Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 20:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 62
Mám el motor Eolain 35-42 400W. /šuplíkový/.Mohl bych jej osadit do větroně Solius? Co jsem četl, tak většina dává motor 3542- 600W. Proto se ptám zkušenějších. 8O


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 500
Bydliště: stud. zbys.
polaborujes s vrtuli a bude to OK a vetron není akrobat ale nekdo to rad kolmo nahoru.......
kdysi bytam byl speed 600 aneco jako 200/100 camfol aten mel 100W ??? za minutu jsi byl nahoře...
motor za 20ecek je stejne smesna cena mužes polaborovat s vrtuli a jit za mez zatiženi motoru ve vetronima dost casu se zpamatovat....
u axika je cosik jako 12/6,5 vrtule tak mužes stoho vyjit a s 13/8 to jeste taky asi poleti.


Naposledy upravil SKAY dne pát 25.03.2016 21:26, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 21:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 399
Bydliště: Písek
Citace:
Mám el motor Eolain 35-42 400W. /šuplíkový/.Mohl bych jej osadit do větroně Solius? Co jsem četl, tak většina dává motor 3542- 600W. Proto se ptám zkušenějších. 8O


Watů z toho budeš mít tolik podle toho, kolik do toho pustíš Voltů a kolika Ampérama motor zatížíš což ovlivníš velikostí a stoupáním vrtule.
Ampéry x Volty = příkon motoru ve Wattech (pozor ne výkon!!)

Já hlavně pořád nechápu, proč mraky lidí neustále koukají na to kolika Watovej motor kupují, když ten motor nedokážou potom správně využít. Například i jám mám okolo sebe spoustu lidí, kteří takto motory kupují a neumí si ten příkon spočítat, přitom je to naprosto základní a jednoduchá a snad i povinná :) rovnice pro každého elektroletce... Pak to dopadá že za mnou chodí že si koupí 600W motor a o no jim to neletí a když jim po přeměření řeknu že jim to jede na polovic příkonu tak to nechápou, když si přeci koupili 600W motor :lol: ale i po mém vysvětlení příště jdou a koupí stejným způsobem motor další a jednoduše si to nespočtou a je to pořád dokola :roll:

Například pokud tvůj motor budeš napájet 3s, tak při odběru třeba 40A může dávat baterka třeba cca okolo 11V což se rovná 440W příkonu.

Při použití 4S a stejnému odběru (14,6V x 40A) už dosáhneš 584 wattů příkonu...

Samozřejmě motor musíš parametry zvolit tak aby odpovídal tvým požadavkům a způsobu použití.

Pokud chceš lítat elektro, tak si kup Wattmeter, což by každý kdo chce správně naladit pohon mít doma :wink:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__75950__Turnigy_180A_Watt_Meter_and_Power_Analyzer_EU_Warehouse_.html


PS na závěr: Solius tu má vlastní vlákno, tedy jsi se mohl zeptat tam a nezakládat kvůli tomu vlákno nové. Tam jsou lidé létající s tímto modelem a kteří ti spíše poví jaký pohon je potřeba pro tento model, aby to létalo dle tvých požadavků... ono to taky není jen o Wattech, ale také o správně zvolené vrtuli (průměr vs. stoupání)...


Naposledy upravil miglosch dne pát 25.03.2016 21:37, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 21:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 404
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Pěkně vysvětleno , ale wattmetr ti nijak nepomuže ve výběru motoru . Já si to ho koupil a nejsem o nic chytřejší . motory vybírám samozřejmě tak jak ty lidi , který zmiňuješ.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 21:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2006
Příspěvky: 399
Bydliště: Písek
Citace:
Pěkně vysvětleno , ale wattmetr ti nijak nepomuže ve výběru motoru . Já si to ho koupil a nejsem o nic chytřejší . motory vybírám samozřejmě tak jak ty lidi , který zmiňuješ.


přečti si tu mojí větu o Wattmetru ještě jednou ;-)

Já motory vybírám podle toho kolik z nich reálně budu brát ampér a pouštět do nich voltů a způsobu zatěžování. Otáčky volím dle požadovaného letového projevu a předpokládané vrtuli do dané aplikace.
Ty udávané VÝKONY :roll: u motorů jsou často nesmyslné a lidi si velmi často myslí, že když si koupí 600W motor, tak te VÝKON dostanou na tříčlánek a 30 Ampér :lol:


Naposledy upravil miglosch dne pát 25.03.2016 21:47, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2016 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 500
Bydliště: stud. zbys.
a na rc grupu mas dalsich 150 stranek..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 7:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1427
Bydliště: Havířov
No ale na druhou stranu zase motor nejde trápit do nekonečna, ne? Když má napsané třeba těch 400W, tak by to měl být teoretický strop, co jde z motoru vyždímat, nebo ne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 8:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 404
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
miglosch píše:

přečti si tu mojí větu o Wattmetru ještě jednou ;-)

Já motory vybírám podle toho kolik z nich reálně budu brát ampér a pouštět do nich voltů a způsobu zatěžování. Otáčky volím dle požadovaného letového projevu a předpokládané vrtuli do dané aplikace.
Ty udávané VÝKONY :roll: u motorů jsou často nesmyslné a lidi si velmi často myslí, že když si koupí 600W motor, tak te VÝKON dostanou na tříčlánek a 30 Ampér :lol:

Já se snažim dělat to taky tak , ale kolik amper budu brát , netušim :( .Tu eletriku prostě nepochopim.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1099
Bydliště: Šternberk, ČR
Mam soliuse na nejakych 350W podle telemerie jede nahoru velmi velmi svizne typuju i k 15m za sekundu stoupavosti. Na 500W a vic by mel pomer vaha tah tak pres jedna ale neni to myslim vudec nutne. Bezne to honim tak kolem 200W. Na vodorovny let staci kolem 60W mam letovku 1450g tak si to preber sam :D

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1099
Bydliště: Šternberk, ČR
Citace:
Wormsnake píše:
Mam soliuse na nejakych 350W podle telemerie jede nahoru velmi velmi svizne typuju i k 15m za sekundu stoupavosti. Na 500W a vic by mel pomer vaha tah tak pres jedna ale neni to myslim vudec nutne. Bezne to honim tak kolem 200W. Na vodorovny let staci kolem 60W mam letovku 1450g tak si to preber sam :D

Ahoj,
díky za odpověd. Já jsem model dostal. Ten motor má být 35_36 /1300KV. Vůbec se v tom nevyznám.Prosím Tě, porad jakou vrtuli bych tam měl dát? Díky. :(


Dostal jsem tuhle PM...

Motor 35_36 1300KV ma dle meho nazoru do tohodle modelu az moc KV (otacek na volt) takze bych volil 9" nebo maximalne 10" vrtuli na 3S, 4S by bylo na takhle tocivy motor asi uz moc. Ale dle meho nazoru by to melo vykonove stacit.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 960kv.html
Ja mam tento motor a letam na 3S 2200mAh. A staci me to. Tech 510W je u tehle uzavrene obezky spis prani HK asi bych ho upekl.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2007
Příspěvky: 1057
Bydliště: ŽATEC
Obrázky: 0
Přesně tento motor budu dávat do Herona.

_________________
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 17:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1099
Bydliště: Šternberk, ČR
Kterej? Motor ten co tam mam ja? Nebo tu 3536 jako navrhuje kolega? Jakou planujes vrtuli?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.03.2016 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 500
Bydliště: stud. zbys.
35/36 1400 mam 10/5 APC na maxi swiftu letevku to ma ke 2kg a jde to kolmo navrh a bere to asi 60A
neco da kužel tak bych skusil sklopku 8/6 na 3s zaleži jak to chces trapit jinak tydle zkracene sestistovky jsou spis topeni nez motory.......


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2007
Příspěvky: 1057
Bydliště: ŽATEC
Obrázky: 0
Motor: Turnigy GliderDrive SK3 Competition Series - 3850 - 3.5 960kv
Vrtulový komplet: dodaný originál k modelu

_________________
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 20:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.8.2012
Příspěvky: 222
Bydliště: Zlaté Hory
V pohodě ho tam dej. Já mám v Sol. SK3 35-42 a podle mně je to až zbytečně moc. Jestli s ním chceš hlavně " honit nuličky" jako já , tak každý gram je znát. Až se mi podaří překonat lenoru ,tak prohodím motory s Fun Cubem ,kde je SK3 35-36 , aby s ním šlo v pohodě vlekat...

_________________
bylo Pluto,Admirál,Mars II ..T9X, Toro,ASW15,MX-20Hott, Acromaster,Funcub,Solius,Twinstar,L-13Blaník


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz