Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 19.02.2020 22:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
Ahoj,
díky za povzbuzení chlapci...pochvaly mě povzbuzují, kritiky mě zocelují :D
V podstatě nejde o nějak přesnou strojovou práci, ale spíš o mikro hand made na pracovní ploše cca třech metrů čtverečních..a ani nejde o dílnu se špičkovým vybavením, pouze všeobecným.
Základ je moje letitá kamarádka Dremlina s různými frézkami, bruskami a nástavci.
Příloha:
IMG_20200219_192244.jpg
IMG_20200219_192244.jpg
[ 121.29 KiB | Zobrazeno 1708 krát ]

..odsávání ze starýho vysavače ...kvalitní brýle o síle 2 DP a čas..toho teď moc nemám.
Co se trpělivosti týče, ještě bych pár kilo koupil :lol:
smyk1111 píše:
Chlapi jak odřezáváte tu šachtu v trupu pro serva

Pro takovéto i ostaní "operace" používám právě tyto kotoučky mikroflexy o síle cca 0,4 - 0,6, různého průměru.

Ano, máš pravdu, Graupova Modelářská Akademie (GMA) má na mě už léta vliv :lol: :wink: ..trochu lituju,že jsem se tomu nemohl věnovat intenzivněji..ale tak jde život :)
..není ale proč zoufat, když je tady vzor, dokonalost se může dostavit kdykoli :D

Ať se daří


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 15.03.2020 16:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
Takže ahoj..
dám zas trochu vstup zde..a popojedem se střívkama Vikose.
Myslel jsem si, že to bude odsejpat jinak ,ale jelikož musíme zachránit ekonomiku těžce zkoušené země, jsem pořád v arbeit :D

Uložení Rx baterií Lilon 2600..
Příloha:
v1.jpg
v1.jpg
[ 135.31 KiB | Zobrazeno 1367 krát ]


Příloha:
v2.jpg
v2.jpg
[ 113.66 KiB | Zobrazeno 1367 krát ]


..zasmrštěno a uchyceno na konci kompletu. Poloha Rx akku je tímto vzadu v trupu, kvůli ideálnímu dovážení těžších prvků ve předu.
Příloha:
v3.jpg
v3.jpg
[ 99.4 KiB | Zobrazeno 1367 krát ]


Příloha:
v4.jpg
v4.jpg
[ 112.85 KiB | Zobrazeno 1367 krát ]


Hmotnost je 102 g..váha komplet plata se servy, Rx, kabeláže atd. bude cca 170g...následovat bude celistvé
propojení pro praktičnost, přístup, hlavně zapojení MPX konektorů, přijímače a vypínání.
Příloha:
v5.jpg
v5.jpg
[ 102.5 KiB | Zobrazeno 1367 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 15.03.2020 16:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
Pro pohon jsem zvolil 6článek..2x Lipo 2250 3čl/70C ULTRA Dualsky.
Jednak jsem je lítal..jsou spolehlivé a přiměřeně tvrdé, a jednak..jejich rozměr je přesně do útrob Vikose, což je nejpodstatnější
Příloha:
v6.jpg
v6.jpg
[ 119.91 KiB | Zobrazeno 1353 krát ]


Příloha:
vD.jpg
vD.jpg
[ 89.57 KiB | Zobrazeno 1353 krát ]


Lipo bude zkompletováno..upraveno a sestaveno do kompaktní vyjmutelné sady
Příloha:
v7.jpg
v7.jpg
[ 112.88 KiB | Zobrazeno 1353 krát ]


Příloha:
v8.jpg
v8.jpg
[ 100.56 KiB | Zobrazeno 1353 krát ]



Ať se daří :wink: ....a vydržať :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: ned 15.03.2020 18:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7355
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Moc hezká práce...radost sledovat.
Ať ti to jde a ať se vše daří. !!!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 23:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
Úprava pohonných akku a zástavba do střevního plata Vikose..part 1.
Příloha:
1.jpg
1.jpg
[ 125.27 KiB | Zobrazeno 1084 krát ]


Příloha:
2.jpg
2.jpg
[ 117.24 KiB | Zobrazeno 1084 krát ]


Nosné plato akku ze sklouhlíku 1 mm..fixováno smršťovačkou...k základní desce centrováno trnem a uchyceno šroubem M3
Příloha:
3.jpg
3.jpg
[ 93.7 KiB | Zobrazeno 1084 krát ]


Příloha:
4.jpg
4.jpg
[ 107.86 KiB | Zobrazeno 1084 krát ]


Příloha:
5.jpg
5.jpg
[ 119.45 KiB | Zobrazeno 1084 krát ]



Káblmanagement konektorů a zapojení baterie v dalším díle....dle dispozic a rozměrů regulátoru s motorem, jež by měly dorazit tento týden :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 14:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.11.2014
Příspěvky: 239
Bydliště: S.M.
moc pěkné !!!
ale jsem zvědavý, kam a jak vše nasoukáš ? těším se na další díl.

_________________
Avalon57


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 0:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
AVALON57 píše:
ale jsem zvědavý, kam a jak vše nasoukáš ?

no...pravdu díš :D ..soukačka to bude :arrow:
Mezi motorem a čelem 6článku bude zhruba 12 cm...při délce Mezonu 165 Opto cca 90 mm to bude zajímavý.
Tady už nebude na serepetičky moc místa :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 14:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7355
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Jen malý dotaz
Proč taková nálož 6S, velký motor...obří regl?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 22:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
graup15 píše:
Jen malý dotazProč taková nálož 6S, velký motor...obří regl?

To není malý dotaz...to je velký a podstatný dotaz :wink:
Už tady nad tím tejdny mudruju..
6S je maximum co se do toho vleze..potom ještě 4S :arrow: to je rozpětí pohonu co jsem chtěl dát..Phasor Race 2026/3600
Ale ouvej...trup Vikose není stavěnej na takovýhle Paličky...jako třeba F5tkový Janků speciály.
Udělal jsem si do milimetru přesnou makytku Phasora a vůbec se mě to nepozdává...ještě že mám tu objednávku jen na liště.Takže něco hubenějšího..Lehner,, Hacker, Neu, doprdele ale Jeti je okamžitě dostupnej..v týhle magor době si něco objednávat z venku...po týhle vyumělkovaný krízi bude všechno drahý jasko prase :roll:
Takže budu muset ještě zaupdatovat Vikosí pohon..takže si to pojďme přebrat Dalibore
Chtěl jsem z toho mít dělo...ale vono by to vypadat jinak mělo :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 07.04.2020 15:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7355
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
soarman píše:
To není malý dotaz...to je velký a podstatný dotaz :wink:
Už tady nad tím tejdny mudruju..
6S je maximum co se do toho vleze..potom ještě 4S :arrow: to je rozpětí pohonu co jsem chtěl dát..Phasor Race 2026/3600
Ale ouvej...trup Vikose není stavěnej na takovýhle Paličky...jako třeba F5tkový Janků speciály.
Udělal jsem si do milimetru přesnou makytku Phasora a vůbec se mě to nepozdává...ještě že mám tu objednávku jen na liště.Takže něco hubenějšího..Lehner,, Hacker, Neu, doprdele ale Jeti je okamžitě dostupnej..v týhle magor době si něco objednávat z venku...po týhle vyumělkovaný krízi bude všechno drahý jasko prase :roll:
Takže budu muset ještě zaupdatovat Vikosí pohon..takže si to pojďme přebrat Dalibore
Chtěl jsem z toho mít dělo...ale vono by to vypadat jinak mělo :lol: :lol:


Dělo říkáš?
Víš , dělo je tohle.
http://www.pina.cz/2012/03/07/video-hur ... 8s-252kmh/

Vše ostatní je jen trochu rychlejší omotorované F3B :-)
Musíš si rozmyslet na co to vlastně chceš. A to hodně dobře rozmyslet.
Jestli nahoru /dolů prosvištět okolo sebe a za 15 minut je po parádě...tak tam nalož co je libo. To,že to bude těžké v tomto případě vůbec nevadí. Ale čím je to těžší, tím exponenciáně roste potřeba příkonu (výkonu) pohonu aby aspoň trošičku tam ten wow efekt byl. Problém je,že prvních deset startů ti (např 40m/s) bude připadat uchvatné, jenže potom si na rychlost zvykneš a zjistíš,že to zase tak moc rychlé není. Tak v honbě za rychlostí tam nasolíš 3x dražší pohon...dostaneš se na 60m/s...a opět se bude vše opakovat...wowo efekt pár startů. A opět pocit,že to zase tak rychlé není. Až okolo 400km/h se pocit,že je to pomalé zastaví :-) :-)
Ale to rozhodně financovat nechceš...
Pokud chceš něco co lítá na elektriku 500km/h najdi si co obnáší tohle.
http://www.speedcroco.de/index-speed.html

No a pak zjistíš, jako já...,že ten pohon ti bude stačit jako...pohon pro vývoz do termiky, pohon co tě zachrání když to na svahu zhebne. A na to ti stačí mín něž polovinu hmotící pohon na 4S a příkonem cca 1400W. I tak to bude hezky živoučké.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 07.04.2020 15:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4321
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
soarman píše:
no...pravdu díš :D ..soukačka to bude :arrow:

Předně moc hezká práce, radost pohledět, ale není mi jasné jak při takto precizně rozmístěných dílech nakonec umíte strefit to správné těžiště.

To tam ty věci po osazení všech serv nejdřív naskládáte aby vyšlo těžiště, poměříte i s přídavkem váhy na spojovací plata a pak to mimo model pospojujete do úhledna s tím, že po nasoukání to vyjde jak je očekáváno nebo to je děláno s postupem však ono to těžiště nějak vyjde a když tak dovážíme?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 07.04.2020 19:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
soarman píše:
Dělo říkáš?Víš , dělo je tohle.http://www.pina.cz/2012/03/07/video-hur ... 8s-252kmh/Vše ostatní je jen trochu rychlejší omotorované F3B Musíš si rozmyslet na co to vlastně chceš. A to hodně dobře rozmyslet. Jestli nahoru /dolů prosvištět okolo sebe a za 15 minut je po parádě...tak tam nalož co je libo. To,že to bude těžké v tomto případě vůbec nevadí. Ale čím je to těžší, tím exponenciáně roste potřeba příkonu (výkonu) pohonu aby aspoň trošičku tam ten wow efekt byl. Problém je,že prvních deset startů ti (např 40m/s) bude připadat uchvatné, jenže potom si na rychlost zvykneš a zjistíš,že to zase tak moc rychlé není. Tak v honbě za rychlostí tam nasolíš 3x dražší pohon...dostaneš se na 60m/s...a opět se bude vše opakovat...wowo efekt pár startů. A opět pocit,že to zase tak rychlé není. Až okolo 400km/h se pocit,že je to pomalé zastaví Ale to rozhodně financovat nechceš... Pokud chceš něco co lítá na elektriku 500km/h najdi si co obnáší tohle.http://www.speedcroco.de/index-speed.html

..co k tomu dodat Dědečku hříbečku :lol: ..smě do toho naočkoval a potom takovádle realita :P
graup15 píše:
No a pak zjistíš, jako já...,že ten pohon ti bude stačit jako...pohon pro vývoz do termiky, pohon co tě zachrání když to na svahu zhebne. A na to ti stačí mín něž polovinu hmotící pohon na 4S a příkonem cca 1400W. I tak to bude hezky živoučké.


už mlčím :lol:
..ale bod jedna...jako ty tíhneš k termice...tak já k dynamickýmu F3F..což samozřejmě znamená, že elektrifikace modelu je určitá záchrana před zhebnutím :wink:
bod dvě..to svoje dělo jsem nemyslel na 500km/h..ale na takový falešný ego vesnickýho modeláře 8)
.. bod tři...takovýho barda v tomhletom nemůže žádnej Soarman převálcovat, takže babo raď :lol: :lol:
..a na závěr bod čtyři...až se na tu dynamiku v...ru tak si koupím Infinity :D














[/quote]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 07.04.2020 20:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2017
Příspěvky: 132
jio píše:
o tam ty věci po osazení všech serv nejdřív naskládáte aby vyšlo těžiště, poměříte i s přídavkem váhy na spojovací plata a pak to mimo model pospojujete do úhledna s tím, že po nasoukání to vyjde jak je očekáváno nebo to je děláno s postupem však ono to těžiště nějak vyjde a když tak dovážíme?
..-takhle nějak jak píšeš..ale každej model je origoš, tak si počkáme na recepci :D
U toho předcházejícího jsem to tam naskládal a nemusel jsem řešit ani gram...asi náhoda nebo co :lol:













[/quote]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: úte 07.04.2020 20:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4321
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Dík za vysvětlení. Dobře se na to dívá když to hezky vypadá. Tak ať to těžiště opět vyjde, kde má!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vikos f3f elektro
PříspěvekNapsal: stř 08.04.2020 19:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.12.2018
Příspěvky: 8
Zdravím . Krásná práce.
Měl bych taky dotaz, případně i k ostatním.
Nikde jsem moc neviděl jak to řešíte s umístěním antén v těchto modelech, když je trup plný a ještě k tomu vyuhlený ? Je nějaká ověřená minimální vzdálenost konců antén od vybavení nebo třeba od uhlíkového trupu ?
Díky, HS.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz