by to skryté, funkčnost stejná, a v podstatě tak jak jsem to měl původně....trčící :D ..asi se z toho neosypu a nekoupím si bublinky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 21:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2003
Příspěvky: 300
No mě spíš přijde, že to přepákování je na dost veliké výchylky, od osy závěsu je páka třeba 3mm a u serva třeba 10mm? Což bych čekal přesně obrácen, nebo se pletu? Pokud ne, tak tam bude dost problém s vůlí a to myslím v převodech, k instalaci může být vůle silná :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 22:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8115
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Tie paky mali byt obratene obe. Ta v kormidle na druhej strane oproti odtrhovke. Takto to chyti flutter na 99%.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 3:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
obrázek "a" . Ten šroubek v nylonové páce, co drží táhlo, to máš ověřené? Bál bych se jeho vykvedlání a vylomení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 12:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Popravdě řečeno jsem to ještě obešel, nainstaloval na ocas a udělal servo zkoušky výchylek výškovky i směrovky.
Skorpion píše:
tak tam bude dost problém s vůlí a to myslím v převodech, k instalaci může být vůle silná
Toto pákování má výšku páky jak je silný kořen kormidla..aby to bylo aerodynamicky bez čouhání.U Avalona jsou kořeny kormidel silnější. Jelikož je to u tohoto kormidla poměrně slabé, je i páka nižší, tzn. s menší přídržností. Ikdyž to funguje i líp vypadá, určité nestabilní vůle to vykazuje..
LV píše:
Tie paky mali byt obratene obe. Ta v kormidle na druhej strane oproti odtrhovke. Takto to chyti flutter na 99%.
..takto ano..ale zas řešit čouhání páky na pohledové horní straně...LV má pravdu...ano, malá účinnost páky by neudržela pevnou pozici kormidla = flutter.

Takže jsem udělal všem pokusům konec a udělal to původním způsobem venkovního pákování..akorát bez plastu. Udělám tomu pěknou uhelnatou krytku s tunýlkem pro táhlo, a už se nebudu touhle ocasárnou zabývat.
Standa Stuchlý píše:
Ten šroubek v nylonové páce, co drží táhlo, to máš ověřené? Bál bych se jeho vykvedlání a vylomení.
..závit M2 v nylonkách používám bez nějakých patálií..při našroubování zakápnu jemně závit momenťákem..u víc namáhaných serv to na druhý straně pojistím tenkou M2 matkou.

Díky vám za důležité indície...teď se zabývám motorizací trupu, abych si od vocasu orazil :D :D


Přílohy:
p.JPG
p.JPG [ 85.83 KiB | Zobrazeno 1204 krát ]
p1.JPG
p1.JPG [ 74.96 KiB | Zobrazeno 1204 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 19.04.2017 21:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2003
Příspěvky: 300
Nyní je vše OK, jen šroubek do mosazi zapájet, nebo zeleným Würthem zalepit a pojistit i vidličku, třeba modrým. Letu zdar!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pát 26.05.2017 20:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Ahoj,
nemám dlouhodobě čas :) ..ale jsem si pořídil pohon...žádný NEU a spol., žádná jaderka DŠ....poctivý AXI p.Čepka 2835/12 potažmo 2835/10...s obrovským krouťákem místo převodovky.
Stojanové zkoušky na 4S - 6S (16x10 - 13 x10 ) v poho..repráček YGE 100.
Jediná věcička je dostat dráty z dosahu oběžky...špička Vikose je dost úzká.. 8)


Přílohy:
AXI01.JPG
AXI01.JPG [ 98.08 KiB | Zobrazeno 856 krát ]
AXI02.JPG
AXI02.JPG [ 81.93 KiB | Zobrazeno 856 krát ]
AXI03.JPG
AXI03.JPG [ 80.32 KiB | Zobrazeno 856 krát ]
AXI04.JPG
AXI04.JPG [ 48.16 KiB | Zobrazeno 856 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 28.05.2017 23:06 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2015
Příspěvky: 10
Bydliště: Balbriggan, Irsko
Obrázky: 7
Pokukavam po tomto motore uz nejaky cas pre jeden projekt, no nepodarilo sa mi najst ziadny prakticky test ktory by napovedal o rozumnej kratkodobej zatazitelnosti. Mohol by si sa prosim podelit o skusenosti/merania na 4S-6S?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 29.05.2017 17:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
Ahoj...popravdě řečeno je to můj první AXI v životě, u heli jsem používal Kontronik, a jinak u letadel jsem byl vždy benzíňák :)
Byl jsem pro něj osobně v AXI v HK a pan Čepek mě provedl provozem...takovou preciznost výroby a přístup jsem ještě neviděl...exkurzi doporučuji :wink:
Moc jsem nevěřil udávanému krouťáku na tak málo amper, a takový vrtule....ale když jsem to roztočil na stojanu tak mě spadla brada....do 65 A vrtule od 18/8 na 4S až po šestičlánek na 13-12/10.. cca 1-1,2 kW...samozřejmně v aeronautských CAMkách, RFM a spol. uvidíme.....ale je to jenom stojan.
Doma ¨mám pár stovkových YGEček, tak jsem to tam šoupnul s rezervou. V příloze posílám setupy doporučené výrobcem a sedí to prakticky na chlup...jinak odkaz modelmotors.cz Je doporučováno chladit motor náporovým vzduchem...což se asi v mém případě hodí, neboť určitým nafučákem vyřeším oběžkové kabely a jejich instalace v tak úzkém trupu, což je jediný problém oběžek v úzkých trupech větroňů..
Do čtrnácti dnů by to mělo jít do luftu...až se mě to podaří napípat do nové T14SG...potom poreferuju :D


Přílohy:
1.JPG
1.JPG [ 73.72 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
3.JPG
3.JPG [ 61.27 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
4.JPG
4.JPG [ 97.9 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
5.JPG
5.JPG [ 94.34 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 29.05.2017 18:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 55
...ty ...ole ještě ty přílohy :D


Přílohy:
2835 12.docx [73.51 KiB]
85 krát
2835 10.docx [70.98 KiB]
37 krát
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mikipike a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz